F1-selostaja Tomi Tuominen ryhtyi laulajaksi ja teki esikoislevynsä: ”Jokainen saa ajatella siitä mitä haluaa, pelleilymielessä levyä ei ole tehty”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Näyttelijä-laulaja, tehdaspäällikkö Annina Tuominen, 38, ja selostaja, juontaja Tomi Tuominen, 48.
Näyttelijä-laulaja, tehdaspäällikkö Annina Tuominen, 38, ja selostaja, juontaja Tomi Tuominen, 48. © Sampo Korhonen / Otavamedia
F1-lähetyksistä MM-rallin pariin siirtyvä Tomi Tuominen julkaisi esikoislevyn ja otti levylle mukaansa myös vaimonsa, näyttelijä-laulaja Annina Tuomisen. Toimivaan suhteeseen mahtuu kitkaa tarpeellinen määrä.

Tomi Tuominen ja Annina kohtasivat ensi kerran Lohjan teatterissa vuonna 2016. My Fair Lady -musikaalissa Annina näytteli Elizan pääosaa ja Tomi oli kosija Freddy Eynsford-Hill.

Tomi Tuominen parisuhteestaan: ”Innostumme molemmat helposti uusista ideoista”

”Emme tienneet toisistamme mitään musikaalia ennen. Jokin klikki tapahtui jo harjoitusaikana, mutta minulta otti kuukausia ennen kuin rohkenin lähestyä häntä.

Minussa ja Anninassa on paljon samaa. Innostumme molemmat helposti uusista ideoista. Menimme naimisiin syyskuussa 2017 ja häämatkalle suuntasimme kolmen viikon reppureissulle Chileen. Se oli aivan mahtava kokemus!

Meillä on keskusteleva liitto. Jos jokin asia vaivaa, se keskustellaan läpi viimeistään nukkumaan mennessä. Riitoja meillä on ollut tosi vähän. Erimielisyyksiä totta kai mahtuu suhteeseen. Jokin olisi pielessä, jos mitään kitkaa ei koskaan tulisi.”

”On hienoa, että ylipäänsä on ihminen, jota saa ikävöidä”

”Olen kova selittelemään eri tilanteissa. Teen lopulta usein niin kuin Annina sanoo, mutta aina ensin tulee selitys. Olemme oppineet toisiltamme paljon. Annina on esimerkiksi saanut minut mukaan tanssikursseille, ja minulle on ollut tärkeää opetella lopulta kaikki lavatanssit.

Ikävöimme toisiamme, jos olemme erossa. On hienoa, että ylipäänsä on ihminen, jota saa ikävöidä. Kotimme Lohjalla on ihan mieletön, mutta kun olen siellä yksin niin se tila tuntuu vieraalta.”

Ensimmäinen sinkku vuonna 2017

”Ensimmäinen sinkkuni julkaistiin 2017 syksyllä. Levyni oli jo tekeillä, kun tapasin Anninan. Levyn kappaleista moni syntyi vasta tämän jälkeen, yhtenä esimerkkinä Hiljaisuus, jonka sanat ovat hyvin henkilökohtaiset. Annina tuli mukaan levylle ja tyttäreni Nanette otti meistä levylle päätyneet hienot kuvat.

Musiikin tekeminen alkoi astetta vakavammin vuonna 2005. Minua pyydettiin esiintymään juhlatilaisuudessa, jota varten kokosin ympärilleni bändin.”

F1-studioisännän leima

”Olen aina tykännyt laulaa, mutta en ole koskaan halunnut siitä täysipäivästä ammattia. En ole ikinä ajatellut tekeväni vain yhtä asiaa. Sen takia minulla on telkkarihommat, rallikartturijutut, teatteri ja musiikki. En vain pysty keskittymään yhteen asiaan. Se on minun vahvuuteni, mutta samalla myös heikkouteni.

On siinä varmaan vähän leipiintymisen pelkoakin. Uteliaana ihmisenä tarvitsen haasteita, kipinää. Kipinä ei tule esimerkiksi triathlonissa tulostaulusta, vaan siitä, että haastan itseäni enkä luovuta. En hakkaa päätäni seinään musiikin kanssa. Olen kuitenkin tehnyt levyn ihan tosissani, mutta en vakavissani.

Tiedän, että minulla on F1-studioisännän leima. Nyt kun olen lähtenyt tekemään levyä, monella on ennakkoasenteita sitä kohtaan. Jokainen saa ajatella siitä mitä haluaa, mutta pelleilymielessä levyä ei ole tehty.”

Tomi ja Annina Tuominen löysivät toisensa vuonna 2016. Kulissina oli Lohjan teatteri ja kulissina My Fair Lady -musikaali. Sampo Korhonen / Otavamedia

Tomi ja Annina Tuominen löysivät toisensa vuonna 2016. Kulissina oli Lohjan teatteri ja kulissina My Fair Lady -musikaali. Sampo Korhonen / Otavamedia

Annina Tuominen: ”En tiennyt yhtään, kuka oli tämä Tomi Tuominen”

”Olin asunut kuusi vuotta ulkomailla, enkä ennen My Fair Lady -musikaalia tiennyt yhtään, kuka oli tämä Tomi Tuominen, mutta myöhemmin perheeni sitten valisti minua.

Teatterisyksynä menimme romanttisesti kahville Martinlaakson ostarin kahvilaan. Alkuun yritin keksiä hänestä vikoja, mutta en löytänyt yhtään. Tomin levyprojekti oli jo alkanut siinä vaiheessa, kun me menimme yksiin.

Tomilla oli jo heti alussa aika selkeänä mielessä se, että minun piti olla mukana levyllä. Olin itse aika varovainen sen ajatuksen suhteen. En halunnut tunkea toisen projektiin, joka oli olemassa jo ennen minua.

Olen johtotehtävissä töissä ja otan helposti homman johdettavakseni, jos se ei suju. Levyn teossa siihen ei kuitenkaan ollut tarvetta ja matkan varrella levystä tuli yhteinen juttumme.

Tomin tytär otti meistä kuvia, joita alunperin ajattelimme käyttää keikkajulisteissa. Ne sopivat kuitenkin hyvin myös levynkanteen.

Musiikki on meille molemmille hirveän tärkeää ja kotonamme soi musiikki käytännössä koko ajan. Joko Spotify tai LP-levy. Sieluni sykkii tanssimusiikille ja olen saanut Tominkin mukaan tanssitunneille.

Hän on puolestaan saanut vietyä minut ralleihin sekä viehtymään triahtlonista.”

Musiikki sivutyönä

”Olen meistä se tasapainoisempi tyyppi, mutta myös minulla on ollut aina kaksi elämää. Tein uravalintani nuorena. Halusin saada diplomi-insinöörin paperit ja päästä alan töihin, mutta halusin tehdä sivutyönä myös musiikkia.

Olen pienestä asti soittanut pianoa ja laulanut. Takana on Tamara Lundin lauluopinnot ja muun muassa tangofinaali vuodelta 2003. Tango ei koskaan lähde tämän tytön sydämestä!

Tangofinaalin jälkeen kiersin lavoja muutaman vuoden oman tanssiorkesterin kanssa. Rahoitin sillä tavalla kemiantekniikan opintoni. Työni vie myös minua usein maailmalle.

Yhden työmatkani aikana Tomi kirjoitti ja lähetti Lohja vaikenee -kappaleen sanat, joita luin hotellihuoneessa kyynelehtien. Ikävöiminen on ihanan kamalaa, mutta kamalampaa olisi jos ei olisi ikävä ollenkaan.”

Kymmenen vuoden ikäero ei näy

”Yhdessä oleminen hioo toisen kanssa elämiseen. Kaikista pikkujutuista ei tarvitse aina vääntää, vaan aitojen kompromissien tekeminen onnistuu – minäkin joustan joskus! Se täytyy kyllä sanoa, että Tomilta löytyy aina selitys kaikkeen. Meillä on ikäeroa kymmenen vuotta. Se ei näy missään muussa kuin ehkä siinä, että Tomilla on 18-vuotias tytär.

Omia lapsia minulla ei ole, eivätkä lapset ole olleet minulle koskaan mikään pakko. Senkin kanssa eletään, jos lapsia ei tule. Eihän tässä hirvittävän nuoria enää olla. Elämästä kun ei koskaan tiedä.”

Lue myös: Miia Nuutila ja Antti Paavilainen eivät erota työtä ja vapaa-aikaa: ”Kun olemme kahdestaan, voimme yhdessä pohdiskella eri asioita ja juttuja”

X