Tubettamaan ryhtynyt Riitta Väisänen: ”Eräpäiväni ei ole mennyt umpeen”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Riitta Väisäsellä on niin paljon sanottavaa, että alkoi tubettamaan. © TOMMI TUOMI/OTAVAMEDIA

”Uusi ura alkoi, kun saavutin eläkeiän”, Riitta Väisänen, 63, nauraa tuoreen Seuran haastattelussa.

Tulevaisuudessakaan eivät taida siintää leppoisat päivät keinutuolissa. Uusia työtarjouksia alkoi nimittäin sadella sen jälkeen kun hän viime huhtikuussa esiintyi Maria Veitolan juontamassa Yökylässä-sarjassa.

Jakson suosio yllätti ja sen jälkeen Riitta on esiintynyt netti-tv-sarjassa Puhallus ja Tuurin kyläkauppias tositelevisiosarjan tulevissa jaksoissa sekä sanailut viikoittain omalla youtube-kanavalla ja useissa keskusteluohjelmissa.

Ennen kuin Riitta aloitti tubettamisen, hän oli miettinyt videobloggaamista itse jo vuoden verran.

”Minulla on koko ajan niin paljon sanottavaa monista eri asioista.”

 

Riitta Väisänen antoi Seuralle näytteen tubettamistaidoistaan. © TOMMI TUOMI/OTAVAMEDIA

Riitta Väisänen, rönsyilevä tubettaja

Kanavallaan Riitta juttelee omintakeiseen tapaansa. Aiheet vaihtelevat sote-uudistuksesta laihdutukseen ja tavaroiden hamstrauksesta autoiluun. Välillä videoilla on vierailija, jota Riitta haastattelee. Toisinaan käy niin, että hän on haastateltavaa enemmän äänessä. Jutut rönsyilevät usein sivupoluille.

”Puhetyylini on oikeastaan aika katastrofaalinenkin välillä. En voi sille mitään. Ajatuksia syntyy niin kiivaaseen tahtiin, että ne on sylkäistävä uloskin nopeasti. Ehkä minussa pitäisi olla jonkinlainen suodatin tai jarrupoljin.”

”Tietysti suosio tuntuu mukavalta. Se varmasti perustuu siihen, että olen ollut aina aito ja niin pitkään kaikessa mukana.”

Edessä iso leikkaus

”Ohitin jo eläkeiän, mutta en aio silti ripustaa hanskoja naulaan. Urallani tuntuu olevan uusi vaihde. En ole koskaan tyrkyttänyt itseäni mihinkään. Sen vuoksi tällä hetkellä tuntuu hyvältä, kun on niin paljon kysyntää.”

Paikalleen pysähtyminen ei Riittaa houkuttele, tosin pian edessä on pakollinen lepo. Jo pitkään elämää hankaloittaneet, loukkaantumisten seurauksena loppuun kuluneet polvet ja lonkka menevät vaihtoon. Tulevat leikkaukset pitävät hetken aloillaan. Niiden jälkeen meno voi helpottua.

Riitta toivoo olevansa esimerkki ikäisilleen:

”Me voimme olla ihan yhtä hyvin kuin nuoretkin tubettamassa ja jopa uusia ohjelmia luomassa.”

 

Lue Seurasta numero 40/2017, mistä Riitta Väisänen vielä unelmoi ja kenelle hän soittaa vaikka yöllä. Tai hanki digilehden lukuoikeus.

Lue myös:

Riitta Väisänen ja Marco Bjurström: ”Mekö muka liian vanhoja?”

 

X