Tekeekö Hynttyyt yhteen -komediasarja paluun? Näin vastaa nyt helsinkiläisenä Virpinä kansaa naurattanut Hannele Lauri

Hannele Lauri ja Eija Vilpas hauskuuttivat kansaa 90-luvulla Hynttyyt yhteen -sarjassa. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Näyttelijä Hannele Laurin mukaan on mahdollista, että suosikkisarja Hynttyyt yhteen palaa uusin jaksoin. Hän nautti sen tekemisestä, mutta katsoo itse aivan erityyppisiä ohjelmia.

Komediasarja Hynttyyt yhteen keräsi vuosina 1991–1995 television ääreen jopa lähes 1,5 miljoonaa katsojaa seuraamaan Hannele Laurin roolihahmon, helsinkiläisen Virpin, ja hänen luokseen muuttaneen maalaisserkun, Eija Vilpaksen näyttelemän Vapun edesottamuksia.

Virpi ja Vappu tekivät suomalaisiin lähtemättömän vaikutuksen.

”Saan jatkuvasti viestejä, joissa pyydetään uusia jaksoja”, Hannele Lauri tunnustaa.

Tekeekö Hynttyyt yhteen -sarja paluun?

Hannele ei tyrmää ajatusta. Päinvastoin.

”Olemme käyneet keskusteluja siitä, pitäisikö sarjaa jatkaa. Se voisi olla hauskaa. Virpi ja Vappu olisivat jo aika vanhoja, mutta edelleen yhtä toopeja kuin aiemminkin.”

Miesten etsiminen olisi yhä Hynttyyt yhteen -sarjan keskiössä.

”Vappu olisi eronnut Aarnesta eikä Virpi olisi vieläkään löytänyt ketään. Hänellä voisi olla lapsi, mutta ei miestä. Kummaltakin olisivat rahat loppu, he saisivat potkuja työpaikoistaan ja uusia etsittäisiin.”

Tinder ja muut nettideittailusovellukset olisivat miehen metsästyksen uusia areenoita.

”Sieltä Virpille ja Vapulle osuisivat pölvästit tai sitten he rakastuisivat miehiin, joilla on kuusi muutakin naista yhtä aikaa.”

Hannele Lauri ei ole koskaan edes harkinnut Tinderiin kirjautumista. Komediasarjatkaan eivät ole hänelle mieleistä ajanvietettä.

”En ikinä katso romanttisia komedioita. Poikani nauravat, etteivät tiedä lisäkseni ketään toista naista, joka olisi nähnyt kaikki mahdolliset sotaelokuvat.”

Hannele Lauri tunnustaa, ettei itse katso komedioita lainkaan.

Hannele Lauri tunnustaa, ettei itse katso komedioita lainkaan. © Heli Hirvelä/Otavamedia

Loistava näyttelijäntyö käännyttää rikollisten puolelle

Hannele rakastaa espanjalaisia ja meksikolaisia sarjoja. Tuorein löytö on espanjalaisesta naisvankilasta kertova Lukkojen takana.

”Sarja on todella raaka, mutta siinä on loistavaa näyttelijäntyötä. Espanjalaiset näyttelevät tunteet edellä.”

Hannele Lauri on hyödyntänyt koronapandemian aikana suoratoistopalvelu Netflixin tarjontaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Sarjoihin uppoutumalla hän on onnistunut karkottamaan varsinkin iltaisin mieleen hiipivää ahdistusta.

”Ohjauksella ja juonella on merkitystä, mutta jään kiinni erityisesti hyvään näyttelemiseen.”

Siinä piilee myös eräänlainen vaara. Kun Hannele katsoi huumeparoni Pablo Escobarin elämästä kertovaa sarjaa Narcos, hän huomasi olevansa pahamaineisen rikollisen puolella ansioituneen roolityön vuoksi.

”Havahduin kysymään, että missä on moraalini. Samoin kävi Kummisetää katsoessa. Kahden maailman parhaimpiin lukeutuvan miesnäyttelijän, Robert de Niron ja Al Pacinon, sekä muiden siinä näytelleiden vuoksi huomasin yhtäkkiä olevani mafian puolella.”

Kummisedän lisäksi Hannelen elokuvasuosikkeihin kuuluu uusseelantilainen draama Kerran sotureita.

”On paljon hyviä naisnäyttelijöitä, mutta katson miesvoittoisia elokuvia. Ehkä se johtuu lapsuuden maisemasta. Isä oli upseeri, näin vain sotilaita ja leikin aika poikien kanssa.”

Hannele Lauri nauttii erityisesti Al Pacinon näyttelemisestä

Hannele Lauri palkittiin elämäntyöstään Kultaisella Venlalla tammikuussa. Vuotta aikaisemmin hän sai elokuva-alan Betoni-Jussin.

Hänen mielestä näyttelijän työssä on kyse uskottavuudesta. Roolihenkilön on oltava totta.

”En kestä näyttelemisen näyttelemistä. Ei teatterin lavalle tai kameran eteen voi mennä ulkoa lätisemään ja yrittämään olla jotain.”

Hannele on kriittinen niin omaa kuin toistenkin työtä kohtaan. Parhaat oppinsa hän on saanut seuraamalla alan mestareita.

”Jos olisin Teatterikorkeakoulussa opettajana, siellä katsottaisiin joka viikko Al Pacinon elokuva Looking for Richard. Siinä ajatus näkyy ja se on lumoavaa.”

Lue myös: Elämäntyö-Venlan saanut Hannele Lauri tunnustaa: ”Huono omatunto vaivaa”

Näyttelijä Hannele Lauri ja ohjaaja-käsikirjoittaja Matti Ijäs saivat elämäntyöpalkinnot. Tv-alan Kultainen Venla-gaala järjestettiin Oopperatalolla Helsingissä. © Tiia Ahjotuli / Otavamedia