TV-kokki Sara La Fountain: ”Kaipaan elämääni tasapainoa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Kari Hautala/Otavamedia
Ruoka-alan monitoiminainen Sara La Fountain toivoo elämäänsä rauhaa ja rakkautta.

TUNNUSTAN, että ruoka on sydämeni ja sieluni. Ruoka on mielestäni myös kieli. Jos syö tekemääni ruokaa, ymmärtää millainen sieluni ja mieleni on.

 

TUNNUSTAN, että olen tästä vuodesta todella kiitollinen. Tehdessäni viidettä ruokakirjaani rakastuin Australian ruokaan, makuihin, väreihin ja hyvään rentoon fiilikseen. Kiertäessäni Australiaa keväällä parin kuukauden ajan tapasin huippukokkeja, kokkaavia aboriginaalinaisia ja ihmisiä, jotka ovat intohimoisia monilahjakkuuksia ruoan kanssa. En tajunnutkaan kuinka paljon Australialla on annettavaa. Jos sinne menee, kannattaa miettiä mistä tykkää: seikkailusta vai koskettavan kauniista luonnosta.

 

TUNNUSTAN, etten ollut nähnyt kenguruita aikaisemmin. Olen listannut asioita, joita haluan kokea elämäni aikana, ja nyt voin viivata kengurut yli listalta. Pääsin pelaamaan golfia Mornington Peninsulan lähellä olevalle kentälle, jolle kenguruiden tiedetään tulevan tiettyyn aikaan. Meillä kävi mieletön tuuri ja sain pelata golfia greenillä 50 kengurun ympäröimänä. Suloiset kengurut vain söivät ja katselivat puttailuani.

 

ENNUSTAN, että seuraavaksi haluan enemmän aikaa itselleni. En ole halunnut miettiä tekemisiäni kuukautta eteenpäin. Otan päivän kerrallaan: olen, lepään ja joogaan. Kaipaan elämääni tasapainoa. On ihanaa miettiä mitä tänään tekisin: olla ihan läsnä, kiinni normaaleissa asioissa.

 

TUNNUSTAN, että haluaisin joogata enemmänkin kuin kaksi kertaa viikossa. Harrastan Yin-joogaa, sillä se on rauhoittavaa ja tasapainottavaa – juuri sitä mitä tarvitsen. Tykkään kyllä juostakin, mutta nyt haluan vain rauhaa ja rakkautta.

 

ENNUSTAN, että seuraavaksi haluan matkustaa Israeliin rauhoittumaan ja meditoimaan. Se on haaveeni.

 

TUNNUSTAN, että tykkään rutiineista ja kaipaan niitä maailmalla, mutta olen myös muuttunut vuosien varrella ja tehnyt uusia rutiineita.

Olen horoskoopiltani härkä ja mielestäni yhteiset synttärit, merkkipäivät ja kokemukset ovat tärkeitä: niistä pitää pitää kiinni. Perinteitä esimerkiksi ruoanlaitossa ja perheen kanssa pitää vaalia. Yhdessä leipominen on tärkeää yhteistä tekemistä.

 

ENNUSTAN, että suhteeni ruokaan tulee vain syvenemään, sillä haluan oppia vielä paljon. Mielestäni kaikkea voi maistaa yhden kerran. Olen kokija ja maistaja ja mielestäni kulttuuria ymmärtää vasta makujen kautta.

 

TUNNUSTAN, että vaikka olenkin tosi naisellinen ja minussa on pehmeyttä, olen myös aikamoinen poikatyttö. Moottoripyörät, autot ja vauhti ovat mielestäni tosi makeita juttuja.

 

ENNUSTAN, että vaikka minulla on kämppä Helsingissä, ei se tule olemaan ainoa satamani. Ihmiset maailmalla näkevät Suomen salaperäisenä maana ja haluaisinkin toimia jonkinlaisena Suomi-lähettiläänä.

Arvostan Suomen puhtautta ja luontoa. Täällä on rauha, ja mistä vain pääsee vartissa metsään.

 

TUNNUSTAN, että maailmalla kaipaan suomalaisia juttuja: ruisleipää, Fazerin sinistä, salmiakkia ja sinappia. Yleensä kannan niitä mukanani, sillä silloin tuntuu kotoisalta.

Ikävöin myös pitkäkarvaista Amélie-chihuahuaani, joka on ihana kullanmuru. Amélie on minun pikku kenguruni, vähän sellainen vauva, joka menee välillä t-paitani sisään. Onneksi tiedän, että poissa ollessani Amélie on hyvässä hoidossa mummolla. Rakastan kaikennäköisiä, -kokoisia ja -muotoisia koiria. Mielestäni koirat ovat enkeleitä.

 

ENNUSTAN, että teen lähiaikoina paljon erilaisia puhdistuskuureja ja juon paljon vettä, jotta saan lisää virtaa. Haluan viettää todella terveellisen ja puhdistavan syksyn.

Matkustaessani ja reissun päällä kannan mukanani kaikenlaisia vitamiineja ja jauheita, mutta kiireessä terveellistä elämää voi olla vaikea toteuttaa, vaikka kuinka haluaisi ja yrittäisi parhaansa. Nyt on aika rauhoittua ja tehdä ne asiat, joita haluan tehdä.

 

ENNUSTAN, että elämääni tulee paljon onnea, iloa, tasapainoa ja rakkautta. Positiivinen ajattelu on mielestäni äärimmäisen tärkeää. Täytyy aina uskoa hyvään.

X