TVOF-voittaja Jerkka Virtanen iloitsee levytyssopimuksestaan: ”Se on ollut pitkä matka päättäväisyyttä ja unelmista kiinni pitämistä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jerkka Virtanen on suomalainen laulaja, joka voitti The Voice of Finlandin seitsemännen kauden vuonna 2018
Redraman tiimiin kuulunut Jerkka Virtanen voitti The Voice of Finlandin seitsemännen kauden. © Saku Tiainen / TVOF
Nelosen seitsemännen The Voice of Finland –kauden voittajaksi valittiin koko kauden yleisöä ihastuttanut Jerkka Virtanen.

Mitä The Voice of Finland -kilpailun voitto merkitsee sinulle?

”Voittajia meistä laulajista on jokainen, joka uskaltaa lähteä mukaan ja antaa äänensä ratkaista. Kaikki on ylittänyt ja voittanut itsensä sekä jännityksensä lähtiessään tähän mukaan.

Finaaliin pääsy ja oikeastaan jo liveihin pääsy on jo todella merkittävä asia. Voitto on tietenkin mahtava asia ja se tuntuu todella hyvältä.

On mahtavaa, että ihmiset pitivät kuulemastaan ja ne jotka kokivat tämän mun kanssani Logomolla tai TV:n äärellä ja antoivat äänensä ja tukensa.”

Mikä oli mieleenpainuvin oppi, jonka sait tähtivalmentajaltasi Redramalta?

”Jännittäessä mulla on tapana hivenen kiilata eli olla biisin edellä. Nyt sain oppia ja vahvuutta siihen että ”leijun” biisien mukana jopa hivenen jäljessä ja määrään biisien eri huiput ja suvannot.”

Onko olemassa jotain kappaletta, mitä erityisesti tykkäät laulaa, mutta TVOF-kisan aikana se ei ollut mahdollista?

”Olen pitkään soittanut Pink Floydin Another Brick In The Wallista omanlaista sovitusta niin akustisesti kuin bändin kanssa. Siinä biisissä on erityista voimaa!”

Mikä on hienoin levykansi, mitä olet elämäsi aikana nähnyt?

”Olen pienestä asti kuunnellut paljon musaa ja eri genrejä. Isoveljen ja äidin LP-kokoelmat olivat valtava ja niitä levynkansia tuli tarkoin katseltua ja ihmeteltyä.

Jos otetaan sellainen kansi minkä tunnistaa välittömästi ja on vaikuttanut minuun paljon 1990-luvulla niin Nirvanan Nevermind-levyn kansi.”

Jerkka Virtanen on suomalainen laulaja, joka voitti The Voice of Finlandin seitsemännen kauden vuonna 2018

© Saku Tiainen / TVOF

Kuinka hienona mahdollisuutena näet levytyssopimuksen Universal Music Finlandin kanssa?

”Tämä on iso ja todella mahtava asia, kun asiat tehdään oikein ja pitkällä tähtäimellä.

Musiikki ja artistin ura on ollut poltteena sisälläni niin kauan. Ajattelen tämän pitkänä elämän kaarena, joka alkaa lapsuuden kodista: 11-vuotias pieni poika alkaa opetella akustista kitaraa itsenäisesti ja etenee tähän pisteeseen.

Se on ollut pitkä matka päättäväisyyttä ja unelmista kiinni pitämistä. Ja tämä kaari ei siis ole vielä laskeva! Todella mahtavaa päästä tekemää levyä, joka kuvastaa minua artistina ja tietenkin toivon, että se saisi hyvän vastaanoton kuuntelijoilta.”

Minkälaista musiikkia haluaisit erityisesti tehdä tulevaisuudessa?

”Ainoa vastaus, mitä nyt osaan antaa on se, että musiikki olisi cocktail: soulia, rockia, bluesin, pop-rockia ja jopa vivahteita rnb:stä.

Tulevaisuus näyttää, mitä tästä fuusiosta syntyy.”

X