Anna-lehti: Vappu Pimiä oppi puunhalaajaksi jo lapsena: ”Metsä tekee hyvää mielenterveydelle”

Kun Vappu Pimiä haluaa hektisen työn vastapainoksi maadoittua, hän lähtee metsään ja makoilee sammalikossa. Irrottautuminen arkisesta aherruksesta saa luovuuden puhkeamaan kukkaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vappu PImiä uskoo tunteiden tarttuvan: "Kun menen porukkaan, jossa on innovatiivisia ihmisiä, energiani kohoaa ja alan itsekin ideoida."

Kun Vappu Pimiä haluaa hektisen työn vastapainoksi maadoittua, hän lähtee metsään ja makoilee sammalikossa. Irrottautuminen arkisesta aherruksesta saa luovuuden puhkeamaan kukkaan.
Teksti:
Terhi Harper

Juontaja Vappu Pimiä, 42, tunnustautuu Anna-lehden haastattelussa suorittajaluonteeksi, joka elää työlleen. Kun yksi projekti loppuu, seuraava jo odottaa kulman takana.

Kuluneen kevään kymmenen viikon työrupeamaa Vappu ja Marja live -ohjelman parissa Vappu kuvaa intensiiviseksi ja stressaavaksi.

”Olen juontajaparini Marja Hintikan kanssa mukana käsikirjoitustiimissä ja hankimme itse haastateltavat. Lehtiä selatessa ja telkkaria katsoessa mietin koko ajan, kuka sopisi meille vieraaksi ja millaisia puheenaiheita nostaisimme esille”, Vappu Pimiä kertoo Anna-lehdessä.

Suoran lähetyksen nostattama jännitys laukeaa Vapun mukaan vasta, kun studion lamput sammuvat.

”Tunnin verran jauhamme peetä tuotantotiimin kanssa takahuoneessa ja käymme läpi onnistumiset ja epäonnistumiset. Yöllä kotiin päästyä katson vielä ohjelman läpi ennen kuin menen nukkumaan. Seuraavana aamuna härdelli käynnistyy uudestaan.”

Vappu Pimiä tekee kiitollisuusharjoituksia.

Vappu Pimiä kertoo vapaa-ajan asunnon olevan koko perheen henkireikä. ”Lyhyesti sanottuna: avioliittome tuskin olisi näin hyvässä jamassa ilman mökkiä.”  © Pekka Holmström / Otavamedia

Metsä tekee hyvää mielenterveydelle

Kulunutta kevättä Vappu Pimiä kuvaa härdelliksi, josta on ollut vaikea löytää zen-hetkiä. Poikkeusaika on vienyt koko perheen tavallista aikaisemmin vapaa-ajan kodille Saloon, johon on perustettu etäkoulu ja -konttori.

”Arkisesta aherruksesta on päästävä eroon kunnolla, jotta luovuus pääsee puhkeamaan kukkaan. Uusia ideoita ei synny ilman totaalista irtiottoa.”

Metsä on Vapulle tärkeä paikka – puiden halaamisen hän oppi jo lapsuuden sieniretkillä Päivi-tädiltään.

”Sen vain tietää, että juuri tuo puu kutsuu minua halaamaan itseään. Aika usein se on paksu, karkeakuorinen mänty. Kiedon kädet rungon ympärille ja tunnen, kuinka energia alkaa edetä jalkapohjista ylöspäin ympäri kroppaa. Joskus viivyn siinä vain hetken, joskus pidemmän aikaa”, Vappu Pimiä kertoo.

Nyt tapa on tarttunut myös Vapun perheenjäseniin, puoliso Teemu Huuhtaseen sekä tyttäriin Violaan, 7, ja Selmaan, 5. Vappu ajattelee, että korona-aikana, kun vieraisiin ei saa koskea, puun halaaminen on turvallista.

”Usein käyn myös maate sammalikkoon. Siinäkin tunnen maadoittuvani. On ihan tieteellisesti todistettu, että metsä tekee hyvää mielenterveydelle.”

Lue myös: Vappu Pimiä avautuu kummivanhemmistaan: ”Olen saanut heiltä pyyteetöntä rakkautta ja kannustusta”

Hilkka Mäkinen otti kummitädin tehtävät kirjaimellisesti. Vappu Pimiä oppi häneltä myös kristinuskosta.

Hilkka Mäkinen otti kummitädin tehtävät kirjaimellisesti. Vappu Pimiä oppi häneltä myös kristinuskosta.

X