Visailuguru Magnus Mali ällistytti voittamalla parikymppisenä Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa 45 000 euroa: ”Tietovisailu on henkistä hommaa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Magnus Mali
© Hanna-Kaisa Hämäläinen
Tietovisaguru Magnus Mali, 37, tuskailee eniten luontoon liityvissä kysymyksissä. Mali tunnetaan myös Jahti ohjelman Terävänä ja sanoittaja Turkka Malin poikana.

Miten innostuit tietovisoista, Magnus Mali?

Olin jo pikkupoikana aina mukana kaikenlaisissa kisoissa ja visoissa. Kavereiden kanssa tykkäsimme pelata Trivial Pursuitia. Kun tulin täysi-ikäiseksi hain mukaan Heikoin lenkki -ohjelmaan, jonka voitin. Osallistuin pari vuoden jälkeen Haluatko miljonääriksi -ohjelmaan, josta voitin 45 000 euroa. Käytin rahan pääosin hotellialan opiskeluun Dubaissa.

Sen jälkeen olen tehnyt paljon visoihin liittyviä projekteja, kuten tietovisakirjoja, laatinut kysymyksiä lautapeleihin, lehtiin, nettiin ja tv-tuotantoihin, joista Jahti on nyt viimeisin. Siinä minut tunnetaan Terävänä.

Mikä on itsellesi hankalin aihealue?

Luontoon ja eläimiin liittyvät kysymykset ovat minulle hankalia. En tiedä miksi. Kokonaisuuksina se on vaikea ottaa haltuun. Väärät vastaukset jäävät joskus hampaankoloon. Tietovisailu on ennen kaikkea henkistä hommaa ja virheiden jälkeen oikeat vastaukset muistaa taatusti.

Jahti Jahti on jännittävä tietokilpailu, jossa kolmen hengen joukkue yrittää päihittää yhden tietoviisaan eli Jahtaajan ja saada lopulta mehevän voittopotin itselleen. Jahdin juontaa Mikko Leppilampi

Jahti-tietokilpailussa kolmen hengen joukkue yrittää päihittää yhden tietoviisaan eli Jahtaajan. Magnus Mali on yksi tietoviisaista. © MTV

Miten treenaat kysymyksiä, Magnus Mali?

En opettele mitään listoja, vaan mieluummin luen kirjoa ja katson leffoja. Teen itse myös niin paljon kysymyksiä, että tietoa tulee sitä kautta.

Mihin kysymykseen haluaisit vastauksen?

Minulla on yksi- ja kolmevuotiaat pojat ja esikoinen kysyi yhtenä päivänä, että miksi kuu ei tule alas taivaalta? En osannut vastata, joten siinä olisi yksi. Taivas, tähdet ja avaruuden mittasuhteet ja etäisyydet ovat aina kiinnostaneet minuakin. Haluaisin lisäksi saada vastauksen siihen, mitä jenkkiarmeijan taannoin kuvaamalla videolla näkyy. Onko se ufo?

Isäsi on sanoittaja-muusikko Turkka Mali. Oletko perinyt isältäsi myös laulunteon lahjan?

Katsotaan. Olen vähän harjoitellut tekstin kirjoittamista, sanoilla leikkiminen on ihan hauskaa. Neljävuotiaana muistan kun katsoin isän keikkakalenteria, jossa lueteltiin kaikki kaupungit ja suuntanumerot. Opettelin ne ja esitin pienen shownumeron aina kun saimme vieraita luettelemalla ne täsmällisesti.

Olet julkaissut juuri uuden tietovisakirjan Haluatko triviamestariksi. Kenelle se on suunnattu?

Kaikille! Halusin tehdä kattavan ohjekirjan ja lopulta siitä tuli 500-sivuinen, massiivinen teos. Tein kirjaa pari vuotta. Jonkun verran jouduin jättää pois hyviä aihioita. Ehkä kerron niistä sitten kakkososassa!

Lue myös: Koikkalainen muistuttaa pakinassaan: ”Pitkään elämänkokemukseen perustuva viisaus pätee nytkin: Kesällä sataa aina”

X