Yhtyetoverinsa syövälle menettänyt Nina Tapio Annassa: ”Oli äärirajoilla, että pystyimme tekemään viimeiset keikat”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Nina Tapio ja Hanna-Riikka Siitonen
Nina Tapio ja Hanna-Riikka Siitonen Euroviisukarsinnoissa vuonna 2005. © Jorma Pouta
Viimeisillä Taikapeili-keikoilla ei voinut juuri portaita olla, sillä toinen energisistä laulajattarista, Hanna-Riikka Siitonen, ei pystynyt enää kipuamaan niitä normaalisti.

Taikapeli-yhtyeen Nina Tapio menetti ystävänsä ja yhtyetoverinsa Hanna-Riikka Siitosen syövälle heinäkuussa. Siitosen syöpä todettiin vuonna 2000. Tuolloin 29-vuotiaalle naiselle annettiin viidestä kymmeneen vuotta elinaikaa.

Hanna-Riikka Siitonen esiintyi vielä kesällä 2017 muutamilla isoilla festivaaleilla. Säihkyvän viihdetaiteilijan elämä oli kuitenkin kulissien takana raskaampaa kuin eloisasta esiintymisestä olisi voinut kuvitella.

”Oli äärirajoilla, että pystyimme tekemään ne keikat”, Nina Tapio kertoo ystävysten viimeisistä esiintymisistä Annassa.

Hanna-Riikka säteili vahvaa energiaa vielä viimeisillä keikoilla

Hanna-Riikka Siitosen keho oli väsynyt. Esiintymispaikoilla ei juuri saanut olla portaita, sillä niiden kipuaminen oli laulajalle raskasta. Lisäksi kaikki oli suunniteltava etukäteen: niin nukkumiset, lääkitykset kuin lavalle liikkuminenkin. Silti laulaminen onnistui vielä viimeisillä keikoillakin hyvin ja laulajattaresta säteili vahva energia.

”Ulkopuoliset eivät varmasti tajunneet, millaista Hanna-Riikan todellisuus oli. Viihdetaiteilijan selkärangassa on tuottaa muille iloa. Jossain vaiheessa hän mietti, että oliko hän ollut liiankin reipas ja vaatinut itseltään samoja asioita kuin terveet ihmiset. Loppuaikoina hän päätti, ettei enää peittele tai jätä kertomatta, kun voinnista kysytään.”

Helmikuussa 2018 Uusi päivä tv-ohjelma tiedotti Instagram-tilillään, että Hanna-Riikka Siitonen jää työstään sairauslomalle. Heinäkuussa näyttelijä ja laulaja menehtyi vain 47-vuotiaana.

X