Elämäni paras eväsretki

Seura julisti yhteistyössä Airamin kanssa viime keväänä kilpailun, jossa lukijat saivat kertoa elämänsä parhaasta eväsretkestä. Tässä otteita kilpailuun tulleista kertomuksista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nimimerkki Katin paras eväsretki oli marjastusmatka ystävien kanssa.

Seura julisti yhteistyössä Airamin kanssa viime keväänä kilpailun, jossa lukijat saivat kertoa elämänsä parhaasta eväsretkestä. Tässä otteita kilpailuun tulleista kertomuksista.
Teksti:
Raija Vesala

Kahvitauko marjametsässä

Kesällä pari vuotta sitten olin ystä­vien kanssa retkellä metsässä. Olimme ottaneet mukaan eväitä ja marjaämpäreitä, jos vaikka mustikoita löytyisi. Iloksemme löysimme hyvän marjapaikan, jossa oli mustikoita runsaasti.

Aloimme kerätä niitä. Marjapoimureille löytyi hyvää käyttöä. Aikaa kului poimiessa, ja sitten päätimme pitää ansaitun kahvitauon.
Olimme ottaneet mukaan kahvia termospulloon ja sitä kaadoimme mukaan ottamiimme mukeihin. Kuuma kahvi maistui hyvältä marjojen poimimisen jälkeen. Kahvileipääkin meillä oli mukana.

Metsässä oli tunnelmaa ja kuuma kahvi virkisti. Kahvitauon jälkeen jaksoimme taas jatkaa mustikoiden poimimista.
Metsäretket luonnossa virkistävät ja ovat hyvää kuntoilua.

Kati

Tunnelmointia luonnossa

tiina_kallioHarrastan geokätköilyä. Usein tulee käytyä eväsretkellä ja erilaisissa tapaamisissa ja paistettua makkaraa.
Eväskori kulkee mukana, ja aina on myös termarikahvia ja kuksa mukana.

Moni retki on jäänyt mieleen. Se tunnelma, kun hörppii kahvia ja haukkaa keksiä. Nuotiolla tirisee makkara, on ihana rauhallinen tunnelma. Ja luonto lähellä.

Tiina

Lättyjä paistamassa

Kerran menimme järvenrannan laavulle retkelle. Meitä oli iskä, äiti, mun veljet, siskot ja toinen tuttavaperhe.

Keräsimme sieniä iskän ja äidin kanssa. Ja kiersimme koko järven toisten lasten kanssa. Toisella puolella järveä oli lato, joka oli vähän pelottava, kun katsoi kaukaa.
konsta_kivijärviSitten menimme metsään ja rakensimme majan maahan ja leikimme poliisia ja rosvoa.

Löysimme myös majavan kaatamia puita. Hurjat hampaat täytyy olla! Huh!

Sitten söimme lättyjä, joita iskä oli paistanut nuotiolla muurikassa. Hilloa päälle ja mehua. Nam. Oli hauskaa.

Konsta

Ikimuistoinen kelkkaretki

Oli kevät, pakkasta oli viisi astetta, ja aurinko paistoi. Päätimme lähteä moottorikelkkaretkelle. Kartalta löytyi sopiva kota, joten ei kun pakkaamaan reki ja matkaan. Matkaa oli kymmenisen kilometriä. Ajoimme pitkin jokea ja kelkkareittejä.

Kun saavuimme kodalle, teimme tulet. Kota sijaitsi kauniilla paikalla järvenrannalla. Keitimme kahvit nokipannulla, ja mikäs mikael_kivijärvisen parempaa onkaan. Lapset paistoivat makkarat ja oli siinä muutakin evästä. Nautimme lintujen lauluista ja hiljaisuudesta. Ikimuistoinen retki.

Ihmisten pitäisi käydä enemmän yleisillä laavuilla ja kodilla, niin stressi kaikkoaisi.

Isi ja Mikael

Eväshetki maitolaiturilla

sari_nieminenOlimme perheeni kanssa ajelulla sateisena syysiltana. Meillä oli mukana evästaukoa varten runsaasti syötävää ja kahvia termospullossa. Pitkän matkan ajeltuamme lapset vaativat jo taukoa.

Pysähdyimme tutulle maitolaiturille eväitä nauttimaan. Sade yltyi, ja oli jo hieman pimeää, mutta ei se tunnelmaa haitannut. Letut ja kahvi maistuivat meille hyvin. Maitolaiturilla olimme myös suojassa sateelta.
Sari

Tuotepalkinnon voittajat

Kirjoittajien kesken arvottiin kymmenen Airam-tuotepakettia. Palkintopaketin voittivat:
Johanna Lampinen, Vaasa, Juha Palosaari, Turku, Marianne Auvinen, Puumala, Seija Kotipalo, Kuusamo, Jussi Häyrynen, Visuvesi, Mikael Kivijärvi, Kolari, Kaija Nieminen, Kausala, Tiina Kallio, Tampere, Eija Hietala, Orimattila ja Mirja Tepponen, Savonlinna.

X