Haluatko tarttua kesällä kirjaan, joka koskettaa? Kokosimme tunteikkaat kirjatärpit lomalaisille

Kävimme läpi kustantajien vinkkilistat ja kyselimme lukutoukilta, mitkä ovat kesän kiinnostavimmat tunteita herättävät kirjat.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Haluatko uppoutua lomalla kirjaan, joka koskettaa? Tämän listan kirjat ovat sinua varten.

Kävimme läpi kustantajien vinkkilistat ja kyselimme lukutoukilta, mitkä ovat kesän kiinnostavimmat tunteita herättävät kirjat.
Teksti: Liina Putkonen

Kesälomalla on aikaa rentoutua lukemalla. Jos et ole ehtinyt ajattelemaan, mihin kirjaan tarttuisit, Seuran kirjavinkit opastavat alkuun. Kokosimme suosituslistalle teoksia, jotka koskettavat ja vievät syvälle tunteiden maailmaan.

Kirjavinkit tunteita kaipaaville:

Aikuisuus

© S&S Haluatko uppoutua lomalla kirjaan, joka koskettaa? Tämän listan kirjat ovat sinua varten.

© S&S

Kirjoittaja: Tove Ditlevsen

Kustantaja: S&S

Suomentaja: Katriina Huttunen

Kööpenhamina-trilogian päätösosa kuvaa päähenkilön kolmea rakkautta: miehiä, lääkkeitä ja kirjoittamista. Jo kaksi aikaisempaa kirjaa ovat vieneet lukijan tarinaan, joka on tehty – kuten vain Tove Ditlevsen osaa – hauraasti ja rajusti, kepeydellä ja vakavasti, suorasukaisesti ja hellästi. Aikuisuus-romaania on pidetty kirjailijan pääteoksena.

Kukaan ei puhu tästä

© Tammi

© Tammi

Kirjoittaja: Patricia Lockwood

Kustantaja: Tammi

Suomentaja: Einari Aaltonen

Naisesta tulee some-julkkis, mutta vääristä syistä. Hän haluaa lopettaa, mutta digitaalisen julkisuuden lumo ei päästä häntä otteestaan. Sitten nainen saa pysäyttävän viestin, ja alkaa hurja pako sinne jonnekin, mihin somen valta ei ylety. Kirja tavoittaa taitavasti sen, millaista on elää juuri nyt, kun internetistä on tullut minuutemme kiinteä osa.

Paperipalatsi

© Tammi 

© Tammi 

Kirjoittaja: Miranda Cowley Heller

Kustantaja: Tammi

Suomentaja: Tuulia Tipa

Elle on pettänyt miestään nuoruudenrakkautensa kanssa ja kysyy nyt itseltään: miten tästä eteenpäin? On tullut aika valita toteutuneen ja toteutumattoman rakkauden välillä. Valinnan hetkellä on kohdattava myös ahdistava salaisuus.

Shuggie Bain

Kirjoittaja: Douglas Stuart

Kustantaja: WSOY

Suomentaja: Laura Jänisniemi

Yksinäinen pikkupoika Shuggie Bain asuu 1980-luvun rähjäisessä Glasgowssa Skotlannissa äitinsä Agnesin kanssa. Vuokrakasarmien elämäänsä pettynyt kaunotar ei tunne kuuluvansa köyhyydessä kituuttavaan työläisyhteisöön, ja lohdun ja unohduksen hänelle tarjoaa alkoholi. Kauniisti kirjoitettu, koskettava kuvaus perhesiteistä ja -taakoista voitti myös Booker-palkinnon.

Terkuin ope

© Myllylahti

© Myllylahti

Kirjoittaja: Aino Leppänen

Kustantaja: Myllylahti

Tarkkanäköinen ja viihdyttävä romaani opettajan työstä 2020-luvun Suomessa. Keski-ikää lähestyvä Aisku kokee olevansa kutsumusammatissaan lukion lehtorina, mutta nykyään opettaja tuntuu olevan myös äiti, psykologi, päiväkodin täti ja poliisi. Ja aivan kuin siinä ei olisi tarpeeksi, keväällä 2020 puhkeava pandemia pakottaa opettajan ja oppilaat etätöihin.

Lue myös: Kokosimme kirjavinkit kesälomalaiselle – Nappaa tärpit toiminnannälkäisille!

X