Äitiysloma jäi lyhyeksi – Victoria paahtaa jo täysillä töissä

Victoria säteilee lukijoiden mukaan hyvyyttä ja onnea. Lisäksi hän hoitaa tinkimättömästi myös velvollisuutensa. © AFP lehtikuva
Oscarin syntymän jälkeen Victoria otti lentävän lähdön työelämään. Oscar syntyi 2. maaliskuuta, ja 30. maaliskuuta Victoria oli jo edustustehtävissä. Estellen syntymän jälkeen Victoria piti hieman pitemmän äitiysloman, yli kuukauden

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ei ole nauttinut ruotsalaisen hyvinvointiyhteiskunnan edusta eli pitkästä äitiyslomasta. Victoria teki ensimmäisen virallisen työmatkansa Oscarin syntymän jälkeen syyskuun lopussa New Yorkiin ja osallistui siellä YK:n yleiskokoukseen. Hän otti mukaansa Oscarin, joka täyttää marraskuussa kahdeksan kuukautta.

Victoria vietti New Yorkissa viikon ja osallistui YK:n yleiskokouksen lisäksi moneen muuhun tapahtumaan, jotka liittyivät ruotsalaisten tuotteiden markkinointiin. Hän vieraili  muu muassa muotitapahtumassa, jossa oli esillä paljon ruotsalaisia tuotemerkkejä ja brändejä. Victorian pr-arvo on huipussaan, joten vierailut ovat tärkeitä. Samalla Victoria näyttää kansalaisille, etteivät heidän verorahansa mene hukkaan.

Kokousten ja tapaamisten välillä Victoria käveli New Yorkin Madison Avenuella ja kantoi sylissään pikkuista Oscaria. Hän oli pukeutunut rennosti farkkuihin ja löysään puuvillapaitaan, kuten kuka tahansa äiti. Hän näytti hieman väsyneeltä, toisin kuin virallisisssa kuvissa, joissa hän säteilee aina edustavasti.

Kotiuduttuaan New Yorkista hän otti vastaan Kuninkaanlinnassa Ruotsin uuden lukio- ja aikuiskoultusministerin Anna Ekstömin, jonka kanssa hän keskusteli koulutuspolitiikasta. Mukana keskustelussa oli mukana myös kuningas Kaarle Kustaa.

Lentävä lähtö

Viime viikolla Victoria  osallistui yhdessä kuningatar Silvian ja prinsessa Sofian kanssa kuninkaallisten hääasujen näyttelyn avajaisiin. Kesällä 2016 tuli kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun neiti Silvia Sommerlath  ja kuningas Kaarle Kustaa menivät naimisiin Tukholmassa, ja morsiamesta tuli Ruotsin kuningatar. Juhlavuoden kunniaksi Tukholman kuninkaanlinnassa järjestetään näyttely, jossa on esillä viiden kuninkaallisen morsiamen puvut neljältä vuosikymmeneltä.

Victorialla riittäisi edustustehtäviä jokaiselle päivälle, mutta aivan joka päivä hän ei edusta. Oscarin syntymän jälkeen hän tosin otti  lentävän lähdön työelämään. Oscar syntyi 2. maaliskuuta, ja 30. maaliskuuta Victoria oli jo edustustehtävissä. Hän tapasi  Tukholman kaupungintalolla YK:n pääsihteerin Ban-Ki-Moonin.

Estellen syntymän jälkeen Victoria piti hieman pitemmän äitiysloman, yli kuukauden. Victorian ensimmäinen virallinen edustustehtävä oli lounas Walesin prinssi Charlesin ja tämän vaimon Camilla Parker-Bowlesin kanssa. Heille näytettiin myös Estelle, prinssi Charlesin mielestä Estelle oli todella hurmaava lapsi.

Lukijoiden suosikkikuninkaallisesta kerrotaan lisää Seurassa 43/2016