Anna-lehti: Liittyykö herttuatar Meghan tulevaisuudessa mustien vaikuttajanaisten joukkoon?

Jaa kaverilleTilaa Seura
© Lehtikuva
Meghan Markle on jo nyt tunnettu sanavalmiudestaan. Hän on julkisesti kertonut olevansa feministi sekä kannattavansa kampanjoita kuten Me too ja Time's up.

Sussexin herttuatar Meghan Marklen ensimmäiset hetket julkisuudessa eivät ole herättäneet kaikissa ihastusta.

Anna-lehdessä kerrotaan, että prinssi Harry puuttui tulevan puolisonsa kohteluun mediassa parin vasta seurustellessa. Harry julkaisi tiedotteen, jossa syytti mediaa seksismistä, rasismista ja vääristelystä Meghanista kirjoittaessa. Pinnan alla kuplii edelleen.

Näyttelijä-Meghan on ensimmäinen tummaihoinen kuninkaallinen. Hänen isänsä, Thomas Markle on valkoihoinen ja äitinsä Dorla Ragland on tummaihoinen.

Itse Meghan kertoi etnisestä taustastaan julkisesti jo vuonna 2015 Britannian Elle-lehdessä. Lehteen kirjoitetussa esseessä Meghan kirjoitti olevansa ”biracial” ja musta. Biracial-termi viittaa sekä mustaan että valkoiseen.  ”Hän ei anna valkoisten lukijoiden pestä sitä [mustaa identiteettiä] pois”, kirjoitti Margo Jefferson The Guradianin kolumnissa.

Asettuuko Meghan Michelle Obaman, Oprah Winfreyn ja Serena Williamsin rinnalle?

Meghan tapasi Michelle Obaman kahdenkesken joulukuussa. Bossladyna tunnettu Michelle Obama on hieman valoittanut, millaisia neuvoja hän antoi herttuattarelle.

”Tuskin Meghan osasi koskaan edes unelmoida, että vielä joskus hän eläisi sellaista elämää kuin nyt. Paineet, joita hän asettaa itselleen ja kokee toisten asettavan hänelle, saattavat tuntua todella suurilta. Minun neuvoni on, että hän antaisi itselleen aikaa, eikä kiirehtisi tekemään mitään liian nopeasti.”

Anna-lehdessä mietitäänkin, että asettuuko herttuatar tulevaisuudessa tämän hetken vahvojen mustien vaikuttajanaisten ketjuun Michelle Obaman, Oprah Winfreyn ja Serena Williamsin jatkoksi.

”Meghan on nyt asemassa, jossa hänellä on paljon mahdollisuuksia tehdä hyvää. Kun hän on uskollinen itselleen ja toimii sen mukaisesti, hän saa eniten aikaan ja on itse onnellinen”, Michelle Obama sanoi.

”Olen ylpeä ollessani nainen ja feministi”

Meghanin arvellaan olevan hyvin tietoinen merkityksestään ja mahdollisuuksistaan kuningasperheessä. Hän on jo nyt ollut julkisesti esillä esimerkiksi Me too – ja Time’s Up -kampanjoihin liittyen.

Viime helmikuussa hän kertoi medialle, että kyseiset kampanjat ovat hänen mielestään pohjustaneet maaperää sille, että naisia tulee nyt entisestään rohkaista toteuttamaan mahdollisuuksia.

The Royal Family –nettisivulla hänen esittelyssä on nostettu näkyväsi esille Meghanin repliikki: ”Olen ylpeä ollessani nainen ja feministi.”

X