Anna-lehti: Itsevarma herttuatar Catherine saa osakseen ylistystä – Miltä perinteikkään kuningashuoneen uusi ja modernimpi versio voisikaan näyttää?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Herttuattar Catherine
Herttuattar Catherinen olemus on itsevarma ja maanläheinen. © LEHTIKUVA / AFP Chris Jackson
Herttuatar Catherine ei ollut kansan suosikki heti alettuaan seurustelemaan prinssi Williamin kanssa, mutta nykyään monarkian tulevaisuuden nähdään lepäävän tukevasti Cambridgen herttuaparin harteilla.

Tammikuussa 40 vuotta täyttävä Cambridgen herttuatar Catherine on saanut osakseen  ylistyksiä niin medialta kuin kansaltakin kertoo Anna-lehti:

”Upea ja samalla konstailematon.”

”Kuninkaallinen megajulkkis ja silti kuten kuka tahansa meistä.”

Herttuatar asteli syyskuussa punaisella matolla uusimman James Bond ”No time to die” -elokuvan ensi-illassa hurmaten brittiyleisön. Hänen paljettimekkoansa verrattiin samantyyliseen asuun, jossa prinsessa Diana esiintyi A View To KillBond-elokuvan ensi-illassa vuonna 1985.

Prinssi William ja herttuatar Catherine

Prinssi William ja herttuatar Catherine osallistuivat uuden James Bond -elokuvan ensi-iltaan syyskuussa Royal Albert Hallissa Lontoosa. © Jack Hill / Pool via LEHTIKUVA / REUTERS

Siitä lähtien, kun prinssi Williamin ja Catherinen seurustelu tuli julkiseksi vuonna 2003, herttuatarta on verrattu puolisonsa äitiin, vuonna 1997 Pariisissa auto-onnettomuudessa menehtyneeseen Dianaan. Kuninkaallisten asiantuntijoiden mukaan Catherine on pelannut asian suhteen korttinsa viisaasti eikä ole lähtenyt taistelemaan tuulimyllyjä vastaan.

Ero Dianaan kuitenkin vahvistuu vuosi vuodelta, sillä prinsessa oli kuollessaan vain 37-vuotias.

Herttuattaren itsevarma ja maanläheinen olemus on antanut julkisuuteen merkkejä siitä, miltä perinteikkään kuningashuoneen uusi ja modernimpi versio voisi näyttää.

Lue myös: Kuningatar Elisabetin suuri yksinäisyys – Philipin kuoleman ohella perheen hyiset välit piinaavat hovia

Voimapari William ja Catherine

Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat kasvattaneet vastuutaan hovin edustajina kuningatar Elisabet II:n puolison prinssi Philipin kuoleman, prinssi Harryn Yhdysvaltoihin häipymisen sekä prinssi Andrew’n seksiskandaalin myötä.

William ja Catherine ovat vuosien aikana hitsautuneet todelliseksi voimapariksi. Niin kansan kuin hoviasiantuntijoidenkin mielestä monarkian tulevaisuus lepää Cambridgen herttuaparin hartioilla huolimatta siitä, että kruununperimysjärjestyksessä valtaistuimelle nousee seuraavaksi prinssi Charles.

Kuninkaallisten asiantuntija Satu Jaatinen tunnistaa Catherinen ja Williamin kanssakäymisessä samanlaista kemiaa kuin aikanaan kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin välillä.

”Vaikka julkiset hellyydenosoitukset ovat harvassa, katseissa on keskinäistä lämpöä ja luottamusta. Kuninkaallisia tehtäviä hoidetaan niin yhdessä kuin vuorovedoin.”

Herttuatar sulautuu joukkoon

Aviomiehensä lisäksi herttuatar Catherine saa voimaa tavallisesta taustastaan. Hän lukeutuu niihin hovin jäseniin, joista iltapäivälehdet eivät saa revittyä lööppeihinsä räväköitä sitaatteja.

Anna-lehteen haastatellun Satu Jaatisen mukaan herttuattaresta löytyy kuitenkin hillittyä voimaa ja aimo annos rohkeutta toimia tavoilla, joita voidaan pitää suorastaan radikaaleina perinteisestä kuninkaallisesta näkökulmasta katsottuna.

”Viimeksi maaliskuussa, kun koko Englantia kuohutti lontoolaisessa puistossa murhatun 33-vuotiaan Sarah Everardin kohtalo, Catherine vieraili yksin muistopaikalla hiljentymässä tekemättä asiasta minkäänlaista numeroa. Siviilivaatteissaan hän oli kuten kuka tahansa surijoiden joukossa”, Jaatinen sanoo.

Kensingtonin palatsista tiedotettiin Catherinen halunneen osoittaa kunnioituksensa Sarah Everardille ja tämän perheelle.

“Herttuatar itse muistaa hyvin, miltä tuntui kävellä nuorena naisena Lontoossa illan pimeydessä”, palatsista kerrottiin.

Lue myös: Kummitteleeko prinssi Williamin kodissa, Kensingtonin palatsissa? Huhujen mukaan useampikin haamu vainoaa brittihovin väkeä kuninkaallisten kohteissa

Kensingtonin palatsissa

Kuningatar Viktorian patsas Kensingtonin palatsin pihamaalla. © istock

 

X