Kovan onnen prinsessa

60 vuotias prinsessa Caroline on joutunut pettymään rakkaudessa koko ikänsä. Voiko hän vielä löytää rinnalleen kumppanin?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Prinsessa Caroline täytti 23. tammikuuta 60 vuotta ja hänestä tulee pian neljännen kerran isoäiti.

60 vuotias prinsessa Caroline on joutunut pettymään rakkaudessa koko ikänsä. Voiko hän vielä löytää rinnalleen kumppanin?
Teksti:
Anneli Juutilainen

Tammikuun 23. päivänä 60 vuotta täyttänyt Monacon Caroline on tunnettu positiivisesta elämänasenteestaan ja hän on monelle monacolaiselle esikuva.

Carolinen elämä on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin satua. Hänen taipaleelleen on mahtunut traagisia kuolemantapauksia ja epäonnea. Ihailtu tyyli-ikoni on joutunut kokemaan kovia erityisesti rakkaudessa.

Nuori kapinallinen

Carolinen epäonni rakkaudessa alkoi varsin nuorena.

Opiskellessaan 70-luvun lopussa Pariisissa hän tapasi 17 vuotta itseään vanhemman pankkiirin Philippe Junot´n, jota pidettiin playboyna ja naisten kaatajana. Monacolaisten mielestä hän oli kaikkea muuta kuin sopiva kumppani Carolinelle.

Prinsessan vanhemmat, Ruhtinas Rainier ja ruhtinatar Grace vastustivat tyttärensä seurustelua, mutta molempien kauhuksi Caroline halusi naimisiin Philippensä kanssa. Pari avioitui Monacossa vuonna 1978 vain lyhyen seurustelun jälkeen. Caroline oli tuolloin vasta 21-vuotias, Philippellä puolestaan ikää oli 38 vuotta.

Liitto ei kestänyt pitkään. Sekä Carolinen että Philippen huhuttiin olleen uskottomia toisilleen, ja avioero tuli vuonna 1980, vain kaksi vuotta satuhäiden jälkeen. Myöhemmin Caroline on tunnustanut menneensä naimisiin uhmatakseen kuninkaallisia velvollisuuksiaan ja päästäkseen pois palatsista ja vanhempiensa helmoista.

Caroline oli kasvatettu ankarasti täyttämään kuninkaallisia velvollisuuksia. Nuori prinsessa oli valmis tekemään mitä tahansa kapinoidakseen vanhempiaan vastaan. Niinpä hän päätyikin nuoruudessaan usein lehtien palstoille biletyksen ja romanssihuhujen vuoksi.

Caroline pistää haaveet jäihin

Avioerosta ehti kulua vain pari vuotta, kun Carolinea ja koko kuninkaallista perhettä kohtasi paljon pahempi tragedia vuonna 1982.

Ruhtinatar Grace kuoli auto-onnettomuudessa vuoristotiellä. Hän oli palaamassa Ranskan kesähuvilaltaan takaisin Monacoon perheen kuopuksen, prinsessa Stephanien kanssa, kun onnettomuus tapahtui. Stephanie loukkaantui, mutta selvisi hengissä.

Kuninkaallisen perheen vanhimpana lapsena Caroline joutui omaksumaan uuden roolin maan ykkösnaisena ja ruhtinattaren sijaisena siihen asti, kunnes hänen veljensä prinssi Albert avioituisi.

Caroline sai hoidettavakseen liudan edustustehtäviä ja hyväntekeväisyys-projekteja. Hänen oli laitettava omat haaveensa jäihin ja keskityttävä ruhtinashuoneen velvollisuuksiin.

Ruhtinattaren kuolema oli äärimmäisen kova pala koko perheelle. Caroline oli erityisen tärkeä tuki isälleen, jonka suru oli suunnaton. Yhdysvaltalainen Hollywood-tähti Grace Kelly oli ollut hyvin ihailtu, joten koko Monaco vaipui pitkäksi aikaa syvän surun valtaan.

Pakoon julkisuutta

Vaikka Carolinen ensimmäinen avioliitto oli täysi fiasko, uusi rakkaus osui pian kohdalle, kun Caroline kohtasi italialaisen liikemiehen Stefano Casiraghin.

Vatikaani ei ollut vielä tuolloin mitätöinyt Carolinen ja Philippen avioliittoa, joten kirkkohäät eivät tulleet kysymykseen. Pari sai kuitenkin toisensa siviilivihkimisen kautta vuonna 1983.

Avioliitto oli onnellinen ja niin oli Carolinekin. Pariskunta sai kolme lasta: Andrean vuonna 1984, Charlotten 1986 ja Pierren 1987.

Carolinen murheeksi suurta onnea kesti ainoastaan seitsemän vuotta. Stefano kuoli vuonna 1990 veneonnettomuudessa vain 30-vuotiaana. Hän oli mukana pikavenekilpailussa ja ajoi itse turmavenettä, joka kaatui aallokossa.

Musertuneesta Carolinesta tuli leski ja kolmen pienen lapsen yksinhuoltaja 33-vuotiaana.

Suru ja julkisuus olivat Carolinelle liikaa. Hän muutti lastensa kanssa pikkuiseen kylään Ranskan Provenceen ja vetäytyi vuosiksi tärkeimmistä edustustehtävistä. Julkisuuteen ilmestyi paparazzien kuvia riutuneesta ja surullisesta Carolinesta.

Tuohon aikaan Carolinen lohduttaja oli ranskalainen näyttelijä Vincent Lindon. Pari seurusteli usean vuoden ajan, mutta Vincent vihasi paparazzeja ja julkisuutta. Lopulta suhde päättyi vuonna 1995.

Kolmas liitto yllätti

Muutaman vuoden kuluttua julkisuuteen pilkahti monien yllätykseksi tietoja Carolinen ja hänen vanhan ystävänsä, saksalaisen Hannoverin prinssi Ernst Augustin suhteesta.

Perheellinen Ernst August oli tuolloin vielä naimisissa, ja Caroline tunsi miehen vaimon. Tosin ero tuli vireille pian sen jälkeen, kun Carolinen ja Ernst Augustin vispilänkauppa paljastui.

Pariskunnan häitä vietettiin vuonna 1999, ja Caroline odotti tuolloin lasta. Häiden jälkeen Carolinesta tuli myös Hannoverin prinsessa. Pariskunnan yhteinen tytär prinsessa Alexandra syntyi muutaman kuukauden kuluttua häistä.

Caroline ja Ernst August ovat yhä virallisesti naimisissa, mutta liiton tiedetään olevan enää silkkaa kulissia. Pari ei ole esiintynyt yhdessä enää pitkiin aikoihin, ja he asuvat erillään. Ernst Augustin on nähty pussailevan vuosien varrella eri naisia, ja muutama vuosi sitten hän liikkui julkisilla paikoilla avoimesti rakastajattarensa kanssa.

Ernst August on patsastellut otsikoissa myös liiallisen alkoholinkäytön takia ja lisäksi hän on syyllistynyt muutamiin pahoinpitelyihin.

Salarakas pysyy piilossa?

Julkisuudessa on usein puhuttu Grimaldien kirouksesta.

Kyseessä on legenda, jonka mukaan Monacon ruhtinassuvun jäsenet eivät koskaan löydä onnea rakkaudessa. Kirouksen on spekuloitu osuneen erityisesti Carolineen tämän onnettoman suhdehistorian vuoksi.

Tämänhetkisten tietojen mukaan Carolinea pidetään sinkkuna. Vuonna 2010 hänen huhuttiin seurustelevan pitkäaikaisen ystävänsä, taidegalleristi Gerard Faggionaton kanssa. Sen jälkeen häntä ei ole nähty varteenotettavien miesten käsipuolessa edes paparazzien kuvissa.

Jotkin tahot epäilevät Carolinen seurustelevan onnellisesti tälläkin hetkellä. Joko prinsessa on onnistunut varjelemaan suhteensa nerokkaasti tai puheet ovat täyttä puppua.

Neljättä kertaa isoäidiksi

Suurta iloa Carolinen elämään tuovat paitsi hänen lapsensa, myös lapsenlapsensa.

Carolinesta tulee vielä tämän talven aikana isoäiti neljättä kertaa, kun Pierre, 29, ja hänen puolisonsa Beatrice Borromeo saavat esikoisensa helmikuussa.

Charlottella, 30, on 3-vuotias poika Raphaël jo päättyneestä suhteesta marokkolaisen stand-up koomikon ja näyttelijän Gad Elmalehin kanssa. Andrealla, 32, ja hänen vaimollaan Tatiana Santo Domingolla on kaksi lasta, 3-vuotias poika Alexandre joka tunnetaan paremmin nimellä Sacha sekä 1-vuotias India-tytär. Carolinen kuopus Alexandra on jo 17-vuotias neito.

Uimista, laskettelua, ratsastamista ja vesiurheilua rakastava Caroline on pitänyt itsensä nuorekkaassa kunnossa. Nähtäväksi jää, löytääkö tämä simpsakka isoäiti vielä joskus pysyvän rakkauden.

Lue lisää Monacon kuninkaallisista:

Monacon Caroline: Villikosta tuli hovin tukipilari

Monacon Charlenen raju muodonmuutos

X