Espanjan Felipe ja Letizia – Prinssi ja tv-toimittaja

Letizian ja Felipen liittoa pidetään onnellisena, ja kuningaspari nauttii maassaan vahvaa suosiota.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Letizian ja Felipen liittoa pidetään onnellisena, ja kuningaspari nauttii maassaan vahvaa suosiota.
(Päivitetty: )
Teksti:
Anneli Juutilainen

Espanjan tuolloinen kruununprinssi Felipe pudotti aikamoisen uutispommin marraskuussa 2003, kun hän ilmoitti kihlautuneensa tunnetun espanjalaisen televisiotoimittajan Letizia Ortizin kanssa.

Pari oli onnistunut salaamaan seurustelunsa nerokkaasti, koska Letizia saattoi työnsä varjolla seurata Felipeä tämän edustustehtävien perässä. Itse asiassa pari tapasi toisensa, kun Letizia haastatteli Felipeä televisioon. Letizia oli ollut aiemmin naimisissa ja eronnut vain vuoden kestäneen liiton jälkeen. Kyseistä liittoa ei solmittu katolisessa kirkossa vaan siviiliseremoniassa, joten katolinen kirkko suostui vihkimään Letizian ja Felipen.

Espanjan kansakin suhtautui Letizian aikaisempaan liittoon yllättävän suopeasti, silla Felipelläkin oli takanaan elettyä elämää. Prinssin seurustelukumppaneita olivat olleet muun muassa huippumalli Eva Sannum ja näyttelijä Gwyneth Paltrow. Kansa ihastui Letiziaan, joka oli ensimmäinen hoviin avioitunut tavallinen porvaristyttö.

Espanjan kuningas perheineen.

Espanjan kuningas Felipe VI ja kuningatar Letizia julkaisivat jouluna harvinaisen yhteiskuvan tyttäriensä prinsessa Leonorin (vas.) ja Sofian kanssa. © MVPhotos

Letizian ja Felipen liittoa on pidetty onnellisena, ja kuningaspari nauttii maassaan vahvaa suosiota. Letizian eleganssia ja tyyliä seurataan tiiviisti, ja hänestä on tullut muoti-ikoni. Hänen laiha olemus herättää tasaisin väliajoin huolta, mutta hovi ei ole koskaan vahvistanut epäilyjä Letizian syömishäiriöstä. Felipen isä Juan Carlos luopui kruunustaan poikansa hyväksi kesäkuussa 2014, ja tästä tuli kuningas Felipe VI. Samalla Letiziasta tuli Espanjan kuningatar.

X