Tässä ovat Euroopan kuningashuoneiden kruununperilliset

Nämä lapset tietävät, mitä isona tekevät. He ovat Euroopan kuningashuoneiden tulevia hallitsijoita. Tosin he joutuvat vielä odottamaan vuoroaan, sillä nykypäivän monarkit ovat hyväkuntoisia ja pitkäikäisiä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ruotsin prinsessa ja Itä-Götanmaan herttuatar Estelle.

Nämä lapset tietävät, mitä isona tekevät. He ovat Euroopan kuningashuoneiden tulevia hallitsijoita. Tosin he joutuvat vielä odottamaan vuoroaan, sillä nykypäivän monarkit ovat hyväkuntoisia ja pitkäikäisiä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Anneli Juutilainen

Estelle hurmaa kaikki

Ruotsin prinsessa ja Itä-Götanmaan herttuatar Estelle.

Ruotsin prinsessa ja Itä-Götanmaan herttuatar Estelle. © Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

Ruotsin prinsessa ja Itä-Götanmaan herttuatar Estelle, 4, rakastaa pyöräilyä punaisella polkupyörällään. Hän kerää mielellään kukkia kotinsa Hagan linnan mailta ja puuhastelee pienessä leikkimökissään.
Yli 200 vuotta vanhan linnan pihalla on runsaasti tilaa juoksenteluun ja erilaisiin leikkeihin. Linnan mailla asustaa myös lampaita, joita Estelle mielellään ruokkii.
Estelle on vanhempiensa tavoin sporttinen pakkaus ja pitää pallopeleistä. Talvisin vanhemmat vievät reippaan ja urheilullisen tytön laskettelemaan.
Pikkuprinsessa rakastaa myös musiikkia, ja vanhemmat tanssivat usein tyttärensä kanssa.
Estelle käy päiväkotia Danderydissä, missä hän aloitti tarhataipaleensa kahden ja puolen vuoden iässä. Estelle viihtyy hyvin toisten lasten kanssa ja hurmaa muut iloisella luonteellaan.
Victoria ja Daniel pyrkivät pitämään Estellen elämän mahdollisimman tavallisena, vaikka häntä ruvetaankin hyvissä ajoin valmistelemaan tulevan kuningattaren rooliin.
Estelle on kruununperimysjärjestyksessä toinen äitinsä jälkeen. Toki Victoria on jo opastanut tytärtään hellästi muutamissa edustustehtävissä.

Christian oli vähällä hukkua

Tanskan prinssi Christian.

Tanskan prinssi Christian. © INFphoto.com/Bulls Press

Tanskan prinssi Christian, 10, on perii aikanaan kruunun isältään Frederikiltä, joka astuu valtaan oman äitinsä kuningatar Margareetan jälkeen.
Tosin Tanskan kruununperimysjärjestys oli saada ikävän käänteen talvella, kun prinssi Christian oli vähällä hukkua. Kuninkaallinen perhe oli lomailemassa kruununprinsessa Maryn kotimaassa Australiassa.
Kun perhe vietti päivää rannalla, Christian ajautui yhtäkkiä voimakkaiden virtausten mukana kauas rantaviivasta. Paikallinen hengenpelastaja huomasi tilanteen ja pelasti prinssin miltei varmalta hukkumiselta.
Christian oli aikoinaan ensimmäinen Tanskan kuningashuoneen jäsen, joka kävi tavallista päiväkotia. Nykyään hän käy yksityistä koulua ja elää tavallista ikäisensä pojan elämää.

Ingrid Alexandra on todellinen kaunotar

Norjan prinsessa Ingrid Alexandra.

Norjan prinsessa Ingrid Alexandra. © Jørgen Gomn

Norjan prinsessa Ingrid Alexandrasta julkaistiin alkuvuodesta uusia potretteja hänen 12-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi.
Niistä nähtiin, että prinsessasta on kasvamassa varsinainen kaunotar, jonka kesakkoiset kasvot muistuttavat hänen molempia vanhempiaan.
Ingrid Alexandra käy yksityistä Oslon kansainvälistä koulua, missä suurin osa opiskelusta tapahtuu englannin kielellä. Prinsessan opintoihin kuuluu matematiikkaa, kirjallisuutta, kirjoittamista, historiaa, maantietoa, tekniikkaa ja kulttuuria. Lisäksi hän opiskelee norjan kieltä.
Ingrid Alexandra kävi neljä ensimmäistä kouluvuottaan tavallista koulua, mutta siirtyi kansainväliseen kouluun toissa syksynä. Hänen vanhempansa uskovat, että kansainvälisen opiskeluympäristö valmistaa tytärtä parhaiten tulevaan kuningattaren rooliin.
Koulussa Ingrid Alexandraa kohdellaan kuitenkin kuin ketä tahansa oppilasta.
Prinsessa on osallistunut jo lukuisiin julkisiin edustustilaisuuksiin. Vapaa-ajalla hän harrastaa pianonsoittoa. Prinsessan kerrotaan rakastavan musiikkia ja eläimiä.
Ingrid Alexandra perii kruunun isoisänsä Olavin ja isänsä Haakonin jälkeen. Vuonna 1990 Norjan perustuslakia muutettiin niin, että kruunu periytyy kruununperillisen vanhimmalle lapselle sukupuolesta riippumatta.
Ingrid Alexandrasta tulee itsenäisen Norjan ensimmäinen hallitseva kuningatar.

 

Englannin prinssi George.

Englannin prinssi George on kolmantena kruununperimysjärjestyksessä. © Ranald Mackechnie/Royal Mail/Getty Images

George ja potkulauta

Heinäkuussa 3-vuotispäiväänsä viettävä Englannin prinssi George on ulkonäöltään kuin ilmetty isänsä prinssi William pienenä. Georgea on kuvailtu voimakastahtoiseksi ja älykkääksi pieneksi pojaksi, joka oppi puhumaan jo varhain. Hän rakastaa helikoptereita, mikä saattaa osaltaan johtua isän urasta armeijan ilmavoimissa.
Prinssi on vilkas poika, joka nauttii luonnosta ja möyrii mielellään High-groven kartanon puutarhassa isoisänsä prinssi Charlesin kanssa.
Keväällä Kate-äiti paljasti Georgen oppineen ajamaan potkulaudalla ja viilettävän sillä niin kovaa, ettei hänen perässään meinaa pysyä. George on monen muun pikkupojan tavoin hulluna kaikkeen, millä on pyörät.
George aloitti Montessori-päiväkodissa kaksivuotiaana ja on nykyään reipas tarhalainen.
George asuu perheineen virallisesti Kensingtonin palatsissa Lontoossa, mutta viettää käytännössä suurimman osan ajastaan maaseudulla Amner Hallissa Norfolkissa. Vanhemmaat ovat remontoineet asunnon niin, että se on mahdollisimman suojaissa ja takaa perheelle yksityisyyden.
Myös Norfolkin luonto on perheelle tärkeä, ja he liikkuvat paljon ulkona.

Sporttinen Catharina-Amalia

Hollannin kruununprinsessa Catharina-Amalia.

Hollannin kruununprinsessa Catharina-Amalia. © Netherlands Royal Pool/Getty Images

Jo 13-vuotias Hollannin kruununprinsessa, viralliselta arvonimeltään Oranian prinsessa Catharina-Amalia, on perinyt näyttävän äitinsä kuningatar Máximan kauneuden.
Cartharina-Amalia käy tavallista koulua. Kotona hän puhuu perheensä kanssa hollantia, mutta Argentiinasta kotoisin oleva äiti on opettanut tyttärelleen myös hieman espanjaa.
Catharina-Amalia on reipas ja todella urheilullinen nuori nainen, jolla on paljon harrastuksia. Hän rakastaa jääkiekkoa, uimista, tennistä sekä judoa, ratsastusta ja balettia.
Prinsessa on myös musiikillisesti lahjakas, ja hän soittaa viulua ja pianoa.

Leonor edustaa harvoin

Espanjan kruununprinsessa Leonor.

Espanjan kruununprinsessa Leonor. © 2016 Europa Press/Getty Images

Espanjan kruununprinsessa Leonor, 10, nähdään julkisuudessa harvoin, sillä vanhemmar pyrkivät vielä hetken aikaa pitämään kruununprinsessan ja tämän pikkusiskon, 9-vuotiaan Sofian, elämän rauhallisena.
Siskokset näyttäytyvät vain kaikkein tärkeimmissä tilaisuuksissa, kuten Mallorcalla pidetyssä katolisen kirkon pääsiäismessussa viime maaliskuussa.
Pitkätukkainen Leonor hurmasi tuolloin yleisön äärimmäisen tyylikkäänä vaaleassa jakussa, suorissa housuissa, paitapuserossa ja ballerina-kengissä. Leonorista onkin jo povattu tulevan äitinsä kaltainen muoti-ikoni.
Leonor käy yksityistä koulua hieman Madridin ulkopuolella – samaa koulua, jota aikoinaan kävi myös hänen isänsä. Leonor puhuu sujuvasti espanjaa ja englantia. Hän on myös opiskellut mandariinikiinaa.

Jacques pomottaja

Monacon prinssi Jacques.

Monacon prinssi Jacques. © Thierry Orban/Getty Images

Puolitoistavuotiaiden prinssi Jaquesin ja hänen kaksoissiskonsa Gabriellan syntymä sekoitti koko Monacon joulukuussa 2014. Jaques perii isältään kruunun sukupuolensa vuoksi, vaikka Gabriella on veljeään pari minuuttia vanhempi.
Jaques ja Gabriella viihtyvät vedessä kuten äitinsä Charlene, joka on entinen olympiatason kilpauimari. Jo puolen vuoden ikäisinä lapset pääsivät vauvauintiin, ja Charlene totesi tuolloin molempien olevan lahjakkaita vesipetoja.
Äidin mukaan Jaques on luonteeltaan hyvin samanlainen kuin isänsä: Hän tarvitsee vain vähän unta ja seuraa ympäristöään mielenkiinnolla ja tarkkaavaisesti. Äiti myös mainitsi, että pikkuinen Jaques on aikamoinen pomottaja.
Ruhtinas Albert hoitaa lapsiaan mielellään ja saa siitä hyvästä vaimoltaan kiitosta.
”Hän on loistava isä. Hän rakastaa lapsiaan ja osoittaa hellyyttä heille. Perhe-elämä on hänelle hyvin tärkeä.”

Lue lisää kuninkaallisista lapsista:

Ruotsin kuninkaalliset kullanmurut.

Charlotte on tulevaisuuden megajulkkis.

Prinsessa Madeleine halusi lapsillensa kuninkaalliset tittelit.

 

X