Anna-lehti: Herttuatar Catherine kipusi keskiluokkaisesta kodista kuningashuoneen suosikiksi – Tällainen on kaikkien rakastama Kate

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Herttuatar Catherine ja hänen puolisonsa prinssi William ovat kuningashuoneen suosituimmat jäsenet heti kuningatar Elisabetin jälkeen, selviää YouGovin tekemästä kyselytutkimuksesta.
Herttuatar Catherine ja hänen puolisonsa prinssi William ovat kuningashuoneen suosituimmat jäsenet heti kuningatar Elisabetin jälkeen, selviää YouGovin tekemästä kyselytutkimuksesta. Kuva: iStock
Herttuatar Catherine kannattelee monarkian mainetta, kun Britannian siniveriset aiheuttavat kohun toisensa jälkeen. Mutta missä rakastetun herttuattaren salaisuus oikein piilee?

Luokkarajoja ei Britanniassa ylitetä usein ja kevyesti, mutta Cambridgen herttuatar Catherine on tässä onnistunut.

Naidessaan siniverisen kruununprinssi Williamin Catherine Middleton murtautui keskiluokkaisesta perhetaustastaan osaksi kuningashuonetta ja kohosi vieläpä kaiken kansan rakastamaksi kuninkaalliseksi suosikiksi. Miten hän tämän oikein tekee?

Ehkä juuri Catherinen perhetausta ja sen mukanaan tuoma tavallisuus ovat naisen suosion salaisuus, Anna-lehdessä arvellaan.

”Vaikka Catherine on kuninkaallinen, hän pukeutuu ja käyttäytyy kuin naapurintyttö, arvioi Catherinen elämänkertakirjan Kate: Making of Princess kirjoittaja Claudia Joseph.

Käytännössä Catherinen hurmaava tavallisuus näkyy esimerkiksi siinä, että kuninkaallisenakin hän ostaa vaatteensa ketjuliikkeistä ja kokkaa itse ruokaa lapsilleen. Onpa hänet nähty lasillisella pubissakin.

Kaikessa tavallisuudessaankaan Catherine ei silti kompuroi kuninkaallisen etiketin kanssa, vaan onnistuu verhoamaan itsensä juuri sopivasti nälkäisen brittimedian katseilta ja suoriutumaan edustustehtävistä kunnialla.

Hän on lämpimissä väleissä kaikkien kanssa, eikä anna aihetta kohuun.

Kyse ei ole kuitenkaan vain ulkoisista asioista ja tavallisuudesta. Herttuatar on löytänyt asemansa ja oman äänensä, jolla hän kansaa puhuttelee.

Vaikka hänen pärjäämistään kuninkaallisessa valokiilassa aluksi epäiltiin, herttuatar on oppinut elämään katseiden alla ja nykyään hän kirjoittaa itse omat puheensakin.

Nouseeko herttuatar Catherine valtaistuimelle vasta 2040-luvulla? 

Rakastetun prinsessa Dianan esikoispoika William ja herttuatar Catherine muodostavat kuninkaallisen tähdistön seuratuimman ja kirkkaimman parin, ja kansan keskuudessa heidän nousuaan valtaistuimelle on toivottu jo jonkin aikaa.

Tiukan perimysjärjestyksen vuoksi odotettuja kruunajaisia joudutaan kuitenkin odottamaan vielä pitkään.

Jos sekä kuningatar Elisabet että hänen esikoispoikansa, prinssi Charles, eläisivät kumpainenkin satavuotiaiksi, kuten Elisabetin oma kuningataräiti, William ja Catherine kantaisivat kruunua kutreillaan vasta vuonna 2048.

Kate ja prinssi William menivät naimisiin 11. huhtikuuta 2011.

Kate ja prinssi William menivät naimisiin 11. huhtikuuta 2011. Kuva: Matthew Dixon, iStock

Kun kruunajaispäivä joskus vihdoin koittaa, millainen kuningaspari Isoon-Britanniaan sitten saadaan?

Ainakin Williamin ja Catherinen odotetaan rikkovan jäykimpiä kuninkaallisia perinteitä, sillä jonkinlaista rajankäyntiä heidän toiminnassaan on jo nähty.

Majesty-lehden päätoimittaja Ingrid Sewardin arvion mukaan ainakin vähemmän mystinen ja tavallisen kansalaisen näkökulmasta helpommin lähestyttävä. Pari tuskin eristäytyy linnaansa, vaan elää nykymaailmassa ja todellisuudessa.

Lue Annasta, miten perhekeskeiset kruununprinssi William ja herttuatar Catherine ovat turvanneet lapsilleen mahdollisimman tavallisen arjen ja samalla pöllyttäneet kuninkaallisia käytäntöjä!

Lue myös: Herttuatar Catherine ja prinssi William: Haaveena iso, onnellinen perhe

X