Herttuatar Meghan on tuonut brittihoviin uusia tuulia – Tunteet jo leiskuvat, mutta kestääkö kuningashuone Hollywoodin hurrikaanin?

Jaa artikkeliTilaa Seura
Herttuatar Meghan
Amerikkalaismedia riemuitsee toisesta kuninkaallisestaan sitten Monacon ruhtinatar Gracen. © 2018 Samir Hussein
Esikoistaan odottavan Sussexin herttuatar Meghanin kuherruskuukausi brittihovin kanssa alkaa olla ohi. Entisen Hollywood-tähden väitetään joutuneen napit vastakkain henkilökunnan kanssa ja pahoittaneen herttuatar Catherinen mielen.

Lokakuun puolessavälissä britit lukivat Kensingtonin palatsin Twitter-tililtä ilouutisen: Sussexin herttuapari Harry, 34, ja Meghan, 37, saavat esikoisensa keväällä 2019. Herttuaparin edustusmatkalla Australiassa tulokas sai jo ensimmäiset vauvalahjansa: lelukengurun ja minikokoiset Ugg-lampaannahkatöppöset.

Meghan ja Harry

Meghan ja Harry muodostavat vahvan tiimin. Prinssi on painottanut jopa henkilökunnalleen, ettei herttuattarelle pidä pistää vastaan. © MVPHOTOS

Prinssiä tai prinsessaa lapsesta ei otaksuttavasti tule, joskaan tiedossa ei ole, onko päätös kuningatar Elisabet II:n vai pariskunnan itsensä.

Harry on kuitenkin tehnyt veljensä Williamin tapaan medioille selväksi, että hän haluaa perheelleen normaalin elämän julkisuuden valokeilassa vellomisen sijaan.

Hänen omat kokemuksensa median mielenkiinnosta ovat niin karvaita, että esimerkiksi Harryn ja Meghanin seurusteluaikoina hovin tiedotusosasto julkaisi prinssin toiveen jättää Meghan rauhaan.

Harrylle media merkitsee edelleen petoa, joka aiheutti hänen äitinsä kuoleman, ja siksi hän haluaa suojella rakkaitaan.

Masennus nosti suosiota

Niin Harrylle kuin Meghanillekin tiivis ydinperhe jäi kasvuiässä unelmaksi. Kummankin vanhemmat erosivat. Meghan on kuitenkin aina voinut luottaa äitiinsä Doria Loyce Raglandiin, ja tämän tiedetään vierailevan tiuhaan tyttärensä luona Lontoossa.

Prinssi Charles on eittämättä Harrylle rakastava isä, mutta oman kasvatuksensa vuoksi hän on vaatinut lapsiltaan paljon.

Prinssi Harryn kihlautuminen vuosi sitten Pukumiehet-lakisarjasta tutun näyttelijän Meghan Marklen kanssa sai britit hymyilemään. Hovin murheenkryyniksi leimattu Harry oli vihdoin asettunut aloilleen.

Vuosien mittaan hän oli huolestuttanut kruununprinssi-isänsä ja kuningatarmumminsa ohella myös koko monarkian tempauksillaan.

Harry hurjasteli esimerkiksi polttelemalla marijuanaa 16-vuotiaana. Kuusi vuotta sitten hän oli ryyppyreissulla Las Vegasissa, ja reissun allasbileistä levisi julkisuuteen nakukuvia.

Viime syksynä prinssi vaikutti vihdoin löytäneen sen oikean naisen ja sen myötä myös tasapainon.

Vain 12-vuotiaana äitinsä menettänyt Harry on seestynyt ja kampanjoi aktiivisesti esimerkiksi mielenterveystyön puolesta. The Telegraph -lehden haastattelussa huhtikuussa 2017 hän avautui masennuksesta ja hänen suosionsa nousi brittikuninkaallisten kärkikastiin.

Meghan ja Kate

Ekstrovertti Meghan on saanut sisäänpäin kääntyneen Katen varpailleen. © MVPHOTOS

Ponteva miniä

Meghan puolestaan on tuonut hoviin uusia tuulia – monen mielestä liiankin kanssa. Herttuaparin henkilökunnasta on jo kolme ihmistä irtisanoutunut. Yksi irtisanoutuneista oli herttuattaren henkilökohtainen assistentti.

Meghanin tapa herätä viideltä ja aloittaa heti työasioista tekstailu on saanut lehden mukaan kamelin selän katkeamaan.

Tuoreen herttuattaren tarmokkuus ja suorasukaisuus ovat saaneet myös suvun takajaloilleen. The Telegraph -lehti juorusi marraskuun lopulla, että ulospäin suuntautunut Meghan on saanut ujohkon herttuatar Catherinen jopa kyyneliin.

Tapahtuma liittyi prinssiparin kesähäihin, jossa kukkaistyttönä toimivan pikkuprinsessa Charlotten puku ei ollut kelvata vaativalle morsiamelle.

Juuri Louis-prinssivauvan synnyttänyt, uupunut Kate ei kestänyt pomottamista, vaan purskahti itkuun.

Tapahtuma on kiristänyt myös Harryn ja Williamin välejä. The Sun -lehden mukaan William syyttää Meghania vaimonsa mielensä pahoittamisesta, Harry puolestaan isoveljeään tylystä käytöksestä Meghania kohtaan.

Suhteiden kiristymisen vuoksi julkisuudessa uumoillaan syytä Harryn ja Meghanin muuttoon Windsorin pikkukaupunkiin.

Johtuuko se siitä, ettei nuoripari enää halua asua Williamin ja Katen naapureina Kensingtonin linnan mailla?

Miestään Meghan hallitsee kuin marionettia. The Telegraphin mukaan Harry on ilmoittanut henkilökunnalleen, että asioiden tulee sujua siten kuin Meghan tahtoo ja puolustellut näin vaimonsa tiuskimista. Myös appiukko Charles on lehden mukaan uuden miniänsä lumoama.

Perhepotretti, kuninkaalliset

Brittimedia väittää Charles-appiukon hurmaantuneen amerikkalaisminiästään, kun taas Camilla kuulemma pysyttelee varautuneena. © MVPHOTOS

Perhe on pahin

Vanhoillinen monarkia epäilee myös Meghanin sopeutumiskykyä. Tasavallan kasvatin ei uskota oppivan kuningaskunnan etikettiä, ja niinpä lehdistö kyttää Meghanin jokaista erhettä.

Tyylipoliisit jakelevat hänelle risuja milloin liian erottuvasta kynsilakasta tai paljastavasta puvusta. Herttuatar on muuntautunut räväkästi pukeutuneesta Hollywood-tähdestä konservatiiviseksi kuninkaalliseksi, mutta se ei tunnu riittävän.

Toisaalta Meghan ei edes halua mielistellä. Daily Mail -lehden mukaan hän antaa piutpaut hovin työntekijöiden pukeutumisvinkeille ja luottaa mieluummin omaan stailaajansa Jessica Mulroneyn makuun.

Edes kuningattaren mielipiteet eivät Meghania hetkauta, ja niinpä hän asteli vihille vitivalkoisessa Givenchyn morsiuspuvussa, vaikkei puhtoinen väri kuningattaren mielestä sopinutkaan eronneelle rouvalle.

The Independent -lehti raportoi heinäkuussa, että kuningatar kokee usein pojanpoikansa vaimon ateriavalinnat outoina. Kun kuningatar mieluiten nauttii grillattua kanaa tai kalaa, vegaani-Meghan tankkaa pastaa ja vihanneksia. Jälkiruoan hän jätti väliin ja korvasi sen muhkealla punaviinilasillisella ainakin raskauteensa asti.

Eripurainen perhe tahraa tällä hetkellä herttuattaren julkisuuskuvaa räikeimmin. Meghan on ehtinyt erota kerran, mutta ex-aviomies, tuottaja Trevor Engelson on pitänyt suunsa kiinni suhteen intiimiasioista.

Sen sijaan Thomas-isän puoleinen suku on kaupannut perheasioista avautumisiaan ja valokuvia kurjaksi valittamastaan elämästä kaikenkarvaisille skandaalilehdille.

Kun Sussexin herttuapari saa lapsen, Meghanin Doria-äiti astuu sentään takuuvarmasti mummin rooliinsa tyylikkäästi.

Meghan

Hollywood-tähden häikäisevät korot ja paljastavat asut ovat saaneet vanhoilliset britit köhimään. © MVPHOTOS

”Olen niin onnellinen ja odotan innolla isoäidiksi tulemista”, hän hehkutti onnellisena BBC:lle.

Sen sijaan tuskin on todennäköistä, että Thomas-isä ja tämän aiemman avioliiton lapset pääsisivät rakentamaan kovin läheistä suhdetta kuninkaalliseen tulokkaaseen. Mirror-lehden mukaan tuleva vaari kuuli vauvauutisesta tyttärensä sijaan ex-vaimoltaan Dorialta.

Työteliäs ja sinnikäs

Meghanin tausta on herraskaisen sijaan arkinen, sillä hänen Doria-yksinhuoltajaäitinsä tienasi perheelle leivän sosiaalityöntekijänä ja haali lisäansioita joogaohjaajana.

Opiskeluaikoinaan Meghan oppi, ettei raha kasva puussa ja hankki lisätöitä henkensä pitimiksi. Hänen erityistaitonaan tunnetaan kalligrafia, ja niinpä nuori näyttelijätär tienasi ekstrataaloja tekstaamalla hääkutsuja ja vip-juhlien pöytäkortteja.

CNN-uutiskanavan Meghanista tekemän dokumentin mukaan kaunotar tuskaili usein roolien puutetta. Valkoisen naisen rooleihin hän oli ohjaajien mielestä liian musta ja afroamerikkalaisuutta henkiviin rooleihin taas liian vaalea.

Työssään torjutuksi tuleminen kasvatti Meghanin pyrkimystä sinnitellä kohti reilumpaa yhteiskuntaa. Ihmisten lokerointi sukupuolen, etnisen taustan tai varallisuuden mukaan on hänestä vähintäänkin vastenmielistä.

The Independent-lehden maaliskuisen haastattelun mukaan Harry jakaa mielitiettynsä kanssa samat arvot. Rempseänä tunnettu prinssi on silti alkanut lipua yhä enemmän kohti glamourin tavoittelua. Esimerkiksi lokakuisella Australian ja Oseanian kiertomatkallaan pari karkasi Fidzillä viettämään omaa aikaa yksityissaarelle rakennettuun luksuslomakohteeseen.

Meghan ja Harry

Vauvauutinen sai britit polvilleen. Vihdoinkin onnettomaksi puoliorvoksi leimattu prinssi Harry on saavuttanut onnen! © MVPHOTOS

Tähän mennessä raskaus on sujunut hyvin pientä uupumusta lukuun ottamatta.

”Herttuatar sanoi, että raskaus tuntuu siltä kuin olisi koko ajan jetlag”, kertoi Skynewsille itsekin raskaana oleva Charlotte Connell, jonka kanssa Meghan oli rupatellut tavatessaan Australian kansalaisia vieraillessaan maassa.

Onnentunne ja hyvä kunto auttavat kuitenkin herttuatarta jaksamaan, minkä lisäksi hänen edustustehtäviään on karsittu raskauden vuoksi.

”Saan apua joogasta. Äitini on joogaopettaja, ja joogasin hänen kanssaan jo seitsemänvuotiaana”, Meghan taannoin paljasti Best Health Magazine -lehdelle terveysvinkkinsä.

Daily Mail -lehden mukaan Harry on lipsauttanut toivovansa tyttöä, kun taas Meghan ei toistaiseksi ole jaellut kommentteja. Tärkeintä hänelle lieneekin, että tuleva lapsi uskoo itseensä, on onnellinen ja saa kaiken, mistä Meghan koskaan on unelmoinut – luokitellaan hänet sitten pikku kruunupääksi tai ylellisyyden keskellä konttaavaksi, vailla arvonimeä jääneeksi taaperoksi.

X