Herttuatar Meghanin odotus huipentuu – Britanniassa vauvan tuloon valmistaudutaan kohumyrskyn keskellä

Jaa kaverilleTilaa Seura
Helmikuun 25. päivänä kuninkaallisten vierailua seurattiin Rabatissa Marokossa.
Helmikuun 25. päivänä kuninkaallisten vierailua seurattiin Rabatissa Marokossa. © Lehtikuva
Sussexin herttuatar Meghan pysyy Britanniassa jatkuvan mediapyörityksen kohteena. Samalla niin hovi kuin turistimarkkinat sen ympärillä keskittyvät kuitenkin jo uuden tulokkaan vastaanottamiseen. Todellinen vauvamainostus onkin vasta tuloillaan, sillä perheenlisäyksen arvioitu aika on keväällä 2019.

Lokakuussa 2018 Sussexin herttuapari Harry, 34, ja Meghan, 37, ilmoittivat odottavansa esikoistaan. Vaikka kuninkaallinen tiedotus tuli monille briteille ilouutisena, Meghanin raskautta on kuitenkin varjostanut jatkuva mediamyllytys niin entisiin kuin nykyisiin sukuriitoihin liittyen.

Meghanin suhde hänen isäänsä Thomas Markleen on puhuttanut brittejä heti herttuattaren ja prinssi Harryn suhteen alusta lähtien.

Tuorein lisäys perhesotkuun ilmeni helmikuussa 2019, kun Meghanin isä julkaisi medialle tyttärensä henkilökohtaisesti lähettämän kirjeen. Elokuussa 2018 kirjatussa kirjeessä Meghan pyytää isäänsä lopettamaan puheet lehdistölle viitaten tuskaan, jota Marklen teot ovat Meghanille aiheuttaneet. Aiheesta raportoi ensimmäisenä Daily Mail -lehti.

Mikä on totuus kälyjen suhteesta?

Lisäksi Meghanin suhde Cambridgen herttuatar Catherineen on esiintynyt otsikoissa toistuvasti, ja kälyjen välien väitetään olevan jäiset.

Kuninkaallisten välillä on spekuloitu olleen useita riitoja liittyen niin Meghanin häävaatimuksiin kuin hänen tapaansa kohdella hovin henkilökuntaa. Sittemmin Meghania on puolustanut esimerkiksi Hollywood-näyttelijä George Clooney.

”Hän on seitsemän kuukautta raskaana oleva nainen, ja häntä on ahdisteltu ja parjattu ja takaa-ajettu samoin kuin [Walesin prinsessa] Dianaa. Historia toistaa itseään”, Clooney kertoi lehdistölle australialaisen Who-lehden mukaan.

Samaisessa haastattelussa Clooney kiisti myös väitteet, että hänestä olisi tulossa prinssi Harryn ja Meghanin lapsen mahdollinen kummisetä.

Herttuaparin uusi elämä Windsorissa – lastenhuoneesta sukupuolineutraali

Marraskuussa 2018 Britannian hovi raportoi, että herttuaparin suunnitelmissa on muuttaa pois Kensingtonin palatsin alueelta Frogmore Cottage -kartanoon Windsoriin parin valmistuessa perheenlisäykseen.

Uuden kodin remontointi on ilmeisesti yhä kesken, ja kunnostusmaksujen on arvioitu nousevan jopa kolmeen miljoonaan puntaan, kirjoittaa Daily Mail.

Kuninkaallisen vauvan sukupuoli on briteille vielä mysteeri, mutta vaikuttaa siltä, että herttuapari itse on aivan yhtä tietämätön. Lastenhuone remontoidaankin ilmeisesti sukupuolineutraalein värein.

”He ovat päättäneet olla selvittämättä lapsen sukupuolta”, kuninkaallinen toimittaja Katie Nicholl kirjoittaa.

”Mitään vaaleanpunaista tai -sinistä on turha odottaa. Ilmeisesti Sussexin vauvan huoneen väriteema tulee olemaan mustavalkoinen väripaletti, valkoista ja harmaata, minulle on kerrottu.”

Vauvan titteli on toistaiseksi epävarma

Koska Harry on Walesin prinssin toinen poika, prinssin tai prinsessan titteli ei siirry jälkikasvulle automaattisesti. Päätös on ensisijaisesti kuningatar Elisabeth II:n käsissä, sillä hän voi päättää, haluaako myöntää myös Harryn perillisille samat tittelit kuin kruununperijä prinssi Williamin lapsille.

Mikäli kuningatar päättää muutoin, tulee lapsien titteliksi mitä todennäköisimmin Lordi tai Lady, joiden eteen hän voi lisätä vanhempienkin nimissä esiintyvän Sussexin kreivikunnan nimikkeen.

Lahjatavarakauppa odottaa vielä vauvatavaroiden buumia.

Lahjatavarakauppa odottaa vielä vauvatavaroiden buumia. © Karoliina Kanerva / Otavamedia

Turistikauppiaiden unelma – kuninkaallisesta vauvasta tärkeä markkinavietti

Brittien arkielämässä kuninkaallinen vauva näkyy lähinnä herttuapariin kohdistuvissa uutisissa. Mitä nopeammin jälkeläisen syntymä kuitenkin lähestyy, sitä enemmän kauppiaat räätälöivät tarjontaansa vauvainnostuksen mukaan.

Koska kyseessä ei ole tuleva kruununprinssi tai -prinsessa, poikkeuksellisen laajaa Harryn ja Meghanin esikoiseen kohdistuvasta tuotepaljoudesta tuskin tulee. Suurinta tuottoa vauvasta pyrkivät saamaan turistikauppiaat, jotka tunnetusti myyvät muun muassa kuninkaallisten kuvilla koristettuja lautasia ja mukeja, avaimenperiä ja magneetteja.

Voimakkainta vauvamarkkinointia britit voivatkin odottaa heti lapsen syntymän ja erityisesti tämän ristiäisten jälkeen. Meghanin tarkka laskettu aika on yhä epäselvä, mutta eniten spekulaatiot kevätvauvasta kohdistuvat huhtikuulle.

X