Ikä ei enää määrää hiusten pituutta: Kuninkaallisten naisten tavaramerkkinä ovat nyt tummat, vahvat ja hyvin hoidetut hiukset

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kuninkaalliset hiukset
Pitkät, tummat hiukset ovat Marien, Sofian, Maryn, Catherinen ja Meghanin tavaramerkki. Kuningashuoneitten katseenvangitsijat ovat kuin viisi marjaa. © MVPhotos, Lehtikuva
Kuninkaallisilla naisilla tummat, pitkät hiukset ovat nyt huippumuotia. Trendin harjalla ovat Catherine, Meghan, Mary, Marie ja Sofia.

Monissa Euroopan hoveissa naisilla huiskivat pitkät hiukset, mutta nämä kuninkaalliset ovat kuin viisi marjaa: Englannin herttuattaret Catherine, 36, Meghan, 36, Tanskan prinsessat Mary, 46, Marie, 42, ja Ruotsin prinsessa Sofia, 33.

Heidän tavaramerkkinsä ovat tummat, vahvat, kiiltävät ja hyvin hoidetut hiukset, jotka lähes aina liehuvat auki.

Pitkät hiukset ovat muotia kuninkaallisissa piireissä – mutta ei pelkästään niissä.

Ikä ei rajoita hiusten pituutta

Yrittäjä-kampaajamestari Sirpa Mansnerin mukaan aikuisten naisten pidemmät hiukset ovat nyt kansainvälinen trendi.

Toden totta. Ei tarvitse mennä kuin Ruotsiin, jossa näkee pitkähiuksisia aikuisia, jopa iäkkäitä naisia. Mutta ei meillä Suomessa.

”Syy on yksinkertainen. Se johtuu meidän hiuslaadustamme, joka on paljon hienompi ja ohuempi”, Mansner sanoo.

Vielä joitakin vuosikymmeniä sitten ajateltiin, että pidemmät hiukset eivät sovi enää aikuiselle naiselle. 40 vuoden ikä oli rajapyykki, jonka jälkeen naisen täytyi myös pukeutua tiettyyn tyyliin.

Mansnerin mielestä ajatus on vanhanaikainen.

”Nykyään naiset näyttävät nuoremmilta, ja siksi pitkät hiukset pukevat heitä mainiosti.”

Niinpä kruununprinsessa Mary voi hyvin vielä pitää hiuksiaan auki, vaikka on jo 46-vuotias.

”Ylipäätään minusta on hieno edistysaskel, että ikä ei nykyään ole se, joka määrää naisten hiuksia ja pukeutumista, vaan ulkonäkö on enemmän tyyli- ja tyyppikysymys”, Mansner sanoo.

Prinsessa Diana oli poikkeus

Yksi syy pitkien hiusten suosioon kuninkaallisissa piireissä saattaa olla se, että ne ovat käytännölliset, koska niistä saa tarvittaessa näyttäviä kampauksia esimerkiksi kruunujen ja tiaroitten kanssa.

Entä vaatiiko etiketti kampaukselta jotain tiettyä tyyliä silloin, kun käytetään kruunua tai tiaraa?

”Muistan, että takavuosina annetun ohjeen mukaan kruunua tai tiaraa käytettäessä otsan täytyy olla paljas”, Mansner kertoo.

”Siinä ehkä syy, että kuninkaallisilla naisilla harvoin on otsatukka.”

Prinsessa Diana oli kuninkaallisen hiustyylin suhteen poikkeus. Hänellä oli aina lyhyt tukka ja usein myös otsatukka. Mutta hänen hiuksensa olivat paksut, ja niistä sai föönaamalla näyttävät.

”Kun Diana 70-luvulla ilmestyi julkisuuteen, hänen hiustyylistään tuli trendi, jollaista monet asiakkaat toivoivat itselleen”, Mansener kertoo.

”Mutta suomalainen hiuslaatu ei oikein taipunut siihenkään.”

Harmaat piiloon

Hiukset ovat naisen kruunu, ja erityisesti sitä ovat kiiltävät ja vahvat hiukset.

Mutta entä kun tämä kruunu alkaa vanheta ja harmaantua?

Mansner ei usko, että kuninkaalliset ruskeaveriköt muuttuvat ajan saatossa harmaapäiksi, sillä he varmasti värjäävät hiuksiaan.

”Nykyään värjätyt hiukset ovat elävän ja luonnollisen näköiset.”

Mansner on myös varma, että esimerkiksi yli seitsemänkymppinen kuningatar Silvia värjää hiuksiaan. Syy on mielenkiintoinen: Silvia on puoliksi brasilialainen, ja etelän maissa ihmisten hiuslaatu on jäykkä.

”Se taas harmaantuu nopeammin ja varhemmin kuin esimerkiksi meidän pohjoismaalaisten hiukset.”

Kuvat: MVPhotos ja Lehtikuva

Galleria

X