Glamouria, ihmissuhdedraamaa, muoti-ikoneita ja terroriuhkaa: Seuran Kiehtovat Kuninkaalliset -erikoisnumero kertoo koskettavia tarinoita siniverisistä

Jaa artikkeliTilaa Seura
kuninkaalliset
Kiehtovat Kuninkaalliset -lehti on ilmestynyt.

”Taloudellisesti vaikeina aikoina ihmisillä on tarve tukeutua perinteisiin instituutioihin ja ajatusmalleihin, joita juuri kuninkaalliset edustavat”, sanoo Seuran Kiehtovat kuninkaalliset -erikoisnumeron haastattelussa kreivi Alexander von Schönburg.

Kuninkaalliset edustavat vaalikautta pitempää pysyvyyttä. Siksi tiarat kimaltelevat ja juhlapuvut säihkyvät arkisten demokratioiden keskellä, nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Kuninkaallisiin liittyy glamouria ja draamaa, he ovat osa sukujensa pitkää historiaa. He saavat kritiikkiä osakseen, mutta toistaiseksi eri monarkioiden kansalaiset katsovat hyödyt maksuvelvoitteita painavammiksi ja haluavat pitää kuninkaalliset valtaistuimillaan.Kiehtovat Kuninkaalliset

Valtaa heillä ei ole, mutta vaikutusvaltaa kylläkin, erityisesti jo ovat paitsi kauniita, myös sivistyneitä ja lämminhenkisiä. Vaikkapa sellaisia kuin Ruotsin tuleva kuningatar Victoria.

Kuninkaalliset edustavat maataan maailmalla, tukevat hyväntekeväisyyttä ja osaltaan pönkittävät maansa kansallista itsetuntoa.

Kaikesta tästä huolimatta heillä on hyvin vähän henkilökohtaista vapautta, ja arki on turvamiesten ympäröimää. Moni kuninkaallinen haikaileekin elämää taviksena.

Mutta kukapa heistä silloin kiinnostuisi ja mikä olisi heidän hyötynsä maalleen – se hyöty, joka saa kansalaiset pitämään yllä kuningashuoneita. On siis tyydyttävä kruunuun ja epävapauteen.

Tästä ja paljosta muusta kertoo 100-sivuinen Kiehtovat Kuninkaalliset -erikoisnumero, joka juuri on ilmestynyt Lehtipisteisiin. Sen teki Seura.

Ps. Osallistu myös äänestykseen kiehtovimmasta kuninkaallisesta!

X