Korona kurittaa Harryn ja Meghanin kukkaroa – Elämäntyyli maksaa maltaita, rahakkaita puhujatilaisuuksia ei ole

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan muuttivat hiljattain Los Angelesiin. He jättivät hovin maaliskuun lopussa, jolloin myös heidän virallinen Instagram-tilinsä hiljeni. © MVPHOTOS
Harryn ja Meghanin taloustilanne on nyt suurennuslasin alla. Korona vei hovin edustustehtävät jättäneen herttuaparin puhujatilaisuudet.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin elämä hovin ulkopuolella on alkanut takkuillen, kertovat lehtitiedot. Sussexin herttuapari jätti kuninkaalliset tehtävänsä virallisesti maaliskuun lopussa, ja parhaillaan he asuvat Los Angelesissa.

Nyt parin väitetään olevan menossa jopa kohti vararikkoa, jos he eivät karsi menoistaan. Lähtöaikeista kertoessaan he ilmoittivat haluavansa elättää itse itsensä. Herttuapari oli In Touch -lehden mukaan suunnitellut tienaavansa elantonsa puhujatilaisuuksista, mutta koronaepidemian takia suunnitelmat ovat nyt jäissä.

Ennen koronavirusta Harry ja Meghan ehtivät käydä puhumassa pankkijätti JP Morganin järjestämässä tilaisuudessa Floridassa. Pariskunta lennätettiin helmikuussa järjestettyyn tilaisuuteen yksityiskoneella. Prinssi Harry oli yksi konferenssin päätähdistä, ja hänen on arvioitu tienanneen puhujakeikastaan lähes 450 000 euroa.

Ainakaan puhujatilaisuuksiin pari ei pääse osallistumaan. Rahan meno ei ole kuitenkaan pysähtynyt. Varsinkin herttuaparin turvallisuusjärjestelyt nielevät rahaa: aiemmin parin ja toukokuussa 1-vuotissyntymäpäiviään viettävän Archie-pojan suojelun on kerrottu maksavan vuodessa arviolta lähes viisi miljoonaa euroa.

Nyt In Touch -lehti väittää, että perheen turvallisuuskulut olisivat lähes 200 000 euroa viikossa. Lehden mukaan Harry olisi jo joutunut nostamaan prinsessa Dianan jättämästä perintörahastosta yli 400 000 euroa (450 000 dollaria).

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan esittelivät poikansa Archien maailmalle toukokuussa 2019. Archie viettää pian 1-vuotissyntymäpäiviään. © LEHTIKUVA

Turvallisuusjärjestelyt hoidettu yksityisesti

Turvamiesten ja muiden turvajärjestelyiden kustannukset ovat koitumassa herttuaparille pään vaivaksi. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kertonut, ettei USA aio osallistua millään lailla parin turvallisuuskuluihin. Herttuaparin edustaja kommentoi Trumpin twiitin jälkeen, että parin ”turvallisuusjärjestelyt on hoidettu yksityisesti”.

Aiemmin Harry ja Meghan majailivat Kanadan Vancouverin saarella, ja myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau ilmoitti, ettei Kanada kustanna herttuaparin turvallisuuskuluja sen jälkeen, kun he huhtikuussa jäivät hovin ulkopuolelle.

In Touchin lähteiden mukaan prinssi Charles ei aio jatkossa elättää poikaansa, vaan toivoo tämän huolehtivan itse itsestään. In Touchin mukaan Harryllä on ollut vaikeuksia opetella budjetoimaan talouttaan. Tilanne ei ole ollut helppo Meghanillekaan, ja In Touchin mukaan pari on riidellyt raha-asioista.

Herttuapari edusti viimeisiä kertoja kuninkaallisissa tehtävissä maaliskuussa 2020. © MV PHOTOS

Hyväntekeväisyysjärjestön ruokalähetteinä

Los Angelesiin muutettuaan herttuapari on viettänyt hiljaiseloa. Heidät nähtiin jakamassa ruokaa paikallisille Project Angel Food -hyväntekeväisyysjärjestön vapaaehtoisina. Pari kertoi jo tammikuussa haluavansa jatkossakin tehdä hyväntekeväisyystyötä.

Herttuaparin tunteva Jane Goodall on aiemmin kertonut, että muutto Los Angelesiin on Harrylle iso muutos.

”En tiedä, millaisia urasuunnitelmia hänellä on, mutta olen ollut häneen yhteydessä ja luulen, että hänen elämänsä on tällä hetkellä aika haastavaa”, Goodall kertoi Radio Timesille US Weeklyn mukaan.

Lue myös: Harryn ja Meghanin lähdöstä tulikin lopullinen – Harry puhui avoimesti ”suuresta surustaan”: ”Haluan, että kuulette totuuden minulta”

X