Kuninkaallisten korona-arkea: ”Valo ja elämä voittavat” – Kuningatar Elisabet loi uskoa kansaan erikoispuheessaan

Jaa artikkeli
Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip viettivät pääsiäistä Windsorin linnassa.
Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip viettivät pääsiäistä Windsorin linnassa.
Kuningatar Elisabet, 94, teki historiaa puhumalla Ison-Britannian kansalaisille historiallisessa pääsiäistervehdyksessään.

68-vuotisen hallitsijakautensa aikana kuningatar Elisabet ei ole koskaan ennen pitänyt pääsiäispuheita.

Kuningatar valoi britteihin toivoa jo ennen pääsiäistä pitämässään korona-ajan erikoispuheessa, ja koronakriisi oli teemana myös pääsiäisenä.

”Pääsiäinen on tänä vuonna monelle meistä erilainen, mutta pysyttelemällä erossa toisistamme pidämme toisemme turvassa. Pääsiäistä ei ole peruttu, päinvastoin, tarvitsemme sitä enemmän kuin koskaan.”

Kuningatar Elisabeth muistutti valon voimaa tuovasta merkityksestä monissa kulttuureissa ja juhlaperinteissä.

”Koronavirus ei lannista meitä. Kuolema voi olla synkkä etenkin sureville, mutta valo ja elämä voittavat.”

Lue myös: Amerikan kuninkaallisista kirjoittanut Katharine McGee arvioi Harryn ja Meghanin elämänmuutosta: ”Lähtö osoittaa, kuinka henkisesti vaativa rooli kuninkaallisilla on”

Perinteinen pääsiäiskirkko peruttiin

Koronaepidemian takia myös kuningatar ja prinssi Philip viettivät pääsiäistä poikkeuksellisissa oloissa. Yleensä muu kuningasperhe on kerääntynyt pääsiäisen viettoon heidän luokseen Windsorin linnaan, ja pääsiäisjumalanpalvelus on ollut tärkeä osa kuninkaallisten juhlaperinteitä.

Tänä vuonna kuningatar Elisabeth ja prinssi Philip eivät saaneet vieraita, ja myös pääsiäiskirkko oli peruttu.

Lue myös: Kuninkaallinen reportaasi: Seura The Crown -sarjan jalanjäljillä Lontoossa kuningatar Elisabethin naapurustossa

Euroopan kuninkaalliset – Etätöitä, syntymäpäiväjuhlia, hautajaisia

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen perhe aikoo herkutella pääsiäismunilla korona-aikanakin.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen perhe aikoo herkutella pääsiäismunilla korona-aikanakin. Kuva: Copyright (c) 2020 Shutterstock. No use without permission.

Prinssi William ja herttuatar Catherine pysyivät pääsiäisenä maalaiskodissaan Anmer Hallissa lastensa Georgen, Charlotten ja Louis’n kanssa. Ennen pyhiä herttua­pari kertoi, että perhe aikoo herkutella pääsiäismunilla korona-aikanakin – Catherinen mukaan Williamille maistui suklaa jo ennen pyhiä.

Prinssi Charles ja

Prinssi Charles ja

Prinssi Charles sairastui koronavirukseen maaliskuun lopussa ja eristäytyi herttuatar Camillan kanssa Balmoralin linnaan. Camillan testitulos oli negatiivinen, joten aviopari vietti aikaa eri huoneissa.

Jaqcues ja Gabriella istuttivat ulkona kevätkukkia

Jaqcues ja Gabriella istuttivat ulkona kevätkukkia. Kuva: instagram

Monacon ruhtinas Albert tapasi prinssi Charlesin hieman ennen kuin sai tietää sairastuneensa koronavirukseen, mutta Albert kärsi vain lievistä oireista ja pääsi jo viettämään pääsiäistä perheensä kanssa puutarhapuuhissa.

Ruhtinatar Charlenen julkaisemissa kuvissa 5-vuotiaat kaksoset Jaqcues ja Gabriella istuttivat ulkona kevätkukkia perheen maaseutukartanolla Ranskassa.

Kuningas Felipen serkku prinsessa Maria Teresa, 86, kuoli koronavirukseen maaliskuun lopussa.

Kuningas Felipen serkku prinsessa Maria Teresa, 86, kuoli koronavirukseen maaliskuun lopussa. Kuva: Dutch Press Photo

Espanjan hovissa pääsiäistä vietettiin murheellisissa tunnelmissa, sillä kuningas Felipen serkku prinsessa Maria Teresa, 86, kuoli koronavirukseen maaliskuun lopussa. Prinsessa oli ensimmäinen tautiin kuollut kuninkaallinen.

Tanskan kuningatar Margareeta 80-vuotias

Tanskan kuningatar Margareeta vietti pääsiäistä yksin.

Tanskan kuningatar Margareeta vietti pääsiäistä yksin. Kuva: Per Morten Abrahamsen

Tanskan kuningatar Margareetan pääsiäisperinteet menivät koronaepidemian takia uusiksi. Yleensä Tanskan kuninkaalliset ovat kokoontuneet Marselisborgin linnaan Århusiin, mutta nyt kuningatar vietti pääsiäistä yksin Fredensborgin linnassa.

Pääsiäisen jälkeen kuningatar juhli 80-vuotissyntymäpäiviään eristyksessä ja on tavannut tiettävästi vain muutamaa hovin työntekijää.

Tanskan kruununprinssipari Frederik ja Mary perheineen.

Tanskan kruununprinssipari Frederik ja Mary perheineen.

Tanskan kruununprinssipari Frederik ja Mary perheineen palasivat jo maaliskuussa takaisin Tanskaan Sveitsistä, jossa heidän piti viettää kevät. Pääsiäistä edeltäneitä viikkoja Mary on kuvaillut raskaiksi.

Ruotsin kuningasperhe vietti pääsiäistä etävideoyhteyden avulla.

Ruotsin kuningasperhe vietti pääsiäistä etävideoyhteyden avulla. Kuva: Foto: Victor Ericsson Kungl. Hovstaterna / The Royal Court of Sweden. Images must not be sold on to or distributed to third par

Kuningas Kaarle Kustaa, kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Carl Philip perheineen olivat videon päässä omissa kodeissaan Ruotsissa, prinsessa Madeleine ja Chris-aviomies lapsineen puolestaan Floridassa. Prinsessa Estelle esitteli videon välityksellä isovanhemmilleen tekemäänsä pääsiäiskorttia.

 

Alankomaiden kuningaspari on jatkanut edustusvierailuita koronaviruksesta huolimatta.

Alankomaiden kuningaspari on jatkanut edustusvierailuita koronaviruksesta huolimatta. Kuva: Dutch Press Photo

Alankomaiden kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Máxima juhlivat pitkänäperjantaina 13 vuotta täyttänyttä kuopustaan prinsessa Arianea. Kuningaspari on jatkanut tarkoin valittuja edustusvierailuita koronaviruksesta huolimatta.

X