Monacon ruhtinatar Charlene jumiutui Etelä-Afrikkaan – Ruhtinas Albert katkoo siipiä vellovilta huhuilta parin aviokriisistä: ”Hän ei ole maanpaossa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Monacon Ruhtinatar Charlene
Monacon ruhtinatar Charlene on ollut jo kuukausia jumissa Etelä-Afrikassa. © Ker Robertson/Getty Images
Monacon ruhtinatar Charlene on ollut terveysongelmien takia useita kuukausia Etelä-Afrikassa. Hän saa palata kotiin 6-vuotiaiden lastensa luo vasta lokakuussa.

Monacon Grand Prix -aamu alkoi pilvisenä, mutta iltapäivällä pilvet väistyivät auringon tieltä. Lisää hohtoa F1-kisaan toivat tuttuun tapaan ruhtinaskunnan kuninkaalliset. Ruhtinas Albert, 63, saapui seuraamaan F1-osakilpailua mukanaan 6-vuotiaat kaksoset Jacques ja Gabriella.

Kruununprinssi ja prinsessa saapuivat varikolle puna-valkoisissa Monaco-takeissaan, isänsä kädestä tiukasti puristaen. Myöhemmin Jacques tutkaili tarkkaavaisesti F1-auton ohjausrattia Ferrari-tallin pilttuussa ja isä ja lapset pääsivät poseeraamaan myös Ferrari-kuski Charles Leclercin vieressä.

Yksi oli kuitenkin poissa. Monacon palatsi tiedotti juuri ennen toukokuussa järjestettyä F1-osakilpailua, että ruhtinatar Charlenea, 43, ei tulla näkemään varikolla. Charlene jäi toukokuussa entiseen kotimaahansa Etelä-Afrikkaan vakavan nenä-, korva- ja kurkkutulehduksen takia eikä paluu Monacoon ole onnistumassa muutamaan päivään, palatsista kerrottiin.

Päivät venyivät kuukausiksi. Charlene on nähnyt perhettään vain lyhyiden piipahdusten verran. Ruhtinattaren terveysongelmat ovat saaneet liikkeelle myös huhut aviokriisistä. Se ei ole ensimmäinen kerta.

Itkuiset häät

Uutiset Albertin aviottomista lapsista ovat varjostaneet ruhtinasparia kauan. Albertilla on nyt jo täysi-ikäiset tytär Jazmin amerikkalaistarjoilijan kanssa ja poika Alexandre togolaisen lentoemännän kanssa. Isyys on vahvistettu DNA-testeillä ja lapset käyttävät Grimaldi-sukunimeä mutta eivät ole oikeutettuja kruunuun.

Uusi isyysepäily nousi pintaan juuri Albertin ja Charlenen häiden alla. Tuolloin väitettiin, että Albertilla olisi 1,5-vuotias lapsi italialaisnaisen kanssa. Lapsi olisi siis saanut alkunsa Charlenen ja Albertin seurustelusuhteen aikana. Huhujen mukaan morsian olisi yrittänyt paeta takaisin kotimaahansa ennen häitä. Alttarilla Charlene nähtiin kyynelehtiväisenä ja häämatkalla parin kerrottiin majoittuneen eri hotelleissa.

Sittemmin parin suhde on vaikuttanut tasaantuneen. Erityisesti kaksosten Jacquesin ja Gab­riellan synnyttyä joulukuussa 2014 välit ovat näyttäneet läheisiltä. Ylpeät vanhemmat ovat ottaneet lapsensa mukaan edustustehtäviin.

Charlene on julkaissut Instagram-tilillään kuvia perheen arjesta, koulun aloittamisesta, pihaleikkeistä ja joulupukin tapaamisesta. Hän on jakanut myös hempeitä yhteiskuvia Albertin kanssa, ja ensimmäisessä ranskaksi pitämässään julkisessa puheessaan vuonna 2015 Charlene kutsui Albertia ”sydänten ruhtinaaksi, minun sydämeni ruhtinaaksi”.

Kaikki vaikutti olevan hyvin.

Charlene on antanut kasvonsa sarvikuonojen salametsästyksen vastaiselle Chasing Zero -kampanjalle. Tavoitteena on, että salametsästyksen takia ei kuolisi yhtään sarvikuonoa. © Christian Sperka / Mega / AOP

Charlene on antanut kasvonsa sarvikuonojen salametsästyksen vastaiselle Chasing Zero -kampanjalle. Tavoitteena on, että salametsästyksen takia ei kuolisi yhtään sarvikuonoa. © Christian Sperka / Mega / AOP

Uusi syytös – Onko Albertilla myös heinäkuussa 2005 syntynyt tytär?

Viime joulukuussa julkisuuteen levisi väite, jonka mukaan Albert olisi heinäkuussa 2005 syntyneen tytön isä. Albert seurusteli jo tuolloin Charlenen kanssa. Palatsin lakimiesten mukaan isyysväite on huijausyritys.

Daily Mailin mukaan Albert sai nyt 16-vuotiaalta tytöltä kirjeen, jossa tämä ihmettelee, miksi on joutunut elämään ilman isäänsä ja miksei isä halua nähdä häntä. Albertia on jo vaadittu DNA-testeihin.

Julkisuudessa Charlene on pitänyt miehensä puolia.

”Kun miehelläni on ongelmia, hän kertoo niistä minulle. Sanon hänelle usein, että tapahtui mitä tahansa, olen tuhatprosenttisesti tukenasi. Seison takanasi hyvinä ja huonoina aikoina”, hän kommentoi tammikuussa Point de Vue -lehdelle.

Lausunnosta huolimatta Charlenen epäillään ottaneen tapauksen raskaasti. Puheet aviokriisistä saivat pontta, kun Charlene edusti räväkässä sivusiilissä joulukuussa 2020 pian isyysväitteiden tultua julkisuuteen. Kuninkaallisittain rohkean hiustyylin epäiltiin olevan ruhtinattaren hätähuuto.

Charlene edusti viimeisen kerran miehensä rinnalla Sainte Devote -seremoniassa tammikuussa. Sen jälkeen häntä ei ole nähty ruhtinaskunnassa.

Tuskallinen odotus – Poskiontelotulehdus vei kierteeseen

Charlenen Instagram-tilikin hiljeni keväällä. Pääsiäisenä julkaistussa kuvassa hän ja Albert koristelevat pääsiäismunia lastensa kanssa. Sitten oli taas hiljaista. Albert on edustanut yksin tai lastensa kanssa kevään ja kesän aikana.

Toukokuun lopussa kerrottiin Charlenen sairastumisesta. Alun perin Charlenen piti olla Etelä-Afrikassa 10–12 päivää. Ruhtinatar oli joutunut jo aiemmin poskiontelonleikkaukseen tulevien hammasimplanttien takia, sitten hänellä todettiin vakava poskiontelontulehdus. Hän ei voi lentää lentokoneessa korvaongelmiensa takia, sillä korvat eivät kestä painetta.

”Voin hyvin, mutta odottaminen on piinallista”, Charlene kommentoi itse tuolloin.

Ensimmäisen kerran Charlene leikattiin nenä-, korva ja kurkkutaudin takia jo toukokuussa ja hän joutui kovien kipujen takia uusintaleikkaukseen kesäkuussa, mutta sekään ei auttanut. Albert ja kaksoset matkustivat pikavisiitille Charlenen luo kesäkuun leikkauksen jälkeen. Tuolloin palatsi julkaisi perheestä kuvia Etelä-Afrikasta safarilta ja Charlenen sukulaistytön syntymäpäiviltä.

Heinäkuussa ruhtinaspari vietti 10-vuotishääpäiväänsä eri mantereilla tuhansien kilometrien päässä toisistaan.

”Hyvää vuosipäivää, Albert. Kiitos kauniista lapsistamme”, Charlene kiitti Albertia Instagram-tililllään.

Hän kertoi Channel24:n haastattelussa, että 10-vuotishääpäivän vietto yksin tuntui hyvin surulliselta.

”Albert on kallioni. Ilman hänen tukeaan ja rakkauttaan en olisi varmasti selvinnyt näin vaikeista ajoista.”

Charlene kuvattiin uudessa huomiota herättävässä hiustyylissään joulukuussa 2020. © Eric Gaillard / AFP / MVPhotos

Charlene kuvattiin uudessa huomiota herättävässä hiustyylissään joulukuussa 2020. © Eric Gaillard / AFP / MVPhotos

Valtava ikävä

Charlene on puhunut Etelä-Afrikassa antamissaan haastatteluissa kaipuustaan perheensä luo. Hän kertoi South Africa Radio 702 -kanavan haastattelussa surevansa erityisen suuresti, että ei pääse viettämään kesää lastensa kanssa.

”On ollut hyvin, hyvin turhauttavaa. En malta odottaa, että pääsen viimein näkemään lapseni. En ole koskaan ollut näin pitkään pois Euroopasta, puhumattakaan erossa lapsistani, mutta juttelemme FaceTimessa lähes joka päivä ja he ovat olleet täällä ja tulevat katsomaan minua leikkaukseni jälkeen.”

Ruhtinatar kertoi People-lehdelle kesäkuussa, että juttutuokiot Albertin ja lasten kanssa ovat piristäneet, mutta ikävä perheen luo on valtaisa. Uudelleen he tapasivat vasta elokuussa Charlenen leikkauksen jälkeen.

Charlene joutui elokuussa yli neljä tuntia kestäneeseen nukutusta vaatineeseen leikkaukseen, jossa korjattiin aiemmista operaatioista aiheutuneita komplikaatioita. Palatsi tiedotti, että leikkaus onnistui hyvin ja ruhtinatar toipuu parhaillaan.

Palaako Charlene lokakuussa Monacoon?

Elokuussa perhe nähtiin viimein yhdessä Etelä-Afrikassa. Kuvissa Charlene pitää lapsiaan sylissä onnellinen hymy kasvoillaan. Huomion varastaa Gabriellan kampaus: pieni tyttö vaikuttaa saksineen itselleen erikoisen otsatukan. Tytön ilmekin on uhmakas.

”Olen niin innoissani, kun sain perheeni takaisin. Gabriella päätti leikata itselleen uuden kampauksen, pahoittelut Bella, yritin parhaani mukaan korjata sen”, Charlene kirjoitti Instagramissa.

Ruhtinasparista julkaistiin päivää myöhemmin kuva, jossa he syleilevät toisiaan tiukasti. Molemmat olivat pukeutuneet ulkoiluvaatteisiin ja aurinkohattuihin. Toisessa kuvassa väsyneeltä näyttävä Charlene nojailee mieheensä.

Vain viikkoa myöhemmin Charlene kiidätettiin taas sairaalaan. Tuolloin palatsista tiedotettiin, että Charlene oli pyörtynyt kipujen takia, mutta hänen tilansa oli vakaa.

Pitkä ero pienistä lapsista on saanut myös ilkeät huhut liikkeelle. Paris Match -lehden lähteiden mukaan ruhtinatar ei ole aikeissakaan palata kotiin. Monacon asukkaat ovat lehden hoviasiantuntija Stéphane Bearnin mukaan tyytymättömiä Charlenen ”pakoon”. Ruhtinattaren lähdön jälkeen häntä on arvosteltu mielialanvaihteluista ja surullisesta olemuksesta.

Joidenkin lehtitietojen mukaan Charlene etsii jo uutta kotia Etelä-Afrikasta, mutta palatsin mukaan hän pääsee palaamaan perheensä luo Monacoon vasta lokakuun lopussa.

Myös Albert on kertonut vaimonsa odottavan paluuta kotiin innolla. Ruhtinas kommentoi vaimonsa pitkää poissaoloa Monacosta viimein syyskuussa. Hän kertoi People-lehden haastattelussa, että Charlene ei ole paennut ruhtinaskunnasta.

Albert katuu, ettei kumonnut avioliittoa koskevia huhuja aiemmin. Hän uskoi, että puheet vaimenevat ajan kanssa. Juoruihin reagoinnin sijaan Albert kertoi keskittyneensä hoitamaan parin pieniä lapsia.

”Charlene ei lähtenyt kiireellä tai siksi, koska olisi suuttunut minulle tai kenellekään muulle. Hän meni Etelä-Afrikkaan järjestelemään säätiönsä töitä ja viettämään vapaa-aikaa veljensä ja ystäviensä kanssa. Hän ei ole maanpaossa”, ruhtinas korosti.

Ruhtinas Albert on hoitanut prinsessa Gabriellaa ja perintöprinssi Jacquesia lastenhoitajien avustuksella. Kuvassa isä ja kaksoset edustustehtävissä kesäkuussa. © Bruno Bebert / Bestimage

Ruhtinas Albert on hoitanut prinsessa Gabriellaa ja perintöprinssi Jacquesia lastenhoitajien avustuksella. Kuvassa isä ja kaksoset edustustehtävissä kesäkuussa. © Bruno Bebert / Bestimage

Lue myös: Onko Monacon ruhtinatar Charlene pyhimys vai pyrkyri?

X