Norjan kruununprinssi Haakon ja Mette-Marit – Prinssi nai yksinhuoltajan

Norjan kruununprinssi Haakon rakastui Mette-Maritiin, tavalliseen norjalaiseen yksinhuoltajaäitiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit.

Norjan kruununprinssi Haakon rakastui Mette-Maritiin, tavalliseen norjalaiseen yksinhuoltajaäitiin.
(Päivitetty: )
Teksti:
Anneli Juutilainen
Norjan kruununprinssi Haakon ja Mette-Marit vihittiin elokuussa 2001.

Norjan kruununprinssi Haakon ja Mette-Marit vihittiin elokuussa 2001. © Lehtikuva

Kun Norjan kruununprinssi Haakon rakastui Mette-Maritiin, tämä oli tavallinen norjalainen yksinhuoltajaäiti. Parilla oli paljon yhteisiä tuttuja, ja he tapasivat ensimmäisen kerran jo vuonna 1997. Rakkaus roihahti kaksi vuotta myöhemmin Quart-rockfestivaaleilla, kun 2-vuotiaan Marius-pojan äiti päätti kokeilla onneaan ja ryhtyi flirttailemaan avoimesti kruununprinssille. Mette-Maritin suureksi yllätykseksi Haakon vastasi silmäpeliin samalla mitalla.

Suhde aiheutti kohun, sillä Mette-Maritin esikoinen oli syntynyt avioliiton ulkopuolella, ja pojan isä oli tuomittu 1990-luvun alussa huumausainerikoksesta. Mette-Maritia ei pidetty aluksi lainkaan soveliaana puolisona kruununprinssille. Närää norjalaisissa herätti myös se, että Haakon ja Mette-Marit asuivat saman katon alla ennen papin aamenta. Pian Mette-Marit kuitenkin sulatti norjalaisten sydämet iloisuudellaan ja luonnollisuudellaan. Myös hänen tavallisuuttaan kiiteltiin. Kaikki loputkin ennakkoluulot kaikkosivat, kun kruununprinssiparin satuhäitä juhlittiin 25. elokuuta 2001.

Pariskunnan ensimmäisen yhteinen lapsi, prinsessa Ingrid Alexandra, symntyi 21. tammikuuta 2004. Hän on kruununperimysjärjestyksessä toinen isänsä jälkeen. Haakon ja Mette-Marit saivat toisen yhteisen lapsensa 3. joulukuuta 2005, kun prinssi Sverre Magnus syntyi.

X