Paljon onnea prinsessa Victoria! 41-vuotiasta kruununperijää ihaillaan, vaikka monarkian suosio laskee, kertoo Anna-lehti

Jaa artikkeli
Prinsessa Victoria pikkuveljensä Carl Philipin ja Sofian häissä vuonna 2015
© Mirva Kakko / Otavamedia
Säyseä puoliso ja kuninkaan toilailut jäävät hehkuvan prinsessa Victorian varjoon. Kuninkaallisen täytyy olla moniosaaja osoittaakseen tärkeytensä.

Prinsessa Victoria juhlii syntymäpäiväänsä lauantaina 14. heinäkuuta. Koko Ruotsin kansa seuraa, kun prinsessa saapuu kuningasperheen kesäpaikkaan Sollidenin linnaan.

Annassa kerrotaan, että Victorian suosio nousee, vaikka Ruotsin kuningashuoneen suosio laskee.

Kun prinsessa viime kesänä täytti pyöreitä, oli lähes kaikki odotukset jo täytetty.

Rinnalla kulkevat prinssipuoliso Daniel, sekä kaksi ihastuttavaa lasta Oscar ja Estelle. Heistä jälkimmäinen perii kruunun äitinsä jälkeen.

Victorian mukaan Oscar on rauhallinen ja hieman varautunut, kun taas Estelle on täynnä elämää.

”Hän rakastaa ihmisiä ja on luottavainen, sosiaalinen ja huumorintajuinen”, prinsessa Victoria kuvailee.

Lisäys lapsilukuun ei silti olisi pahitteeksi, sillä kuninkaallisissa perheissä kaksi lasta on perinteisesti melko vähän. Vauvauutiset saisivat kansan riemuitsemaan.

Kuninkaallisten täytyy osoittaa olevansa tärkeitä

Tänä päivänä kuninkaalliset ovat osa viihdeteollisuutta, josta kansa saa nauttia.

Heidän täytyy ylläpitää mielikuvaa tärkeydestään, kun todellista valtaa ei enää ole. Siinä tarvitaan niin näyttelijän, diplomaatin kuin psykologin taitoja.

Jos kulissien ylläpito ei onnistu, joku tulee taatusti muistuttamaan 139 miljoonan kruunun määrärahasta, jonka valtio myöntää kuninkaalliselle. Euroissa 13,9 miljoonan arvoinen rahasumma on tarkoitettu lähinnä siihen, että kuningashuone pysyy kiinnostavana.

Vaikka Victoria on onnistunut saamaan kansansuosion puolelleen, joutuu hän jatkuvasti uusien haasteiden eteen. Prinsessan täytyy olla uskottava mutta samalla varovainen ottaessaan kantaa asioihin.

Esimerkiksi Me too –kampanjalle hän osoitti tukensa osallistumalla Tukholmassa tilaisuuteen, jossa näyttelijät lukivat nimettömiä kokemuksia seksuaalisesta häirinnästä.

Hovi ei kuitenkaan kommentoi väitettä, jonka mukaan useiden naisten häirinnästä syytetty kulttuurialan vaikuttaja olisi kähminyt myös Victoriaa kuninkaan nähden.

Miehet jäävät prinsessan varjoon

Victorian ja Danielin häät vuonna 2010 olivat täydellinen osoitus parin suosiosta.

Satumaiset häät peittosivat samana vuonna ilmestyneen paljastuskirjan Kuningas Kaarle XVI Kustaasta. Kirjassa väitettiin kuninkaan pettäneen puolisoaan Kuningatar Silviaa ja toimineen muutenkin sopimattomasti.

Kansa kuitenkin iloitsi mieluummin nuoren parin hääloistosta, eikä jäänyt murehtimaan vanhan miehen toilailuja.

Kuninkaalliset häät ovat aina suuri viihdetapahtuma. Häät ovat jo takanapäin, mutta yksi suuri juhla on vielä tulossa. Victorian kruunajaisia juhlitaan viikkoja, kun sen aika koittaa.

Jos kuningas jää prinsessan varjoon, niin jää toisaalta myös prinssi Daniel.

Kruununperijän puolisona ei ole helppoa, mutta Anna-lehden mukaan säyseä puoliso voi olla uhka Victorian suosiolle. Prinssin olisi hyvä löytää roolinsa uusi kulma ja kaivattua särmää.

X