Prinssi William ikävöi yhä äitiään: ”Olisin mielelläni toivonut, että hän olisi nähnyt lasteni kasvavan”

Jaa artikkeliTilaa Seura
William ja Harry olivat Dianan elämän keskipiste, ja hän teki kaikkensa heidän hyväkseen. Juuri lapsissa Dianan perintö elää edelleen.

Läheisyyden voima

Diana aloitti äitinä uuden kuninkaallisen tyylin, ja hänen poikiensa lapsuus oli hyvin erilainen kuin aiemmilla kuninkaallisilla brittisukupolvilla. Diana vietti lastensa kanssa paljon aikaa. Hän uskoi halauksen voimaan. Pojat kävivät tavallista alakoulua, sillä Diana halusi, että prinssit tuntisivat maanmiehensä ja kokisivat elämää myös linnanmuurien ulkopuolella. Hän ei halunnut poikiensa kuvittelevan, että heidän elämänsä oli etuoikeutettua vain sen vuoksi, että he olivat syntyneet kuninkaalliseksi.

Yhdessä hyvää

Diana tykkäsi hassutella, ja hän vieraili Williamin ja Harryn kanssa monissa hauskoissa paikoissa. Thorpe Parkin elämyspuistossa pojat jonottivat vuoroaan muiden kanssa. Diana vei poikansa myös vähemmän iloisiin paikkoihin kuten tapaamaan kodittomia ja aids-potilaita. ”Haluan poikieni ymmärtävän muiden ihmisten tunteita, epävarmuuksia ja paineita”, Diana sanoi.

Nyt William, hänen puolisonsa Catherine ja Harry toimivat yhdessä Päät yhdessä -järjestössä, joka yrittää estää itsemurhia ja auttaa itsemurhan tehneiden läheisiä sekä herättää asiasta avointa yhteiskunnallista keskustelua. Tämä edustaa uutta aikaa Englannin hovissa: on aivan poikkeuksellista, että kolme kuninkaallisen perheen jäsentä tekee yhteistyötä saman asian eteen.

Anopin perintö

William kihlasi Catherine Middletonin äitinsä kihlasormuksella. Näin William tunsi, että äiti oli mukana heidän suurena juhlapäivänään. Catherine ja Diana olisivat varmasti tulleet hyvin toimeen, sillä molemmat rakastavat perhe-elämää ja lapsia mutta nauttivat myös edustamisesta ja naiseudesta. Kuten Diana, myös Catherine panostaa siihen, että yleisö saa sen, mitä häneltä kuninkaallisessa roolissa odotetaan: valoisan hymyn ja kauniisti pukeutuneen, ystävällisen olemuksen.

Catherinen vanhemmat Carol ja Michael Middleton ovat tärkeitä ja läheisiä myös Williamille. Hän nauttii heidän hauskasta seurastaan ja kutsuu joskus leikillään Michaelia isäksi. Jo seurusteluaikana hän vietti mielellään lomia perheen kanssa.

Uutta kihlausta odotellessa

Sanotaan, että pojat etsivät puolisokseen äitiään muistuttavaa naista, mutta Dianan poikien valinnat eivät voisi vähemmän ulkoisesti muistuttaa heidän äitiään. Viime vuoden lopulla prinssi Harry tiedotti, että hän seurustelee amerikkalaisen näyttelijän Meghan Marklen kanssa. Nyt tuntuukin olevan vain ajan kysymys, milloin pariskunta kihlautuu. Meghan on Dianan tavoin kiinnostunut hyväntekeväisyydestä, mutta on myös kotonaan parrasvaloissa. Amerikkalaisnäyttelijän toivotaan tuovan uutta nostetta brittihoviin.

Onnellinen perhe-elämä

William ikävöi äitiään yhä. ”Haluaisin kysyä häneltä neuvoa. Ja olisin niin mielelläni toivonut, että hän olisi saanut tavata Catherinen ja nähnyt lasteni kasvavan”, William paljasti tuntojaan englantilaisen GQ-lehden tuoreessa haastattelussa. Diana olisi nyt 56-vuotias isoäiti. Hän olisi varmasti onnellinen Williamin perheestä ja ihastuksissaan lapsenlapsistaan, joita hän hemmottelisi sydämensä kyllyydestä.

Lue myös:

William ja Catherine – Välirikko vahvisti suhdetta

Herttuatar Catherine ja prinssi William: Haaveena iso, onnellinen perhe

X