Eläinrakkaan prinsessa Estellen unelma toteutuu viimein – Perheeseen tulee koiranpentu

Jaa artikkeli
Prinsessa Estelle tunnustautuu eläinrakkaaksi. Pian pikkuprinsessan kotona juoksentelee uusi karvainen ystävä. © KUNGAHUSET.SE/ANNA-LENA AHLSTRÖM
Svensk Damtidning -lehti kertoo, että Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat hankkineet perheeseen kuusiviikkoisen puudelipennun.

Ruotsin prinsessa Estellen, 8, ja prinssi Oscarin, 4, arki muuttuu, sillä he ovat saaneet uuden perheenjäsenen. Koiranpentu tulee sulostuttamaan kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin perheen elämää, kertoo Svensk Damtidning.

Perheen kodissa Hagan linnassa tassuttelee pian kuuden viikon ikäinen puudelipentu. Svensk Damtidningin mukaan karvaturri muuttaa uuteen kotiinsa aivan näinä päivinä.

Estellen ja Oscarin koiranpentu tuo jatkumon kuninkaallisten koira-arkeen

Lehden mukaan koiranpentu on ollut Estellen ja Oscarin haaveena jo pitkään. Eläinrakas Estelle unelmoi jo ennen Oscar-veljensä syntymää omasta lemmikistä. Victoria-äiti paljasti odotusaikanaan reilut neljä vuotta sitten, että Estelle toivoi hamsteria jopa enemmän kuin pikkusisarusta.

Ennen lapsia Victorialla ja Danielilla oli labradorinnoutaja Jambo, joten lemmikeistä huolehtiminen on heillekin tuttua.

Estelle ja Oscar pääsevät vaihtamaan lemmikkikuulumisia etäyhteyksien kautta serkkujensa kanssa, sillä prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian perheessä on koira, terrieri Siri.

Prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill puolestaan hankkivat hiljattain lapsilleen Leonorelle, 6, Nicolasille, 4, ja Adriennelle, 2, koiranpennun. Hauveli sai nimekseen Teddy, mutta sen rotua ei ole kerrottu.

Nelijalkainen ystävä nähtiin julkisuudessa kuningasperheen pääsiäisvideolla. Madeleinella oli pitkään jackrussellinterrieri Zorro, mutta se jouduttiin lopettamaan vuonna 2015.

Kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel, prinsessa Estelle ja prinssi Oscar saavat Hagan linnaan uuden perheenjäsenen. © KUNGAHUSET.SE/ANNA-LENA AHLSTRÖM

Lehtitietojen mukaan Estellen koiranpentu on puudeli. Koiran väri ei ole tiedossa.

Lehtitietojen mukaan Estellen koiranpentu on puudeli. Koiran väri ei ole tiedossa. © ISTOCK

Pääsiäistä vietettiin etäyhteyksien avulla

Pikkukuninkaallisille oman koiran kanssa leikkiminen ja koiran ulkoiluttaminen lienee tervetullutta vaihtelua korona-arkeen. Estelle joutui jäämään maaliskuun alussa pois koulusta, sillä Tukholman Djurgårdenissa sijaitseva Campus Manillan yksityiskoulu suljettiin koronavirustartunnan takia.

Tiedossa ei ole, onko Estelle jatkanut etäkoulua kotona maaliskuun jälkeen, mutta koulut ovat Ruotsissa edelleen normaalisti auki.

Vanhemmat Victoria ja Daniel ovat hoitaneet edustustehtäviään hyvin paljon kotoa käsin ja vierailut ovat olleet vain virtuaalisia. Perhe ei tiettävästi ole tavannut ainakaan isovanhempiaan, kuningas Kaarle Kustaata ja kuningatar Silviaa.

Kuningas kertoi jo maaliskuussa, että koko perhe noudattaa suosituksia ja pysyttelee vapaaehtoisesti kotioloissa tartunnan saamisen ja levittämisen välttämiseksi.

Aiemmin ruotsalaislehdet ovat kertoneet, että koronaepidemian takia kuningas ja kruununprinsessa eivät enää työskentele yhdessä eivätkä tapaa ilmeisesti edes vapaa-ajalla. Varotoimien tarkoituksena on varmistaa, että Ruotsilla on hallitsija.

Samasta syystä kuningas ja kruununprinsessa eivät ole aiemminkaan esimerkiksi matkustaneet samalla lennolla. Tapa on yleinen myös muissa Euroopan kuningashuoneissa.

Niinpä esimerkiksi pääsiäisenä koko kuningasperhe vietti juhlapyhää videon välityksellä. Hovi julkaisi pätkän videokeskustelusta, johon ottivat osaa kuningasparin ja kruununprinsessaperheen lisäksi myös prinssi Carl Philip ja prinsessa Madeleine perheineen.

Lue myös: Kuninkaallisten korona-arkea: ”Valo ja elämä voittavat” – Kuningatar Elisabet loi uskoa kansaan erikoispuheessaan

X