Anna-lehti: Ruotsin prinsessa Madeleine täyttää 40 vuotta – Miksi Ruotsin kansa jaksaa yhä piikitellä prinsessaa?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Prinsessa Madeleine asuu perheensä kanssa Floridassa.
Prinsessa Madeleine asuu perheensä kanssa Floridassa. © Lehtikuva
Kritiikki bileprinsessaksi pilkattua Madeleinea kohtaan on laimentunut, mutta tekeekö prinsessa vieläkään ruotsalaisten mielestä tarpeeksi?

Ruotsin prinsessa Madeleine täyttää 10. kesäkuuta 40-vuotta. Hän on etsinyt paikkaansa ja löytänyt sen lasten parista, kirjoittaa Anna-lehti.

Madeleine oli nuorena Ruotsin hovin murheenkryyni, jonka tekemisiä kansa kyttäsi. Mikään mitä Madeleine teki, ei tuntunut kelpaavan, sillä prinsessa opiskeluaikojen juhlinta päätyi tämän tästä lehtien palstoille.

Prinsessa saikin ruotsalaisten keskuudessa pilkkanimen bileprinsessa. Hänen juomistaan, tupakointiaan ja seurustelukumppaneitaan ruodittiin kiihkeästi.

Pahin niitti puhtoisille ruotsalaisille oli suhde Erik Granathiin, joka oli saanut tuomiot pahoinpitelystä ja rattijuopumuksesta.

Nyt prinsessa Madeleine tuntuu löytäneen paikkansa, ja pahin kritiikki häntä kohtaan on hiipunut – silti sanomista tuntuu löytyvän edelleen.

Lue myös: Kesäloma suunnitteilla? Nämä kuninkaalliset nähtävyydet Euroopassa ovat erityisen kiinnostavia tänä kesänä

Tekeekö Madeleine vieläkään tarpeeksi?

Prinsessalla on yhä kuninkaallisia velvollisuuksia, vaikka hän asuu miehensä Christopher O´Neillin ja parin yhteisten lasten, AdriennenNicolaksen ja Leonoren, kanssa Floridassa Yhdysvalloissa.

Edustamista Ruotsin kansa nimittäin odottaa. Nostaahan Madeleine yhä verorahoin kustannettua elantoa, jonka kansa hoville maksaa.

Madeleinen mies on hämmästellyt haastattelussa sitä, että vaimon kalenteri näyttää olevan täysi, mutta silti ruotsalaiset arvostelevat häntä siitä, ettei tämä tee riittävästi korvauksen eteen, jota hänelle Ruotsista maksetaan.

Viimeksi huhtikuussa prinsessa osallistui SWEA:n maailmankokoukseen Floridassa. Ruotsalainen naisjärjestö toimii maailmanlaajuisesti.

Prinsessa on tehnyt lasten hyväksi töitä koko elämänsä ajan. Hän työskentelee muun muassa äitinsä perustamassa World Childhood Foundation -järjestössä erilaisissa projekteissa Ruotsissa ja maailmalla.

Lisäksi hän kampanjoi lasten seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan ja on Min Stora Dag -järjestön suojelija. Järjestö toteuttaa vaikeasti sairaiden lasten toiveita.

Omat lapset ilonaiheena

Madeleinen ja Chrisin lapset saivat syntymässään prinsessan ja prinssin arvonimet, Madeleinen toiveesta.

Lasten arvonimiin liittyy kuitenkin kummallinen episodi: vuonna 2019 kuningas Kaarle XVI Kustaa poisti lapset kuningashuoneen jäsenyydestä. Arvonimet he saivat pitää, mutta kuninkaallisia velvollisuuksia heillä ei ole.

Tuolloin Madeleine kiitteli päätöstä Instagram-tilillään. Lapsilla olisi nyt suurempi mahdollisuus luoda oma elämänsä omilla ehdoillaan, kertoo Anna-lehti.

Prinsessa elää nyt elämässään pahimpia ruuhkavuosia ja asettaa lapset elämässään etusijalle.

Pari vuotta sitten julkaistussa Mama-lehden artikkelissa Madeleine kertoi avoimesti perhe-elämästään ja esimerkiksi siitä, että kotimaassaan hän ikävöi luontoa. Floridassa on liian kuuma viettää pitkiä aikoja ulkona, toisin kuin Ruotsissa.

Lue koko juttu Anna-lehden numerosta 22/2022! Siinä kerrotaan muuan muassa Madeleinen nuoruusvuosista, varhaisista seurustelusuhteista ja siitä, miten prinsessa tapasi miehensä Chris O´Neillin.

X