Anna-lehti: Sussexin herttuatar Meghan on sadun prinsessa, jolta on riistetty ääni – ”Oprah Winfrey sai Meghanin ehkä avautumaan jopa enemmän kuin oli ajatellutkaan”

Sussexin herttuaparin piti olla raikas tuulahdus tunkkaiseen hoviin. Prinssi Harry ja Meghan jättivät monarkian taakseen jo vuosi sitten, mutta kohut eivät ota laantuakseen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sussexin herttuatar Meghan ei ole suinkaan ainoa, joka on kohdannut arvostelua. Myös herttuatar Catherine on ollut hovin valvovan silmän alla.

Sussexin herttuaparin piti olla raikas tuulahdus tunkkaiseen hoviin. Prinssi Harry ja Meghan jättivät monarkian taakseen jo vuosi sitten, mutta kohut eivät ota laantuakseen.
Teksti:
Anastasia Ranta

Sussexin herttuatar Meghan ei ole tullut kohdelluksi silkkihansikkain brittitablodeilta, päinvastoin. Nämä lehdet oikeuttavat kuninkaalisten riepottelun, koska heidän koetaan olevan kansakunnan omaisuutta, kustannetaanhan hovin yltäkylläinen elämä verovaroin.

”Julmuus, jolla tabloidit kuninkaallisia käsittelevät, on käsittämätöntä”, sanoo Britannian kuningashoviin erikoistunut monarkiakirjailija Kaisa Haatanen kertoo Anna-lehdessä.

Hovista lähdön jälkeen Harry, Meghan ja heidän poikansa Archie ovat asettuneet Kalifornian Santa Barbaraan.

Lähistöllä asuu muun muassa mediamoguli Oprah Winfrey, jonka kohua herättäneessä keskusteluohjelmassa pari hiljattain vieraili.

Harry ja Meghan kertoivat ohjelmassa tulevan lapsensa olevan tyttö sekä lukuisia paljastuksia brittihovista.

”Huippuammattilaisena Oprah Winfrey sai Meghanin ehkä avautumaan jopa enemmän kuin oli ajatellutkaan. Meghan puolestaan hyödynsi näyttelijän ammattitaitoaan ilmein, elein ja paussein”, Haatanen kertoo.

Meghan kuvasi haastattelussa olevansa kuin sadun prinsessa, jolta on riistetty ääni. Hän puhui avoimesti myös mielenterveysongelmistaan sekä kohtaamastaan rasismista.

Ohjelma jakoi mielipiteitä. Amerikkalaiset suhtatuivat brittejä suopeammin.

”Tosin aina on niitä, joiden mielestä rikkaiden ja etuoikeutettujen
ei pitäisi valittaa kohtaloaan. Mutta kun kyse on mielenterveydestä ja rasismista, ongelmat ovat samat miljonäärilläkin”, Kaisa Haatanen toteaa.

Lue myös: Prinssi Harry paljasti, miksi Meghan ja hän jättivät brittihovin: ”Mielenterveyteni oli tuhoutumassa”

”Suuria uudistuksia voi odottaa aikaisintaan Georgen valtakaudella”

Prinssi Harry ei suostunut kohuhaastattelussa kertomaan, ketkä olivat kyselleet hänen ja Meghanin lapsen ihonväriä, mutta rajasi isovanhempansa epäilyjen ulkopuolelle.

Kaisa Haatasen mielestä se, että epäily jäi muun suvun ylle, on tavallaan hyvä asia.

”Kyseessä on kuitenkin suku, joka on kautta aikain pyrkinyt pysymään rodullisesti mahdollisimman ”puhtaana”.”

Kirjailijan mukaan Meghan ei ole suinkaan ainoa, joka on kohdannut arvostelua. Myös herttuatar Catherine on ollut hovin valvovan silmän alla. Sittemmin kuninkaallinen perhe on kuitenkin kauniisti unohtanut hänen keskiluokkaisen taustansa ja hyväksynyt hänet piireihinsä.

Brittihovi ei tunnu kohtelevan jäseniään yksilöinä, vaan osana instituutiota.

”Se on näkynyt nimenomaan naimakaupoissa. 1930-luvulla kuningas Edvard
VIII, Elisabetin setä, pakotettiin valitsemaan kruunun ja naisen välillä, koska hänen
mielitiettynsä Wallis Simpson oli eronnut ja amerikkalainen – aivan kuten Meghan.”

Haatanen uskoo, että Meghanin kohtelu on muistuttanut Harrya äitinsä, prinsessa Dianan kohtalosta.

”Harry haluaa suojella omaa perhettään äitinsä kohtalolta.”

Haatanen ei usko, että monarkiassa nähdään suuria muutoksen tuulia vielä pitkään aikaan.

”Suuria uudistuksia voi odottaa aikaisintaan Williamin pojan, nyt 7-vuotiaan Georgen valtakaudella eli aika monta vuosikymmentä siihen menee.”

Lue lisää uudesta Anna-lehdestä. Kansijutussa kerrotaan myös millaisia ohjelmia Meghan ja Harry alkavat tuottaa suoratoistopalvelu Netflixin kanssa. Jutussa puidaan myös Meghanin vaikeita välejä hänen lapsuudeenperheeseensä.

Lue myös: Traagisia menetyksiä ja velmua teräväkielisyyttä – Prinssi Philip, 99, on kuningatar Elisabetin tuki ja turva

X