Tuore TV-dokumentti kertoo brittihovin julkisuushelvetistä: Itkun partaalla oleva herttuatar Meghan avautuu median ajojahdista – ”Harva on kysynyt minulta, olenko kunnossa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Herttuatar Meghanista ja prinssi Harrystä tuli toukokuussa Archie-pojan vanhemmat. Meghan kertoo tuoreessa dokumentissa, että odotusaika oli herkkää aikaa. © LEHTIKUVA
Sussexin herttuapari kertoo ITV:n dokumentissa, miltä tuntuu elää sairaan mediahuomion keskellä. Dokumentissa silminnähden liikuttunut Meghan pidättelee kyyneleitä kysyttäessä, miten hän voi.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan kertovat elämästään harvinaisen avoimesti ITV:n sunnuntaina nähdyssä dokumentissa Harry & Meghan: An African Journey. Dokumentti seuraa parin Afrikan-vierailua.

Dokumentissa Meghan tunnustaa toimittaja Tom Bradbylle, että elämä kuningasperheen jäsenenä parrasvaloissa on ollut täynnä paineita.

Ennen avioitumistaan Harryn kanssa toukokuussa 2018 Meghan loi uraa näyttelijänä. Hän oli mukana Pukumiehet-sarjassa, mutta julkisuus oli pientä kuninkaalliselämään verrattuna.

”Onhan tämä vaikeaa. Kun tapasin aviomieheni ensimmäisen kerran, ystäväni olivat iloisia puolestani, koska olin niin onnellinen. Brittiystäväni kuitenkin sanoivat, ettei minun pitäisi tehdä sitä, koska brittilehdet tulisivat pilaamaan elämäni”, herttuatar kertoo Daily Mailin mukaan.

Yhdysvalloissa syntynyt ja kasvanut Meghan sanoo ihmetelleensä naiivisti ystäviensä sanoja – eihän hänen elämänsä ollut tähänkään mennessä kiinnostanut mediaa. Meghanin mukaan nykyinen kohtelu onkin tuntunut erityisen epäreilulta ja siihen on ollut vaikea totutella.

Prinssi Harry ja Meghan saivat toisensa toukokuussa 2018 Windsorissa järjestetyissä häissä. © MVPHOTOS

Harry ja Meghan yrittävät olla kiinnittämättä huomiota kohuotsikoihin

Harry ja Meghan ovat olleet otsikoissa muun muassa työntekijöiden irtisanoutumisen ja Meghanin perheen edesottamusten takia. Heitä on arvosteltu myös yksityislentokoneen käytöstä, sillä pari on esimerkiksi kertonut rajoittavansa lapsihaaveet maksimissaan kahteen ilmastonmuutoksen takia.

Pari viikkoa sitten herttuapari kertoi haastavansa Daily Mailin oikeuteen, kun lehti julkaisi Meghanin Thomas-isälleen kirjoittaman henkilökohtaisen kirjeen.

Herttuapari on yrittänyt olla kiinnittämättä huomiota otsikoihin ja jatkuvaan arvosteluun. Meghan kuitenkin myönsi, että julkinen arvostelu on ollut raskasta sekä henkisesti että fyysisesti.

”Olen sanonut H:lle – se on siis lempinimeni Harrylle – että mikään ei ole riittävästi. Se ei ole elämän tarkoitus, vaan elämästä pitäisi pystyä nauttimaan. Olen yrittänyt opetella paikallisia tapoja, olen oikeasti yrittänyt. Tämä on ollut sisäisesti hyvin vahingollista.”

Meghan kertoo tunteneensa olonsa erityisen haavoittuvaiseksi Archie-poikaa odottaessaan. Archie syntyi toukokuun alussa ja pari esitteli hänet syntymän jälkeen lehdistötilaisuudessa, mutta ristiäisiä vietettiin vain perheen ja lähimpien ystävien kesken. Archiella ei myöskään ole kuninkaallista titteliä.

”Kuka tahansa nainen, etenkin odottava äiti, tuntee olonsa haavoittuvaiseksi, joten se oli hyvin haastavaa. Ja vastasyntyneen kanssa on muutenkin paljon puuhaa. Pelkästään äitiyteen ja avioelämään totuttelussa on ollut tekemistä”, Meghan sanoo dokumentissa.

”Harva on kysynyt minulta, olenko kunnossa.”


Meghan oli silminnähden liikuttunut tunnustaessaan Tom Bradbylle, että julkisuudessa eläminen on ollut yhtä kamppailua, eikä hän ole ”ok”.

Dianan kohtalo mielessä

Prinssi Harry puolestaan tunnusti Harry & Meghan: An African Journey –dokumentin haastattelussa, että mediahuomio on saanut hänet suojelemaan perhettään entistä voimakkaammin.

”Tulen aina suojelemaan perhettäni, ja nyt minulla on perhe, jota suojella. Ajattelen joka päivä sitä, mitä äitini joutui käymään läpi ja mitä hänelle lopulta tapahtui. En ole vainoharhainen, en vain halua, että menneisyys toistuu”, Harry sanoo viitaten äitinsä prinsessa Dianan kohtaloon paparazzien maalitauluna.

Harry kertoi joutuneensa esittämään, ettei uutisointi tuntuisi missään.

”Osa jutuista on loukannut minua ja vaimoani – etenkin, kun suurin osa väitteistä ei ole ollut totta.”

Herttuaparin välit prinssi Williamiin ja herttuatar Catherineen ovat olleet otsikoissa. © MVPHOTOS

Prinssi Harryn ja Williamin välit hämmentävät: ”Asioita tapahtuu”

Harry myös myönsi, että välit isoveli prinssi Williamin kanssa eivät ole entisellään. Veljesten on kerrottu ajautuneen riitoihin, kun William kyseenalaisti Harryn puolisovalinnan. Myös Meghanin välit Williamin vaimoon, herttuatar Catherineen vaikuttavat etäisiltä.
Brittiläisen Catherinen tausta on tyystin toisenlainen: miljonääriperheen lapsi oli jo lapsuudesta asti tottunut aatelisten maailmaan.

Huhut välirikosta yltyivät, kun Sussexit muuttivat Kensingtonin palatsista Windsoriin ja myös herttuaparien toimistot jaettiin erilleen. Julkisuudessa kahtia jaon syyksi on kerrottu se, että hovi valmistautuu prinssi Williamin rooliin kruununperillisenä ja tulevana kuninkaana.

Harry ei kiistänyt huhuja välirikosta. Hän myönsi, että kuningasperheeseen kohdistuvat paineet aiheuttavat sen, että ”asioita tapahtuu”.

”Olemme veljiä, ja tulemme aina olemaan. Olemme tällä hetkellä hyvin eri poluilla elämässämme, mutta tulen aina olemaan hänen tukenaan ja tiedän, että hänkin tukee minua. Emme näe toisiamme yhtä paljon kuin ennen, koska olemme niin kiireisiä. Rakastan häntä paljon ja suurin osa jutuista on täysin keksittyjä. Toki olemme kuten ketkä tahansa sisarukset – meilläkin on hyvät ja huonot päivämme.”

Lue lisää: Uusissa tv-dokumenteissa keskitytään prinssi Harryn ja Meghanin perhekohujen sijaan onnelliseen perheenlisäykseen

X