Victoria ja Daniel lapsineen.

Teksti:
Anneli Juutilainen

 

Victoria ja Daniel lapsineen.

Victoria ja Daniel lapsineen. © Patrick van Katwijk © LOOK PRESS AGENCY CODE DUTCH

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin rakkaus alkoi, kun Victoria palkkasi kuntosaliyrittäjä Daniel Westlingin personal trainerikseen vuonna 2002.

Prinsessa Madeleine oli houkutellut isosiskonsa Danielin omistaman kuntosalin asiakkaaksi, ja mies otti kunnia-asiakseen kruununprinsessan kunto-ohjelman ja ruokavalion räätälöinnin.

Yhteisten treenien ja tiiviin tapailun myötä ystävyys syveni rakkaudeksi. Pari yritti edetä suhteessaan kaikessa hiljaisuudessa, mutta salaiset kohtaamiset pimeissä elokuvateattereissa onnistuivat vain vähän aikaa. Heidän liikkeitään seurattiin koko kansainvälisen lehdistön voimin. Jo kesällä 2002 Victorian ja Danielin suhde oli paljastunut.

Kuningas Kaarle Kustaa vastusti suhdetta, sillä hän olisi toivonut kruununperijä-tyttärelleen aristokraattisempaa vävyä. Myös kuningatar Silvia oli aluksi vastahakoinen. Danielin epäiltiin olevan onnenonkija, joka halusi vauhtia ja julkisuutta uralleen. Mutta Victoria kuunteli sydäntään ja piti päänsä. Daniel pääsi prinssikouluun, missä hänestä koulittiin sopiva puoliso kruununprinsessalle. Helmikuussa 2009 julkistettiin Victorian ja Danielin pitkään odotettu kihlaus.

Victoria ja Daniel Westling.

Victoria ja Daniel Westling vihittiin Tukholman Suurkirkossa 19. kesäkuuta 2010. © Getty Images

Kun Daniel oli toipunut munuaissiirtoleikkauksesta, pariskunta avioitui juhlallisesti Tukholmassa 19. kesäkuuta 2010. Tuolloin Danielista tuli prinssi ja Länsi-Götanmaan herttua. Alkuun sulkeutuneelta ja tylyltä vaikuttaneesta Danielista on kehkeytynyt mitä supliikein ja ihastuttavin prinssi, joka nauttii nykyään valtavaa kansansuosiota.

Victorian ja Danielin häät olivat rakkaudentäyteiset ja tunnelmalliset. Sulhasen vaimolleen pitämä hellyttävä hääpuhe karisti viimeisetkin epäilykset siitä, olisiko hän sopiva puoliso Ruotsin rakastamalle kruununprinsessalle.

Lue myös:

Victorian haave suurperheestä saattaa toteutua

X