Victorian ja Danielin avioliitto puhuttaa Ruotsissa – Kuninkaallisblogisti Mikaela Larsson: ”Perättömät huhut voisivat kääntyä lehdistöä vastaan”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat pitäneet yhtä noin 20 vuotta. Parin unelmaliiton kestävyyttä on epäilty nyt julkitulleissa huhuissa. © MV PHOTOS
Seuran Kuninkaallista elämää -bloggari Mikaela Larsson kertoo, että hovin lausunto on saanut ruotsalaiset epäilemään, onko aviokriisihuhuissa totuuden siemen.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin avioliitto on ollut otsikoissa viime aikoina. Huhut unelmaparin aviokriisistä nousivat esiin, kun Ruotsin kuningashuone kommentoi Ruotsissa pidempään velloneita huhuja Instagram-tilillään.

”Olemme saaneet kuulla parisuhdettamme koskevista negatiivisista huhuista. Julkisuudessa leviää väitteitä pettämisestä ja eroaikeista. Tavallisesti emme kommentoi huhuja, mutta perhettämme suojellaksemme haluamme tehdä lopullisesti selväksi, että huhut ovat perusteettomia”, pari ilmoitti hovin Instagramissa.

Hovi viittasi kommentillaan viihdesivusto Stoppa Pressernan uutisiin, joiden mukaan prinssi Daniel olisi pettänyt vaimoaan ja kohdellut häntä huonosti. Uutisten mukaan kruununprinsessa olisi kertonut ystävilleen harkitsevansa avioeroa.

Seuran kuninkaallisbloggari Mikaela Larsson kertoo, mikä tilanne on Ruotsissa tällä hetkellä.

”Uutisointi on aika samantyyppisiä mitä Suomessakin. Luulen, että se pahin kohu alkaa olla hiljalleen takanapäin, mutta on kovasti spekuloitu, mikä hovin lausunnon merkitys on. Onko sen takana jotain”, Mikaela Larsson toteaa.

Blogisti seuraa kuninkaallisuutisia aktiivisesti, mutta hänkään ei ollut kuullut aviokriisihuhuista ennen hovin ulostuloa. Stoppa Presserna on jatkanut uutisointia samaan tapaan.

Ruotsalaiset hovitoimittajat ovat kertoneet pitäneensä tilannetta silmällä, mutta lehdet ovat jättäneet asian käsittelyn väliin, koska huhuja ei ole saatu vahvistettua. Muu media uutisoi asiasta vasta hovin lausunnon jälkeen.

”Tämä on kovasti puhuttanut ruotsalaisia. Victoria ja Daniel ovat äärimmäisen suosittuja Ruotsissa, ja isot mediat ovat olleet tosi varovaisia, koska kruununprinsessapari on niin suosittu. Perättömät huhut voisivat kääntyä lehdistöä itseään vastaan.”

Piileekö Victorian ja Danielin erokohussa kuitenkin totuuden siemen?

Yleensä kuninkaalliset eivät ole kommentoineet huhuja, joten hovin poikkeuksellinen lausunto on herättänyt ihmetystä. Mikaela Larsson kertoo, että hovin tapa reagoida on saanut monet ruotsalaiset pohtimaan, onko uutisessa sittenkin totuuden siemen.

”Ovathan he voineet käydä vaikka pariterapiassa, mutta ei se tarkoita, että avioero olisi tulossa. Olen itse vähän epäileväinen, oliko hovin lausunto paras tapa puuttua tilanteeseen, koska se sai kaikki puhumaan kriisistä. Se saattoi olla karhunpalvelus kruununprinsessaparille, vaikka ymmärrän, miksi siihen haluttiin puuttua.”

Lue myös: Ruotsin hovissa mitta täyttyi – Onko kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin unelmien avioliitto todellakin kriisissä vai mistä savu nousee?

Kruununprinsessapari on tunnettu rakkaudestaan ulkoiluun ja kuntoiluun. Kuva syyskuulta 2020. © Kungl. Hovstaterna

Pientä väsymystä kuninkaallisten ilmeissä

Tällä hetkellä media seuraa Victorian ja Danielin edustustehtäviä erityisen tarkkaan. Seuraavan kerran Victoria ja Daniel edustavat yhdessä ensi viikolla tukholmalaisen koulun vierailulla.

Mikaela Larsson arvelee, että tilanne on ollut rankka varsinkin Danielille, jota on syytetty vaimonsa kaltoinkohtelusta.

”Voihan se olla, että jos jokaista ilmettä katsoo, heissä näkyy pientä väsymystä. He ovat kuitenkin edustamisen ammattilaisia eivätkä anna uutisten näkyä. Heillä on aika hyvät pokerinaamat.”

Svensk Damtidning kertoo, että Victoria ja Daniel ovat paenneet ikäviä huhuja urheilulomalle lastensa Estellen, 10, ja Oscarin, 6, kanssa. Hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoi lehdelle, että perhe lomailee Ruotsissa. Tarkempi lomaohjelma on yksityisasia, mutta aiempina vuosina perhe on viihtynyt laskettelurinteessä ja hiihtoladuilla.

Lue myös: Kuninkaallista taikaa vai älyttömyyttä? Seuran uusi kuninkaallisblogi kommentoi hovimaailman ihmeitä

X