Otatko koronapiikin käteen vai perseeseen?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Olen puolisen vuotta nähnyt erilaisia meemejä ja tuskastuneita päivityksiä, että voi kunpa tämä piinallinen vuosi 2020 jo päättyisi. Ehkä olen möyhinyt vääriä uutissivustoja ja artikkeleita, sillä en ole nähnyt missään mainittavan puolella sanallakaan, että korona eläisi kalenterin mukaan. Se noudattelee aivan muita lainalaisuuksia.

Tätä kirjoittaessani suomalaisia ei ole vielä koronapiikitelty kuin sanallisesti. Joko siitä, että aikoo ottaa rokotteen, tai siitä, että jättää sen ottamatta ja osallistuu näin suunnilleen kansanmurhaan. Ymmärrän rokotevastaisiakin ihmisiä, sillä kauhutarinat sikainfluenssarokotteen aiheuttamista narkolepsia-tapauksista ovat monilla tuoreessa muistissa. Niin kauan kuin meillä ei ole rokotepakkoa, meidän on vain hyväksyttävä, että yksi ojentaa kätensä rokotteen antajalle ja toinen luottaa siihen kuuluisaan isompaan käteen.

Yhdestä asiasta minäkin olen tässä rokotteessa huolissani. Jos Bill Gates onnistuisi asentamaan minuun mikrosirussaan jonkin Windows-käyttöjärjestelmän, se saisi minut pimahtamaan täydellisesti, sillä olen ollut ATK-aikojeni alusta Applen käyttäjä. Rukoilen siis rystyset valkeina, että myös Applen Tim Cookista paljastuisi suloinen koronamyrkyn keittäjä.

Koko tämä juupas–eipäs-rokotesekoilu on ikäiselleni papparaiselle mykistävää kuunneltavaa, sillä minun kouluaikanani oppilaat marssitettiin kuin tikkataulut aakkosjärjestyksessä kouluterveydenhoitajan huoneeseen saamaan milloin minkäkin piikin napakymppiinsä. Se olikin Vuorisena mukavaa odoteltavaa, kun ennen minua koko luokka A:sta U:hun ehti palata joko käsivarttaan tai hanuriaan pidellen luokkaan, ja sitten viimeisenä kajahti minun nimeni. Hulluinta tässä nykyisessä rokotushysteriassa on, etten vielä tähänkään päivään mennessä ole saanut selville, mitä kaikkea käsivarsiini ja perseeseeni on lapsena ruiskittu.

Joulukuun puolivälissä minulla oli vuosipäivä monellekin rokotteelle, kun tuli kuluneeksi neljännesvuosisata rysäyksestä, jolloin päiväni olisivat hyvinkin voineet olla luetut. Sinä kohtalokkaana iltapäivänä liu’uin jäistä mäkeä suoraan hiekkarekan eteen sillä seurauksella, että minua harsittiin kuukauden verran kasaan ensin Meilahden ja sitten Töölön sairaalassa. Jokainen voi aavistaa, miten kiitollinen olen, ettei tuolloin ollut tätä kirottua koronaepidemiaa, sillä ainakin tuona jouluna osastollamme oli paljon muitakin pahasti vammautuneita potilaita, jotka olivat aluksi tarvinneet tehohoitoa.

Jälkeenpäin selailin sairaalasta saamiani papereita, ja mikäli oikein lääkkeiden nimiä tulkitsin, olin saanut pistoksena myös kasvuhormonia. Siitäkään piristysruiskeesta huolimatta en kainalosauvonut minään schwarzeneggerinä invataksiin, eli tälläkin kertaa rokotteella oli lopulta vaikutustaan hurjempi maine.

Harva muistaa, että tammikuun lopulla 2020 Kolmen sepän patsaalla järjestettiin 5G-verkkoa vastustava mielenosoitus. Vielä tuolloin sen väitettiin aiheuttavan vain syöpää, kunnes Wuhanista alkoi valua kummia huhuja, ja alettiin veisata viisgeestä myös koronan levittäjänä. Pelkkä ajatuskin kännykän käyttämisestä sairauksien tartuttajana puistattaa, sillä minulla oli jo 80-luvun lopulla poskessani mäyräkoiran kokoinen kännykkä, jossa oli puolen metrin antenni vastaanottamassa luultavasti kaikki maailman säteet ja siirtämässä ne suodattamattomana muutenkin herkkään nuppiini.

Mutta jos tässä koronan vastaisessa taistelussa minuun täytyy istuttaa jotain joko rokotteen tai vieraasta numerosta saapuvan puhelun muodossa, niin pahoin pelkään, että tuurillani sieltä tupsahtaa sellainen pätkä uutta DNA:ta, joka panee päähäni soimaan repeatilla lauluja, joissa mainitaan sana ”muistan”. Aluksi ehkä vain kolmen biisin voimalla. Kaija Koon Minä muistan sinut, Pirkka-Pekka Peteliuksen Muistan sua Elaine ja Zedu De Lucan Minä muistan sinut aina. Ja muutaman viikon kuluttua harpon terveyskeskukseen rukoilemaan, voisiko joku ihan vähän pyyhkäistä muistitikkuani.

MAINOS Jos vaan maistuu, niin kaikki äänikirjani sekä podcast-sarjani ovat nyt kuunneltavissa täältä. Kuukauden ilmainen maistelusessio, olkaa hyvät!

X