Elokuva-arvio: Solsidan – menestyssarjaan perustuva komediaelokuva

Jaa artikkeliTilaa Seura
Solsidan -elokuva vuodelta 2017.
Solsidan -elokuva vuodelta 2017. © Mtv
Komediasarjan Solsidan elokuvaversio kuvaa keskiluokkaisen elämän haasteita jälleen vakavan draaman tarkkanäköisyydellä ja sarkasmilla.

Solsidan -tv-sarja kuvaa vauraan ruotsalaislähiön arkea saippuasarjatason heittämällä ylittävällä pieteetillä ja sarkastisella otteella. Sarjasta tuli kansainvälinen suurmenestys. Meillä Solsidanista esitetään parhaillaan uutta kuudetta kautta ja siitä on tehty myös suomalainen sovitus, Onnela.

Tilannekomedian jalostaminen elokuvamittaan on kuitenkin uusi kokeilu. Sarjaa ohjanneet veljekset Felix ja Måns Herngren osoittavat, että tavaramerkiksi noussut lämpimänsarkastinen tyyli toimii myös valkokankaalla. Nyt keskivertosvenssonit Alex ja Anna ovat eroamassa, hilpeänrasittavat Ove ja Anette kamppailevat lapsettomuuden kanssa ja äveriäät Fredde ja Mickan yrittävät ymmärtää lapsiaan sekä miehen hippi-isää.

Elokuvan juoni kuvaa keskiluokkaisen elämän haasteita vakavan draaman tarkkanäköisyydellä. Kun siihen yhdistetään herkulliset yliviritetyt hahmot ja sarja ylilyöntejä, luodaan keitos, jonka äärellä ei voi olla hymyilemättä.

***½

Solsidan, ma 7.9. klo 21.00 Sub

Lue myös: Solsidan – Skandaali siivitti suosiota Suomessa!

X