Mainos: Nuori pari pettyi perinteisen pankin kielteiseen asuntolainapäätökseen – Bluestep Bank mahdollisti lopulta oman kodin oston

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nuoren parin haaveena oli yhteisen kodin ostaminen Pohjois-Suomesta. Aiemmista taloudellisista haasteista johtuva maksuhäiriömerkintä ja toisen hakijan osa-aikainen työsuhde johtivat kuitenkin oman pankin kielteiseen lainapäätökseen. Ratkaisu tilanteeseen löydettiin, kun pari otti yhteyttä Bluestep Bankiin.

 

Perinteisille pankeille kokoaikainen työsuhde voi olla edellytys asuntolainan saamiselle ja epäsäännölliset tulot voivat näin ollen johtaa kielteiseen lainapäätökseen. Mikäli samalla henkilöllä on vielä maksuhäiriömerkintä, saattaa lainan saaminen olla lähes mahdotonta. Vanhoista maksuhäiriömerkinnöistä tai muista kuin vakituisista työsuhteista huolimatta henkilön maksukyky voi kuitenkin olla riittävä.

– Erilaiset työsuhteet yleistyvät kovaa vahtia, minkä seurauksena yhä useampi saattaakin jäädä ilman asuntolainaa, kertoo Bluestep Bankin asuntolaina-asiantuntija Jonne Niemi.

Maksetuista ulosottoveloista huolimatta oman pankin lainapäätös oli kielteinen

Nuori pari sai kielteisen lainapäätöksen omalta pankilta maksuhäiriömerkinnän ja osa-aikaisen työsuhteen takia. Maksuhäiriömerkintä oli aikoinaan aiheutunut tulotason laskun seurauksena, kun maksamatta jääneet laskut olivat siirtyneet ensin perintään ja sitä kautta ulosottoon. Ulosottovelat olivat nyt maksettu pois, mutta maksuhäiriömerkintä oli siitä huolimatta edelleen voimassa.

– Meillä on monia asiakkaita, jotka eivät ole saaneet maksuhäiriömerkinnän tai osa-aikaisen työsuhteen takia asuntolainaa perinteiseltä pankilta, tarkentaa Niemi.

Joulukuussa voimaan astuvan lakiuudistuksen myötä maksuhäiriömerkintä poistuu luottotiedoista kuukauden kuluttua ulosottovelkojen poismaksusta. Tässä tapauksessa pariskunta ei kuitenkaan halunnut odottaa joulukuuhun asti ja ottaa riskiä, että unelmien koti menisi kaupaksi jollekin toiselle.

Lisävakuus ja riittävä maksukyky mahdollistivat lainansaannin Bluestep Bankilta

Kielteisen lainapäätöksen jälkeen pariskunnan katseet kohdistuivat Bluestep Bankiin. Perinteiseen pankkiin verrattuna osa-aikainen työsuhde ja aikaisempi maksuhäiriömerkintä eivät automaattisesti olleet hylkäysperusteena lainahakemukselle. Lainanhakijoiden tilannetta käytiin tarkasti läpi ja laskelmien perusteella tulot ja lisävakuus mahdollistivat asuntolainan saamisen.

– Tässä tapauksessa maksukyky riitti asuntolainan lyhentämiseen ja lisävakuus saatiin lähipiirin omistamasta asunnosta. Laskelmiemme mukaan asiakkailla oli varaa lainaan nykyisillä tuloillaan, ja asiaa vahvisti entisestään se, että toisen hakijan osa-aikainen työsuhde oli tulevaisuudessa muuttumassa kokoaikaiseksi, jatkaa Niemi.

– Oli hienoa, että pystyimme auttamaan ja mahdollistamaan nuorelle parille ensimmäisen yhteisen kodin oston. Tämä oli hyvä esimerkki siitä, ettei oman pankin kielteisestä lainapäätöksestä kannata heti lannistua, päättää Niemi.

Voit lukea lisää Bluestep Bankista sekä asiakkaidemme tilanteista osoitteessa bluestep.fi tai kokeilla asuntolainalaskuriamme.

X