Artikkeli on MAINOS

Valvontakameralla karkotat kutsumattomat vieraat

Syksyllä on syytä huolehtia kesämökin suojauksesta, sillä tyhjilleen jäävät kiinteistöt ovat oivaa saalista murtomiehille. Pitkäkyntisten suunnitelmat voi tehdä tyhjiksi korkealaatuista kuvaa tallentavalla valvontakameralla.

Syksyllä on syytä huolehtia kesämökin suojauksesta, sillä tyhjilleen jäävät kiinteistöt ovat oivaa saalista murtomiehille. Pitkäkyntisten suunnitelmat voi tehdä tyhjiksi korkealaatuista kuvaa tallentavalla valvontakameralla.
(Päivitetty: )
Teksti:
DNA
Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suomalaisten kesämökkien murrot ovat vakuutusyhtiöiden kyselyjen perusteella hämmästyttävän yleisiä. Jopa 14 prosenttia vapaa-ajan asunnon omistajista kertoo joutuneensa sellaisen kohteeksi. Loma-aikoina rosvojen kiikarissa ovat puolestaan tyhjilleen jääneet asunnot. Noin joka kymmenes suomalainen on kokenut asuntomurron.

”Asuntomurroissa anastetaan etupäässä koruja ja käteistä rahaa, mutta myös helposti kuljetettavia erilaisia mobiililaitteita kännyköistä läppäreihin”, kertoo rikostarkastaja Kimmo Sainio Helsingin Poliisilaitokselta.

Mökillä murtoriskiä voi minimoida viemällä arvokkaat ja helposti myytävät tavarat talveksi parempaan talteen.  Myös verhot kannattaa jättää avoimiksi. Silloin varas näkee jo ulkoa, ettei sisällä ole mitään vietävää. Muita hyviä varautumiskeinoja ovat muun muassa ovien ja ikkunoiden huolellinen sulkeminen ja lukitseminen, naapurien sovitut tarkastuskäynnit ja kesämökin tai asunnon pitäminen asutun näköisenä.

Näkyvä kameravalvonta ja siitä varoittava kyltti tai tarra pistävät paatuneemmankin murtomiehen miettimään tunkeutumista kahdesti. Jos ryöväri kuitenkin päättää kokeilla tuuriaan, voit saada valvontakameralta automaattisen hälytyksen puhelimeesi. Tällöin pystyt tarkistamaan tilanteen kuvayhteyden kautta ja hälyttämään tarvittaessa poliisin paikalle.

”Valvontakameroiden ottamien kuvien ja videoiden avulla saadaan tekijästä usein sellaisia tuntomerkkejä, että hänen henkilöllisyytensä saadaan selvitettyä”, sanoo Sainio.

Kokonaisvaltaista valvontaa kääntyvillä kameroilla

Valvontakameraa hankittaessa kannattaa ensimmäiseksi miettiä, tuleeko kamera ulko- vai sisäkäyttöön. Lämmitetyissä sisätiloissa laitteelta ei vaadita veden- ja pakkasenkestoa. Seuraavaksi on hyvä kartoittaa valvottavan alueen koko. Onko tarkoitus tarkkailla pelkästään rakennuksen ainoaa sisäänkäyntiä vai koko piha-aluetta?

Jälkimmäiseen tehtävään sopivat erinomaisesti kääntyvät ja kohteenseurantaa tukevat valvontakamerat, kuten esimerkiksi Reolink Trackmix 4G ja EZVIZ EB8 4G. Jos taas päällimmäisenä kriteerinä on kameran helppo siirreltävyys ja havaittujen liikkeiden tallennus muistikortille, on Reolink Go Plus ehdottomasti tutustumisen arvoinen laite. Kaikki edellä mainitut kamerat toimivat täysin langattomasti akun sekä SIM-korttipaikan ja 4G-yhteyden ansiosta.

Kotioloissa valvontakamera on helposti kytkettävissä verkkovirtaan ja sen tiedonsiirrossa voi joustavasti hyödyntää WiFi-verkkoa tai Ethernet-kaapelia. TP-Link Tapo C320WS tarjoaa tässä kategoriassa edullisen ja suorituskykyisen valvontakameran, joka kykenee tallentamaan videota Ultra HD -laadulla.

X