Happy Halloween: Hornetit tekivät meistä Amerikan käskyläisiä

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nämäkin USA:n lähetystön vartijat kehtasivat kesällä 2018 juhlia Kaivopuistossa kansallispäiväänsä isännän elkein.

Teksti:
Petri Korhonen

Nämäkin USA:n lähetystön vartijat kehtasivat kesällä 2018 juhlia Kaivopuistossa kansallispäiväänsä isännän elkein, hymyilemällä! © Otavamedia

Tolkun Henkilö luuli viettävänsä pyhäinpäivää tai kekriä, mutta muutama turvallisuuspolitiikan mielipidekirjoittaja vakuuttaa Suomen siirtyneen jo kokonaan Halloween-aikaan.

Nämä ihmiset näkevät sotilaiden ja poliitikkojen yllä velhoasuja ja kauhunaamareita, joita amerikkalaiset ovat heille pakottaneet.

Ei, tämä ei ollut vitsi. Tämänsuuntaisia ”analyyseja” on viime viikkoina näkynyt yhä useammin, niin nettikirjoituksissa kuin poliitikkojen puheissakin.

Esimerkiksi Uusi Suomi -lehden entinen päätoimittaja Mauno Saari uskoo blogipalstallaan vakaasti salaliittoon: Suomen johtajisto on juoninut selkämme takana meidät Yhdysvaltojen alaisiksi.

Seuraavaksi me alamme sotia Yhdysvaltain puolesta Venäjää vastaan, koska Norjan, Tanskan ja Hollannin kaltaiset Naton diktatuurimaat suunnittelevat hyökkäystä itään.

Jostain syystä suomalaiset USA-allergikot ovat juuri nyt yhtä aikaa ostaneet saman Kremlille rakkaan tulkinnan, jonka mukaan Amerikka piirittää renkeineen Venäjää ja rauhanomainen Vladimir Putin joutuu koko ajan kärsimään tästä turvallisuusuhasta.

Se, että presidentti Donald Trump on Putinin käskyläin… ylimpiä ystäviä, ei vaikuta näihin näkemyksiin mitenkään.

Kaikkein erikoisin yhteenveto tästä Suomen jenkkiorjuuttamisesta löytyy kuitenkin ihan uudesta painetusta kirjasta.

Jos hymyilet valokuvassa, olet jenkkien renki

Tietokirjailija Pentti Sainio kertoo uutuusteoksessaan ”Minne Suomi pommittaa” (Into Kustannus, 2018), miten Suomen valtion salainen poliittinen eliitti on ajanut meidät 1990-luvun Hornet-hävittäjäkauppojen avulla Yhdysvaltojen aseteollisuuden ja kenraalien vasalliksi.

Olemme käytännössä Amerikan osavaltio ja tahdoton apuri.

Sainio esittää tästä vuorenvarmat todisteet, jotka ovat niin kovia että niitä pitää lainata tässä ihan sanatarkasti:

”Suomi oli kutsuvieraana Naton huippukokouksessa Brysselissä 11.-12.7.2018. Nato-kumppanimaana Suomella oli päämiestason kutsu illalliselle ja Afganistanin operaation keskusteluun. Kokoukseen osallistuivat presidentti Sauli Niinistö, kansliapäällikkö Jukka Siukosaari, neuvonantaja Petri Hakkarainen, viestintäpäällikkö Katri Makkonen, presidentin toinen adjutantti Jan Brunberg” ynnä liuta muita virkamiehiä, Sainio kirjoittaa.

Pentti Sainion mielestä (joo, ihan kirjaimellisesti) tämä illallispöytään pääsy osoittaa, miten tiiviille tasolle vuonna 1994 alkanut rauhankumppanuus Naton kanssa on meidät vienyt.

Se, että presidentti syö amerikkalaisten kanssa alkupalasalaattia Brysselissä vissyveden kera, tarkoittaa Sainion logiikalla sitä että seuraavaksi lähdemme pommittamaan Venäjää upouusilla JASSM-ohjuksillamme.

Kirja kertoo, että valtioeliitin edustajilla kuten Alexander Stubbilla (kok.) on vahvoja CIA-kontakteja, ja nykyarmeijassa ei voi edetä käymättä amerikkalaisia sotakouluja ja -kursseja.

Sainio muistuttaa moneen kertaan, että Suomen ministerit ja kenraalit ovat myös kehdanneet hymyillä virallisissa yhteiskuvissa natolaisten kanssa.
Tämä Amerikoista apinoitu poseeraamiskäytös ilmeisesti osoittaa alamaisuuttamme.

Hornet-kauppa johti pahuuden ytimeen

”Minne Suomi pommittaa” on uskonnollisella todenpuhumisen hurmoksella tehty, hämmentävä teos, jossa on yksi sanoma yli kaiken.

Kirjailija on täysin vakavissaan tuottanut 208 sivua tekstiä, joka vakuuttaa miten alistussuhde alkoi, kun Suomi valitsi ilmavoimilleen pahan Hornet-hävittäjän.

Vastineeksi tästä joudumme kohta pommittamaan kaikkea mitä Amerikka tai Nato käskevätkin. Suomelle myytiin Hornetit siksi, että jenkeillä on pulaa pommituslentäjistä, ja tulevat valloitusoperaatiot vaativat pilotteja.

Sainio käyttää sivukaupalla aikaa todistaakseen, miten Hornetien lentopommien ostaminen oli vuoden 1947 Pariisin rauhansopimuksen vastaista, eikä Neuvostoliitto ei olisi sellaista hyväksynyt. Sillä pikkuseikalla, että Neuvostoliittoa tai Pariisin sopimusta ei enää teknisesti ole olemassa, ei ole Sainion mielestä mitään merkitystä. Ajatus ratkaisee.

Narratiivi on tuttua jo parinkymmenen vuoden takaa. Sainio tuli silloin tunnetuksi Hornet-hävittäjäkauppoja kritisoineilla kirjoituksillaan. Hänen mielestään Suomen olisi pitänyt tuolloin ostaa ruotsalainen JAS Gripen.

JAS:illa oli nimittäin yksi kyky yli muiden: koneen silloinen malli ei olisi muodostanut Neuvostoliitolle tai myöhemmin Venäjälle minkäänlaista provosoivaa sotilaallista uhkaa.

Syytön toinen suurvalta

Ja sehän on tärkeintä, ettemme missään nimessä saa toimia Venäjän tahdon vastaisesti.

Tässäkin kirjassa Venäjä esitetään olosuhteiden uhrina. Nato on piirittänyt sitä pihtimäisesti joka puolelta, ja Kriminkin valtaaminen oli pelkkä luonnollinen vastareaktio.

Kirjoittaja ei usko Venäjän syyllisyyteen edes Englannin Salisburyssa tehdyssä myrkkykaasuiskussa. Sen sijaan Amerikka ja sen sotateollisuus ovat syypäitä suurin piirtein kaikkiin ihmiskunnan vastoinkäymisiin.

Sinänsä kirja on mainiota luettavaa: se antaa hyvän kuvan siitä, miten mustavalkoiselta maailma alkaa näyttää kun asioita katsoo vuosikaudet samanlaisten päähänpinttymäsuodattimien läpi.

 

Viikon puujalka:
Mikä on Puolustusvoimien säästäväisin ja taloudellisin joukko-osasto?
– Nuukalaislegioona.

 

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lue myös

Mainos

Mainos

Kommentointi

Pitäähän sitä aina olla joku ”dosentti” kertomassa miten asiat pitää olla.

Toisaalta, ei se ruotsalaisten Gripen mikään huono kone ole. Ainoa jonka aseistuksella saa muut hävittäjät alas. Heidän AA-ohjukset ovat tunnetusti laadukasta tasoa. Sitä vastoin jenkkien F35 taitaa olla tälläkin hetkellä lentokiellossa teknisten ongelmien takia.

Indokrisaatio ja historian uudelleenkirjoitus ovat vapaan maailman pahin vihollinen.

Olisiko ollut ehkä syytä sitten perustella miksi Sainio olisi väärässä? Tuo että kirjoittaja esittää Sainion väitteet ikäänkuin itsestäänselvinä ja absurdeina, on ala-arvoista.

Kirjoittajan omat oletukset ja maailmankuva välittyvät kyllä vahvasti. Jos ei ”usko edes Salisburyn” tapaukseen ja sitä rataa.

Humoristisella tavalla esitetty Naton laajeneminen ynnä muut ihan tosiasialliset jutut saadaan asia näyttämään vähän siltä että eihän kukaan järkevä näihin usko.

Minkälainen on sitten Suomen tahto ja sen voima kun Amerikan kanssa veljeillään?

Haluaako kirjoittaja ehkä itse sitten osallistua Amerikan jatkuviin hyökkäyssotiin ja satojen tuhansien ihmisten ja eläinten joukkomurhiin sekä resurssivarkauksiin?

”miten mustavalkoiselta maailma alkaa näyttää kun asioita katsoo vuosikaudet samanlaisten päähänpinttymäsuodattimien läpi.”

Tuota.. Miten tuo oma päähänpinttymäsuodatin sitten? Vai kokeeko kirjoittaja olevansa jonkinlainen objektiivisuuden edelläkävijä, joka voi kyseenalaistaa ja tehdä pilkkaa asioista joita ei kuitenkaan vaivaudu perustelemaan mitenkään?

Vai onko tämä kirjoitus tarkoitettu vain niille joilla on valmiiksi hyvin samansuuntainen päähänpinttymäsuodatin? EIkä sen tarkoituskaan ole tuoda mitään varsinaista informaatiota esille.

Miten lie, Amerikka on osallistunut kymmeniin sotiin, vallankaappauksiin, värivallankumouksiin, sekä ylipäätään käytännössä jollain tavalla mukana lähestulkoon jokaisessa aseellisessa konfliktissa mitä maan päällä on tapahtunut viimeisten vuosikymmenien aikana. Millä mantralla tämä kuitataan ookooksi että sen ei tarvitse vaikuttaa omaan arvioon Amerikasta?

Vai onko kyse vain heikosta psyykkeen tilasta, joka ei kykene murtamaan vuosikymmeniä indoktrinoitua narratiivia hyvistä ja pahoista?

Montako miljoonaa kuollutta on jäänyt jälkeensä Amerikan sodista ja proxyjoukkojen väkivaltaisuuksista? Kuinka monta tonnia kultaa ja oopiumia on vaihtanut omistajaa ”vapautusten” jälkeen?

Eipä näihin kukaan kognitiivisten ristiriitojen kanssa painiva halua vastata. Onneksi on Venäjä, johon voi projisoida kaiken sen pahuuden, mitä ei ”Omassa” leirissä halua nähdä. Sitä on kätevä syyttää kaikesta mitä ”omatkin” tekevät. Eihän me itse syyllistytä siihen mitä vastustellaan ja mitä pahat tekevät. Eihän?

Jos minulta kysytään, tulee venäläiset pitää ulkona tästä maasta ihan niinkuin amerikkalaiset ja vaikka saksalaisetkin.

oli pakko viel tarkistaa tämän kirjottajan nimi ja todeta että ei tää oo mikää tolkun ihminen. Itse en ole ollenkaa oikeistolainen ja silti haisee vasemmistolaisuus todella vahvasti läpi 😂 vaihappa lääkitys sellasee mis heräät todellisuutee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X