Elli Keisteri-Sipilä nauttii talviuinnista eniten ystävien seurassa: ”Tärkeintä on hyvä meininki, eli no rules!”

Espoolainen Elli Keisteri-Sipilä, 43, hakee talviuinnista kokonaisvaltaista hyvinvointia ystävien seurassa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Elli Keisteri-Sipilä oli tullut talviuintikisoihin ennen kaikkea viettämään aikaa ystäviensä kanssa. Myös kilpauinti sujui hyvin.

Espoolainen Elli Keisteri-Sipilä, 43, hakee talviuinnista kokonaisvaltaista hyvinvointia ystävien seurassa.
(Päivitetty: )
Teksti:
Jukka Vuorio

Elli Keisteri-Sipilä: Perustin äskettäin ystävieni kanssa oman vapaamuotoisen talviuintiseuran Espoo On the Rocks. Käymme kaksi-kolme kertaa viikossa uimassa Espoon eri avantopaikoissa.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Talviuinnissamme on monia tasoja. Yksi tärkeä asia on se, että ehdimme nähdä toisiamme ja vaihtaa kuulumisia. Toinen pointti on kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Kun harrastaa avantouintia ystävien kanssa, tulee samalla kertaa edistettyä sosiaalista, fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Kokonaisuudesta tulee mukavan terapeuttinen.

Aloitin talviuinnin seitsemisen vuotta sitten. Nyt tulin ensimmäistä kertaa talviuinnin SM-kisaan ja nautin kokemuksesta. Koko tapahtumassa on kyse rennosta ja hyvästä mielestä, ja sillä samalla ajatuksella mekin olemme ystävieni kanssa täällä mukana.

Olemme suunnitelleet avantouintitapahtuman ympärille kokonaisen hyvinvointiviikonlopun, eli olemme vuokranneet yksityisen majoituksen tuosta vähän matkan päästä. Viikonloppuun kuuluu hyviä yöunia, terveellistä ruokaa, saunomista, musiikin kuuntelua, talviuintia ja yhdessä höpöttelyä. Tämä on kuin festivaaliviikonloppu, mutta sillä erotuksella, että täältä tullaan hyvinvoivina takaisin kotiin. Jo nyt on selvää, että osallistumme vuoden päästä uudelleen.

Ei sääntöjä

Talviuinnin SM-kisatapahtumassa osallistuin kilpasarjaan, mutta ei tuloksella todellisuudessa ole väliä. Tätä ei pidä ottaa liian vakavissaan. Kuten UMK:ssa kilpaillut veljeni Teemu Keisteri, pyrin muutenkin elämässä sellaiseen no rules -ajatteluun, eli tärkeintä on hyvä meininki. Tulevaisuudessa minua kiinnostaisi osallistua myös esimerkiksi paistinpannutenniksen MM-kisoihin sekä sankohiipimisen SM-kilpailuihin.

Talviveteen meneminen on joka kerta eräänlainen henkinen harjoitus. Siinä täytyy rauhoittaa niin kroppa kuin mielikin. Veteen ei kannata mennä kiljuen vaan keskittyen. Vaikka monesti tuntuu, ettei yhtään huvittaisi, niin joka kerta vedestä ylös noustessa on mahtava olo.

Talviuinnin kolme tärkeintä asiaa ovat rauhallisuus, hengittäminen ja yhdessä kaverin tai kavereiden kanssa oleminen. Voi tietysti olla, että joillekin talviuinti on parasta yksin, mutta itse suosittelisin ainakin ensi alkuun ottamaan mukaan hyvän kaverin. Minulle tässä parasta on juuri se kavereiden kesken fiilistely ja tsemppaaminen.

Juttusarjassa esitellään kolme talviuintia harrastavaa henkilöä.

Mika Pöyhölä

Lue myös: Talviuimari Mika Pöyhölä nauttii eniten kilpaillessaan hyisessä vedessä: ”Tsemppi löytyy avannosta”

Lue myös: Tältä näytti ja tuntui toimittajan ensipulahdus avantoon – Avantouinti vaatii mielenhallintaa

X