Artikkeli on MAINOS

Syyslomalla Euroopan kulttuuria ja nähtävyyksiä

Teksti: Sambla Group Oy

Euroopan kulttuuri ja nähtävyydet tarjoavat paljon mahdollisuuksia syysloman viettoon. Euroopassa on runsaasti historiallisia rakennuksia, museoita ja muita kohteita, jotka ovat ainutlaatuisia ja tutustumisen arvoisia. Myös paikallisilla markkinoilla kannattaa pistäytyä tai tutustua alueen ruokakulttuuriin ravintoloissa.

Kaupunkiloma on mielenkiintoinen tapa tutustua Eurooppaan. Erilaiset arkkitehtoniset tyylit ja modernit rakennukset luovat matkaajalle unohtumattoman kokemuksen. Pienemmiltäkin paikkakunnilta löytyy usein museoita ja gallerioita, joissa voi tutustua alueen historiaan ja kulttuuriin. Lomalla voi vierailla myös vanhoissa kirkoissa tai muissa historiallisissa kohteissa.

Paljonko maksaa kaupunkiloma Euroopassa?

Kaupunkiloman hinta Euroopassa vaihtelee paljon riippuen siitä, mihin kaupunkiin matkustaa ja mitä aikoo tehdä siellä. Yleisesti ottaen viikon kaupunkiloma Euroopassa voi maksaa noin 500–1000 euroa matkan sisällöstä riippuen. Hintaan vaikuttavat myös majoitus, ruoka ja muut matkaan liittyvät kulut.

Matkan rahoittamiseen on useita vaihtoehtoja. Helpoin tapa on tietysti käyttää säästöjä. Jos säästöjä kuitenkaan ei ole riittävästi, voi hakea lainaa tai kulutusluottoa, jos omaa hyvät luottotiedot. Lainan hakeminen on helppoa ja usein hyväksytty laina maksetaan hakijan tilille vielä saman päivänä. Joskus tietyistä matkoista voi saada alennuksia ja etuja ja esimerkiksi lentoyhtiöillä on usein erilaisia tarjouksia ja alennuskoodeja, joilla voi saada alennusta lentolipuista tai muista palveluista. Myös hotellien ja ravintoloiden tarjoamia alennuskoodeja kannattaa etsiä.

Kaupunkiloma Euroopassa – parhaat kohteet

Euroopassa on monia upeita kaupunkilomakohteita, joista voi valita. Yksi ehkä suosituimmista kohteista on Lontoo. Se tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa, kuten Tower of Londonin linnan, Buckinghamin palatsin ja Big Benin kellotornin. Toinen suosittu kaupunkilomakohde on Pariisi. Siellä voi tutustua Eiffel-torniin ja Louvren taidemuseoon sekä vierailla Champs-Elysées -ostoskadulla ja Montmartren alueella.

Roomassa voi tutustua Colosseumiin ja Pantheon-temppeliin sekä vierailla Trevi-putouksella ja Vatikaanissa. Hollannissa suosittu kohde on Amsterdam. Siellä voi tutustua Anne Frankin taloon ja Van Gogh -museoon sekä vierailla Damrak -ostoskadulla ja Jordaan -alueella. Madridissa nähtävyyksinä on Plaza Mayor -aukio ja Prado -taidemuseo. Siellä voi myös vierailla Gran Via -ostoskadulla ja Retiro -puistossa.

Euroopan kaupunkien parhaat nähtävyydet

Euroopan kaupungit tarjoavat runsaasti nähtävyyksiä ja elämyksiä. Parhaat nähtävyydet vaihtelevat tietysti kaupungeittain, mutta yleisesti suosituimpia ovat museot, historialliset rakennukset ja luonnonkohteet. Parhaita nähtävyyksiä Euroopassa ovat muun muassa Eiffel-torni Pariisissa, Big Ben Lontoossa, Kolnerin tuomiokirkko Saksassa, Sagrada Familia Barcelonassa ja Venezian kanavat Italiassa.

Myös Rooman Colosseum ja Akropoli Ateenassa ovat suosittuja turistikohteita. Euroopasta löytyy myös paljon pienempiä paikkoja, joissa on oma ainutlaatuinen tunnelmansa. Esimerkiksi Amsterdamissa voi tutustua Anne Frankin taloon tai vierailla Keukenhofin tulipuutarhassa. Berliinissä voi tutustua Checkpoint Charlieen ja Brandenburgin porttiin sekä Wienissä Schönbrunnin palatsiin. Eurooppalaisista kaupungeista löytyy myös monia muita hienoja nähtävyyksiä, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä kaikenlaisille matkailijoille.

X