Paula Koivuniemi haaveili vuosia Tom Jonesin kohtaamisesta – Vuonna 2012 iskelmätähti tapasi idolinsa: ”Paula oli kerrankin fani”

Paula Koivuniemen managerina on toiminut Laura Vuorinen jo kymmenen vuotta. Uusista asioista innostuminen on aina näkynyt Paulan työssä – ainutlaatuisia hetkiä on koettu yhdessä myös haaveiden käydessä toteen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tom Jonesin tapaaminen Lontoossa oli Paulalle toiveiden täyttymys vuonna 2012. Hänellä oli mukanaan Walesin tiikerin vinyylilevyjä, joihin hän sai tältä nimikirjoitukset. Vastalahjaksi Paula antoi Kun kuuntelen Tomppaa -singlensä.

Paula Koivuniemen managerina on toiminut Laura Vuorinen jo kymmenen vuotta. Uusista asioista innostuminen on aina näkynyt Paulan työssä – ainutlaatuisia hetkiä on koettu yhdessä myös haaveiden käydessä toteen.
Teksti:
Pirjo Kemppinen

Yksi Paula Koivuniemen uran peruskivistä oli tinkimätön asenne, jolla iskelmälaulaja on tehnyt urallaan työtään.

”Jokaiseen tilaisuuteen valmistauduttiin ja mentiin täysillä, olipa kyseessä pieni tapahtuma kylän raitilla tai suuri näytös Senaatintorilla”, kuvailee Paulan manageri Laura Vuorinen.

Kaksikko tapasi ensimmäisen kerran yhteisen tuttavan luona Floridassa, missä Paula lomaili ja Laura opiskeli. Suomeen palattuaan he kohtasivat uudelleen. Laura alkoi auttaa Paulaa oman työnsä ohella, kunnes siirtyi artistille kokopäivätöihin.

Managerin vastuulla jarrun painaminen

Aluksi työ oli taloushallintoa, keikkamyyntiä, viestintää ja markkinointia mutta kattoi lopulta kaiken mahdollisen autolla ajamisesta meikkaamiseen, kampaamiseen ja keikkamatkojen ruokahuoltoon.

Lauran vastuulla oli myös jarrun painaminen.

”Paula innostuu helposti uusista asioista. Hän halusi lähteä mukaan kaikkeen, eikä se ollut mahdollista”, Laura sanoo.

Lauran luettelo Paulan parhaista puolista on pitkä: myönteinen elämänasenne, huumorintaju, avoimuus, avuliaisuus, sosiaalisuus…

”Äkkipikaisuus aiheutti välillä turhia sekaannuksia, mutta tulistuminen oli usein hetken huuma. Paula leppyi nopeasti.”

Ainutlaatuisia kokemuksia ja mieleenpainuvia hetkiä

Laura Vuorisen on vaikea laatia listaa ainutlaatuisista kokemuksista. Hän mainitsee kaupunginorkesterien kanssa toteutetut konserttikiertueet, joiden kapellimestareina toimivat Markku Johansson ja ­Mikko Franck, Paulan ensimmäisen joululevyn ja Suomen eturivin miesartistien kanssa julkaistun Duetot-albumin.

”Paulan työntekijänä sain tehdä syväsukelluksen ­musiikkibisnekseen ja Suomeen. Kaikki kolkat kierrettiin kaikilla mahdollisilla kulkuneuvoilla.”

Mieleenpainuva oli myös hetki, jolloin Paulan pitkäaikainen unelma toteutui ja hän kohtasi idolinsa. Paula toimi vuonna 2012 Voice of Finland -ohjelmassa tähtivalmentajana, ja tuotantoyhtiö vei hänet Englantiin tapaamaan samassa pestissä brittiversiossa toimivaa Tom Jonesia.

”Oli hienoa seurata, kuinka Paula kerrankin oli fani.”

Ystävyys löytyi työn kautta

Lauran ja Paulan yhteistyö syveni vuosien varrella ystävyydeksi. Siihen siivitti työn lisäksi samanlainen, sarkasmiin ja itselleen nauramiseen kallellaan oleva huumorintaju sekä rak­kaus eläimiin, matkustamiseen ja tennikseen.

Paula seurasi tennisotteluita 1970-luvulla, jolloin julkisuuteen nousi ruotsalainen Björn Borg. Laura puolestaan pelasi itse.

”Paula kanssa aloin seurata ammattilaisten otteluita. Ikimuistoisia ovat reissut, joilla kävimme katsomassa Wimbledonin turnausta Lontoossa ja US Open -turnausta Yhdysvalloissa.”

Lue myös: Esiintymisen jättänyt Paula Koivuniemi ei haikaile menneisyyteen: ”Elämällä on tapana antaa jotain tilalle” – Ääneen pääsevät myös läheiset

Jorma Kääriäinen, Paula Koivuniemi, Kari Tapio ja Riku Niemi marraskuussa 2007.
Laulaja Jorma Kääriäiselle Paula Koivuniemi on Pate, hyvä ystävä:
”Se sanoo paljon, sillä tällä alalla ei helposti ystävystytä. Yleensä on kyse pikaisista kohtaamisista meren ulapalla, kuten Kari Tapio sanoi.” Nelikko Jorma Kääriäinen, Paula Koivuniemi, Kari Tapio ja Riku Niemi kuvattiin marraskuussa 2007. © Pekka Nieminen

Lue myös: Paula Koivuniemi, 73, elää hetkessä: ”Elämänfilosofiani on elää täysillä murehtimatta tulevaa”

X