Anna-lehti: Äkkipikaisuus ja ammatinvalinta – Paula Koivuniemi paljastaa syyt sinkkuuteensa: ”Miehet eivät aina ymmärrä artistiuteen liittyvää flirttiä”

Paula Koivuniemi kertoo Annassa, ettei ole enää pitkään aikaan haaveillut kumppanista. Suhteita hänellä on ollut monia, mutta ripeä pariutuminen on osoittautunut usein virheliikkeeksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Paula Koivuniemi kuvaa itseään vaihtelunhaluiseksi ja äkkipikaiseksi. Kuva: Pekka Holmström, Otavamedia

Paula Koivuniemi kertoo Annassa, ettei ole enää pitkään aikaan haaveillut kumppanista. Suhteita hänellä on ollut monia, mutta ripeä pariutuminen on osoittautunut usein virheliikkeeksi.
Teksti: Toimitus

Vielä kymmenen vuotta sitten Paula Koivuniemi toivoi, että löytäisi rinnalleen läheisen ihmisen, jonka rinnalle painautua keikalta tultuaan.

”Enää en haaveile parisuh­teesta. Eilen illalla nukkumaan mennessä Oliver-kissa hyppäsi sänkyyn korvan viereen kehrää­mään ja ajattelin, että ai kun on kivaa. Minulla on kaikin puolin ihana elämä”, Paula Koivuniemi kertoo Anna-lehdessä.

Paula Koivuniemi on avioitunut kahdesti. Seurustelusuhteitakin on ollut useita. Aina liitot ovat kuitenkin kariutuneet. Paula arvelee, että hänen ammatillaan voi olla osansa liittojen purkautumisessa.

”Miehet eivät aina ymmärrä artistiuteen liittyvää flirttiä. Se nyt vain on osa show’ta.”

Suurin syy sinkkuuteen löytyy Paulan mukaan kuitenkin hänestä itsestään. Hän on vaihtelunhaluinen ja äkkipikainen. Kun Paula ihastuu, hän toimii nopeasti. Hetken kuluttua hän saattaa kuitenkin huomata, ettei yksiin meneminen ollutkaan oikea ratkaisu.

Paula Koivuniemi kertoo

Paula Koivuniemi kertoo Kuva: Pekka Holmström, Otavamedia

Paula Koivuniemi jaksoi uskoa hitteihin, vaikka ura karahti hetkeksi suvantoon

Paulan uraa katsoessa on helppo unohtaa, että on ollut aikoja, jolloin Koivuniemi selviytyi uskolla ja tahdonvoimalla. Uran pahin suvantovaihe oli 1970-luvulla, kun Paula kiersi Suomea ilman omaa bändiä.

Joskus paikalliset orkesterit, joiden piti soittaa keikan biisit, ilmestyivät paikalle treenaamatta.

Temperamenttinen luonne räiskyi silloinkin. Mikrofoni saattoi lentää Paulan kädestä permantoon. Paula uhkasi poistua paikalta, koska asioita ei hoidettu kunnolla.

”Varhaiskeski-iässä podin ikäkriisiä ja mie­tin, olenko jo liian vanha alalle. Pitäisikö teh­dä tilaa nuoremmille? Pohjalaisella sisulla jatkoin, lopettaminen olisi tuntunut luovut­tamiselta”, Paula Koivuniemi kertoo Anna-lehdessä.

Artistin työtä kohtaan pitää olla pakottava intohimo, jotta jaksaa kiertää vuodesta toiseen. Paulalla ei varasuunnitelmaa koskaan ollut. Laulaminen ja liikkuva elämäntapa ovat ainut tapa, jolla hän pystyy elämään.

Niinpä hän jaksoi uskoa, että vielä tulee hittejäkin.

Paula toimi Voice of Finlandin tähtivalmentajana sarjan ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella.

Paula toimi Voice of Finlandin tähtivalmentajana sarjan ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella. Kuva: Pekka Mustonen, Otavamedia

”Monet mieskollegat ovat sortuneet alkoho­liin. Kotikasvatukseni ansiosta minulla ei ole ollut sitä vaaraa.”

Kyllä Paulankin suu kostui viinistä keikkojen jälkeen, mutta kyse oli vain rentoutumisesta yhdessä bändin kanssa. Hotellihuoneen baarikaapille hän ei yksinäisinä öinä hakeutunut.

Ja lopulta Paulan kappaleetkin nousivat taas hiteiksi. Koivuniemi esiintyi Syksyn sävelessä vuonna 1978 ja sijoittui kolmanneksi kappaleella Sua vasten aina painautuisin.

Kolme vuotta myöhemmin yhteistyö kapellimestari Esa Niemisen kanssa poiki Paulan rakastetuimmat hitit Sata kesää, tuhat yötä, Luotan sydämen ääneen ja Aikuinen nainen.

”Hän oli hyvin rohkaiseva ja tiesi, mitä minulle kannattaa tarjota.”

Lue koko juttu Anna-lehden numerosta 37/2020! Paula Koivuniemi kertoo jutussa myös, kuinka hän palasi lapsen saatuaan pian keikoille ja kuinka hänen poikansa Toni nukkui niiden aikana kitarakotelossa. Paula kertoo myös, ettei hänestä ole koskaan tullut aikuista naista, vaan on säilyttänyt sisäisen Paula-tyttönsä. Entä millaista tulevaisuutta ennustaja Aino Kassinen Paulalle joskus povasi? Lue lisää Annasta!

 Lue myös: Paula Koivuniemi, 73, elää hetkessä: ”Elämänfilosofiani on elää täysillä murehtimatta tulevaa”

X