”Kansallismieliset” ovat tämän päivän Otto Wille Kuusisia – näin öyhöttäjät haluavat pilata maanpuolustuskykyämme

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tänäkin itsenäisyyspäivänä nähdään paljon erilaisia Mielen Osoittajia.

Teksti:
Petri Korhonen

Suomen kaupungeissa nähdään paljon erilaisia Mielen osoittajia. © Otavamedia

Tänäkin itsenäisyyspäivänä eräässä Suomen kaupungissa nähdään sotilasparaati ja kuullaan torvisoittoa. Puolustusvoimat marssii, ja valtiollinen Yleisradio esittää tilaisuuden televisiossa veteraanien ja muiden yli 95-vuotiaiden kotonaolijoiden viihdyttämiseksi.

Monelle nuorempien sukupolvien edustajalle katsomiskokemus on joko hymyilyttävä tai vaivaannuttava.
(Tämä ei johdu paraatista sinänsä, vaan muinaisia Suomi-filmejä muistuttavasta TV-selostuksesta, jossa luetellaan uskollisesti jokaisten tykkien millimetrit ja aselavettivaihtoehdot taatusti oikeita termejä käyttävällä intin kapulakielellä.)

Samana iltana pääkaupungissa taas marssivat armeijakuria, militarismia ja sotilaallisuutta ihailevat univormupukuiset öyhöttäjät, joiden mielestä mikä tahansa muu kuvitteellinen tai Saksan historian armeija on parempi vaihtoehto kuin nykyinen Suomen Puolustusvoimat.

Juuri tänä vuonna 2018 nämä paraatit ovat henkisesti niin kaukana toisistaan kuin mahdollista. Jopa kesäisellä Pride-kulkueella on näitä natsimarsseja enemmän yhteistä Puolustusvoimien valtakunnallisen paraatin kanssa.

Armeijan paraatipuheissa nimittäin saatetaan puhua siitä, miten jokainen täällä elävä ihminen on puolustamisen ja suojelemisen arvoinen.

Armeijan arvot ovat kauhistus uusnatseille

Tolkun Henkilö ei vielä parikymppisenä punkkarina olisi voinut uskoa sanovansa joskus näin: nykyinen Puolustusvoimat on tällä hetkellä maan parhaita kansanvallan turvaajia, kaikille yhteisten ihmisoikeuksien takaajia sekä luottamuksen rakentajia.

Siellä, kuten kaikissa instituutioissa, on omia vakavia ongelmiaan. Patriarkaatin valta on ylikorostunut, rakenteissa ja hierarkiassa on epätasa-arvoisuuksia ja työntekijöillä kivikautisia tulkintoja siitä miten ihmisiä pitää johtaa tai millainen Suomen pitäisi olla.

Silti Puolustusvoimat kokonaisuutena hoitaa sille määrätyn hommansa ehkä paremmin kuin koskaan aiemmin historiassa.
Varusmiehet ryytyvät siellä ihonväriinsä, pankkitilinsä saldoon, asuinpaikkaan tai sukupuoleen katsomatta yhtä paljon, tai saavat koulutuksesta samanlaisia onnistumisen ja yhtenäisyyden kokemuksia.

Lisäksi modernista arvohapatuksesta huolimatta – tai sen takia – Puolustusvoimat on onnistunut hämmästyttävän hyvin parantamaan tehokkuuttaan, valmiuttaan ja kykyään puolustaa maata aseellisesti.

Ehkä kaikki tämä on syynä sille, miksi äärioikeiston marssijat inhoavat nykyisiä Puolustusvoimia, vaikka piilottavatkin vihansa epämääräisen ”kansallismielisyyden” ja ”oikean sotilaallisuuden” valekäsitteiden taakse.

Heidän maailmankuvaansa ei mahdu demokraattinen, kaikenväristen suomalaisten olemassaoloa varjeleva armeija.

Harvalle klanipäälle intti maistui

Tämän ”kansallismielisiksi” itseään brändäävän marssijoukkion synkein porukka koostuu uusnatseista, rasisteista, sosiaalisissa suhteissaan hukassa olevista ja maailman muuttumista pelkäävistä ihmisistä.

Yleisradion selvityksen mukaan monella näistä pilottitakkipölhöistä on taustallaan myös maanpuolustukseen liittyvää rötöshistoriaa, jopa sotilaskarkuruuttakin.

Tolkun Henkilö on kuullut varuskunnista aivan liian paljon tositarinoita siitä, miten monen suomensisulaisen, Odinin soturin ja Vastarintaliikkeen klanipään varusmiespalvelus on kulunut lähinnä yleisen perseilyn, lusmuilun ja palvelusrikkomusten merkeissä.

Oikeassa kriisitilanteessa tällaiset armeijataitoja oppimattomat, haluttomat ja lain kiertämiseen tottuneet ihmiset olisivat maanpuolustukselle riesa ja rasite.

Samalla, ajaessaan esimiestensä eli Ruotsin uusnatsien tavoitteita tai ihaillessaan Vladimir Putinin hallitseman Venäjän kovanaamaisuutta, he tekevät parhaansa hajottaakseen Suomen yhteiskunnan rakenteita.

Kaaoksen ja eripuran lietsominen vie yhteiskunnan varoja ja voimia – sekä välillisesti heikentää myös maanpuolustustahtoa eli tärkeintä puolustuskykymme perustaa.

Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen aktiivit, Odinin soturit ja muut rajoja kiinni panevat kuolasuut ovat tämän ajan Otto Wille Kuusisia: vastenmielisiä vieraiden valtojen ja muualta johdettujen, Suomea vahingoittavien aatteiden renkejä.

 

Viikon puujalka:
Miksi uusnatsi ontui itsenäisyyspäivän marssin jälkeen?
– Häneltä katkesi jalasta hakaristiside.

 

 

X