Mitä puolueet oikeasti ajattelevat turvallisuuspolitiikasta – mutta eivät ikinä uskalla myöntää ääneen

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Teksti:
Petri Korhonen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö rohkaisi viikonloppuna puolueita aloittamaan viimeinkin nyt se tarvittava ulko- ja turvallisuuspoliittinen keskustelu. Presidentti kaipasi puolueilta tietoa siitä, mitä asioita ne aikovat tällä tärkeällä sektorilla eduskuntavaaleissa ja sen jälkeen ajaa.

Presidentin käs… anteeksi, ehdotus saikin puolueisiin vipinää. Silminnäkijähavaintojen mukaan lähes jokaisessa puoluetoimistossa ja Liike Nytin lätkäaitiossa valot paloivat pitkälle iltamyöhään, kun poliittiset vaikuttajat laativat linjanvetojaan überpäräyttäviksi turvallisuuspolitiikan keskustelunavauksiksi.

(Persujen toimistolla valot eivät palaneet. Puoluejohto oli niin varma siitä, että poliittinen salaliitto oli vienyt heiltä puheenjohtajan televisiopuhetallenteen lisäksi myös sähköt, ettei se edes viitsinyt kokeilla valokatkaisijaa.
Valot saatiin päälle vasta aamulla, kun siivousfirman ulkomaalaistaustainen siivooja saapui paikalle ja painoi nappia.)

Kaikkien puolueiden turpo-kannanotot valmistuivat aamuyön tunteina. Ehkä väsymystilasta johtuen puolueiden linjanvetäjät olivat hetken aikaa valmiit twiittaamaan täysin rehellisesti omien ryhmiensä turvallisuuspolittisista kipupisteistä.

Jostain syystä itsesensuuri kuitenkin iski, ja ”veret seisauttavat turpotwiitit” jäivät jokaiselta lähettämättä.

Tolkun Henkilö sai kuitenkin ruinattua itselleen nähtäväksi nämä twiittiluonnokset.

Olkaa hyvä, tässä yksinoikeudella: Mitä puolueet OIKEASTI ajattelevat  turvallisuuspolitiikasta – mutta eivät ikinä uskalla äänestäjille tai jäsenilleen julkisesti myöntää.

@Keskusta:

”Okei, me myönnetään nyt ekan kerran, että #Fennovoima ja #NordStream ovat myös turvallisuuspoliittisia kysymyksiä. Mutta myös jotkut entiset puheenjohtajamme ovat niin Venäjän taskussa, että heistäkin saisi turvallisuuspoliittisia kysymyksiä.”

 

@Kokoomus:

”Okei, myönnetään: puolustuksen ulkoistaminen Natolle voisi sujua yhtä fantastisesti kuin terveydenhuollon ulkoistaminen meidän kaverien firmoille. Sillä erotuksella että meidän puolueen pampuista kukaan ei loikkaisi Natoon töihin, koska #tobehonest siellä on niin kehnot palkat.

 

@Demarit:

”Okei, sinä päivänä kun Tuomiojan Eki eläköityy, me myönnetään että me kannatetaan Natoa ja läntistä puolustusyhteistyötä ihan täysillä ja aletaan puhua sotaharjoituksistakin ihan kuin aikuiset eikä niin kuin lapset #yäkpahaa kouluruuasta.”

 

@Vihreat:

”Me myönnetään, että ollaan sovittu jo että Haaviston Pekasta tulee Rinteen hallituksen puolustusministeri, ja voi henkilöt jos luulette että siitä alkaa joku pehmoilun kausi. Pekka vuokraa Ruotsilta sukellusveneitä ja ostaa sata #Saab Gripeniä. Alatte rauhankyyhkyt vielä kaivata Niinistön Jussia.”

 

 

@Persut:

”Myönnämme että #turpo on meille vähän vaikea aihe mutta on vale että meidän väki ei tuntisi armeija-asioita. Eduskuntaryhmässä ja puolueen johdossa on monta reservin metrovartijaa, reservin #sarjakuvahirviö ja kannattajissa monta reservin arjalaista.”

 

@SiniTulevaisuus:

”#Hyppymiina! Muistakaa muut myöntää edes se, että Jussi ja Petteri keksivät hyppymiinan!”

 

@Vasemmisto:

”Me myönnetään, että #turpo’ssa meille on tärkeintä vastustaa militarisointia ja armeija on oikeiston kätyreitä, koska niin sanotaan vuoden 1917 luokkasotakäsikirjassa. Mut jos kriisi tulee, toivottavasti oikeistolaisia on tarpeeksi että ne saa hoidettua sotimishommat sillä välin kun meidän nuorisolaiskannattajat pyörittää rastat heiluen hyrrää ja vanhuskannattajat haikailee YYA-sopimuksen aikoja.”

 

@SFPRKP:

”Okej, me myönnetään että eihän me sitä #Dragsvikin #garrison varuskuntaa mihinkään tarvita yhtään enempää kuin hopeavettäkään, mutta varmuuden vuoksi pidämme kiinni oikeudesta tukea hölmöjäkin asioita, kunhan ne tehdään ruotsiksi.

 

 

@KDpuolue:

”Me totisesti myönnämme, että voimme mennä paikallisiin vaaliliittoihin Väyrysen, Rajat Kiinni-natsien ja vaikka Yön susien kanssa, jos se on vaalimatemaattisesti tarpeen, mutta #turpo kysymyksissä me ollaan aina sen hallituksen puolella missä me kulloinkin ollaan.”

 

@LiikeNyt:

”Me myönnetään et me aiotaan ratkaista #turpo kysymyksetkin twitteräänestyksessä. Puolustuskysymyksissä me ei olla vielä päätetty, onko #Jokerit puolustava vai hyökkäävä joukkue, ja jos niin mihin ilmansuuntaan ja minkä lipun alla.”

 

 

Aito kuvakaappaus Janitskinin twitter-tililtä.

 

Seitsemän tähden liike / also known as
@  Ilja Janitskin | ВКонтакте
@ kokokansanpaavo :

”Emme myönnä mitään! Ei EU:lle! Ei Natolle! Kyllä minulle! Jos ette tottele niin otan yhteyttä Moskovaan tai ostan ziljoona trollia!”

 

 

X