Mitä Saulin olisi pitänyt sanoa Vladimirille – mutta mitä hän oikeasti sanoi

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Roni Rekomaa / Tasavallan presidentin kanslia

Teksti:
Petri Korhonen

© Roni Rekomaa / Tasavallan presidentin kanslia

Moni suomalainen politiikan tutkija on kummastellut, miksi Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei julkisesti lähtenyt haastamaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin erilaisia outoja lausahduksia hänen keskiviikkoisen vierailunsa aikana.

Totuus on kuitenkin ihan toinen. Tolkun Henkilö on saanut nyt haltuunsa Presidentinlinnassa tehdyn salaisen tallenteen, josta selviää koko vierailun kulku – ja mitä Sauli siellä oikeasti vieraalleen puhui.
Olkaa hyvä:


[ Lehdistötilaisuus alkaa. ]

Arvoisat median edustajat,
Aion tänään keskustella presidentti Putinin kanssa avoimesti kaikista vaikeista kysymyksistä hyvässä ystävyyden hengessä. Asialistallamme on kuusi kohtaa.

Emme anna näistä luottamuksellisista keskusteluista mitään julkilausumia.

Sen verran voin kertoa, että meillä Varsinais-Suomessa on sanonta: vittuilu on välittämistä, ja sitä saa tehdä vain aidoille ystäville.

Kiitos ja näkemiin.

[ Lehdistötilaisuus päättyy. ]

 

*****

Käytännön työjärjestysasioista

”Nonniin, lähtiväthän ne sopulit viimeinkin.
Terve Volodja, olipa kivaa kun tulit.

Otit sitten minun vesilasini. Odotas, noin, nyt se on taas mulla.

Jos sinua pelottaa niin paljon juoda vettä vieraasta lasista, pitäiskö sinun vähän miettiä tuota henkilöstöhallintoa ja luottamusjuttuja.
Minun kannatus ja kansansuosio on samaa luokkaa kuin sinullakin, 110 prosenttia, mutta ei minun tarvii pelätä presidentinkansliaa tai edes hallitusta.
Toisinpäin sen pitää mennä.”

Ajankohtaisista ympäristökysymyksistä

”Hyvä kun mainitsit jätehuollon, se on tärkeä asia. Me ollaan maksettu jo Pietarin huussivesien puhdistaminen, joten olisiko liikaa vaadittu että te putsaisitte ihan itse esmes sen Arkangelissa pamahtaneen ydinvoimarakettinne.

Kun nyt ensin edes myöntäisitte mikä siellä jysähti. Meilläkin Säteilysurmakeskuksen viisarit hyppäsi kaakkoon sen takia. Soittivat ja herättivät keskellä yötä.

Ihan oikeasti Volodja, ei noita voi peitellä loputtomiin, kun kerran siellä on jo turahtanut mikrosievertit housuihin.”

Moskovan mielenosoituksista

”Minä olen nähnyt telkkarista niitä teidän riehumisia. Ei meillä koskaan hoideta mielenosoituksia tuolla tavalla. Oppositionkin kihot kun pannaan välillä ministereiksi tai valtion liikuntaneuvoston johtopallille, niin äkkiä alkaa Audin takapenkki houkuttaa enemmän kuin itsenäisyyspäivän kuokkavierasmellakoissa palelu.

Kyllä minä ymmärrän, että miliisin joskus tekee mieli huitaista hippiä pampulla, mutta kyllähän teillä lähti koko homma lapasesta ennen kuin ehti kissaa sanoa.
Onkos katti muuten venäjäksi кошка vai кошатина ?”

Irtautuminen ohjussopimuksista

”Huokaus. Aina teidän ohjuskokeilut on muka Amerikan vika. Vaikka itsehän te pyyhitte ohjussopimuksilla – sanonko mitä – jo ajat sitten.

Tuollaista minä kuulen leikkipuistossa harva se päivä nelivuotiailta.
Yhyy byhyy tuo heitti hiekkaa ensin, nyt Ville-Valtteri heittää kans.

Älkää nyt aikuiset ihmiset viitsikö.

Ja romuttakaa Donaldin kanssa ne ohjuksenne ennen kuin teille jommallekummalle hönölle sattuu vahinko.”

Itä-Ukrainan tilanteesta

”Minäkin menen kohta Ukrainaan kylään. Mikä siinä on niin vaikeaa, että te ette voi vain lähteä litomaan sieltä Itä-Ukrainasta?
Kaikki tietää, että ilman teidän aselasteja ne kapinalliset heittelisi Ukrainan joukkoja männynkävyillä.

Viekää sinne seuraavassa ”avustuskuormassa” vaikka tuhat tankkiautollista votkaa ja jakakaa se rintaman molemmille puolille.

Sekin tulee teille halvemmaksi kuin jatkuva kranaattien lähettäminen, ja riittävällä votkamäärällä koko sotiminen loppuisi paljon nopeammin.”

Kahdenvälisistä suhteista

”Äläs nyt yski siinä Volodja, tykkäät kuitenkin kun sulle puhutaan kerrankin suoraan. Se on niin harvinaista herkkua teilläpäin.

Käydään vielä saunassa ennen kun lähdet.

Oletko muuten ajatellut, että ostaisit täältä kesämökin sitten kun jäät eläkkeelle? Airistolla on kuulemma myynnissä iso hieno huvila, oikein lomakylä. Varmaan saisit sen halvalla, kun kaverisi myy.

Oltaisiin melkein naapureita, voitaisiin veneillä toistemme luo puhumaan asioista tällä tavalla. Ystävien kesken.”

 

 

X