Näin suomalaiset luonnehtivat kohudosentti Johan Bäckmania: Nopea, rehellinen ja suositeltava!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Teksti:
Petri Korhonen

 

Venäjän asioiden ja etujen vaalijana pitkin maailmaa juokseva dosentti Johan Bäckman on varmasti ihan aiheestakin monen suomalaisen inhokkilistalla.
Suomea alituiseen Venäjän mediassa parjaava ihminen mielletään helposti Kremlin asiamieheksi, vaikka hän ei omien sanojensa mukaan saa suurelta ja mahtavalta työnantajavaltiolta enää latin latia palkakseen.

Paraikaa Bäckman istuu hovioikeudessa vastaamassa tekosistaan MV-törkysivuston ällöttävässä vainoamis- ja kunnianloukkausjupakassa. Käräjäoikeus antoi jo aiemmin hänelle ehdollisen vankeustuomion, nyt hovissa ratkaistaan miten rangaistukselle käy.

Bäckman näyttää kuin pakkomielteisesti piinanneen Venäjästä kriittisesti kirjoittavia toimittajia. Media-alalla kuulee kertomuksia siitä, miten dosentilta tupsahtaa äkkiä rikosilmoitus, jos tiedotusvälineessä julkaistaan jotain häntä tai Venäjää kritisoivaa asiaa.

Silti Tolkun Henkilö huomasi yllätyksekseen, että kaiken tämän keskeltä löytyy yksi paikka, missä tavalliset suomalaiset kiittelevät dosenttia lähes varauksetta, ja kehuvat tämän toimintaa.

Se on nettikirpputori huuto.net.

© Kuvakaappaus huuto.netistä

Luotettava kauppias

Dosentti myy siellä hyvin ahkerasti erilaista roinaa, tarve-esinettä sekä alansa kirjallisuutta. Tällä hetkellä hänellä on myynnissä 67 tuotetta: venäläisistä rannekelloista vakoiluaiheisiin kirjoihin ja omakustanneteoksiin asti.

Kirjoja saisi parilla eurolla, Krimin valloittajien ”sympaattisen” keraamisen nuken 199 eurolla.

Nettikirppiksellä Bäckman ei ilmeisesti ole yrittänyt trollata ketään: hänen profiilistaan löytyy tällä hetkellä 275 positiivista, kaksi neutraalia eikä yhtään negatiivista palautetta. 99,3 prosentin positiivinen luokitus on melkoinen saavutus.

Kauppiaan saamat yksilöidyt palautteet ovat kuin Suomen ja Neuvostoliiton bilateraalisen kaupan vuosikirjoista kopsattuja:

”Ripeää toimintaa ja oikein loistavaa yhteydenpitoa. Ehdottomasti suosittelen kauppakumppaniksi! ”

”Erinomainen kauppakumppani, ansaitsee mitä lämpimimmät suositteluni!”

”Luotettava kauppias, kiitos ja suositteluni!”

”Empäs mie voi nyt muuta kuin todeta, että sie oot # NOPEA # REHELLINEN # SUOSITELTAVA # huutis-kaveri.”

”Erinomaiset kaupat, nopea toimitus, lisää tällaisia ihmisiä huuto.netiin!!!?”

Mielikuvitusvaltion tee-se-itse -mitali kärjessä

Juuri nyt kalleimpana myyntituotteena dosentin listalla komeilee Itä-Ukrainan mielikuvitustasavallan ”Donbassin puolustajien” ykkösluokan kunniamerkki.

Tällaisia helyjä Bäckman apureineen on itse myöntänyt Venäjän tukemien kapinallisten riveihin menneille suomalaisille höyrypäi… anteeksi, vapaaehtoistaistelijoille.

Bäckman pyytää tästä itse tehdystä, itse keksitystä ja itse jakamastaan mitalista 350 euroa. Myytävän esineen kuvailussa on samanlaista lennokkuutta kuin dosentin muissakin puheissa.

Myyjä vakuuttaa, että mitali muuttuu keräilyharvinaisuudeksi, jonka arvo nousee kohisten.

Mitalin saatekansiossa on pieni painovirhe, mutta mitäs moisesta. © Kuvakauppaus huuto.netistä

”2016 yhden mitalin keräilyarvo oli noin 70 euroa, 2017-2018 se on noussut lähes 200 euroon. Arvioitu keräilyarvo 10 vuoden kuluttua: 2000­-3000 euroa,” myyjä kehuu,

Oikeasti tällaisilla mitaleilla ei ole mitään keräilymarkkinoilla määriteltyä virallista arvoa, ainoastaan myyjän ilmoittama tai toivoma hinta.

Mitalin luovutuskirjan painatusmoka kuulemma vain lisää arvoa: kannessa lukee mitalin olevan ”Donbassin Puolistajille”. Fakta- ja kielioppitoleranssit ovat ison maan mukaisesti isoja.

Ennen kuin nyt numismatiikan ja militarian keräilijät rientävät hamstraamaan tätä heraldiikan ihmettä, muistutettakoon että mitaleita saa teetettyä Suomessakin alle eurolla kappale. Todennäköinen venäläispaja, jossa tuo on naputeltu, tuottaa prenikoita vieläkin halvemmalla.

Mutta kirppisbisneksistä tulleelle rahalle lienee tarvetta.

Käräjäoikeus määräsi viime vuoden lokakuussa Bäckmanin maksamaan vainoamalleen toimittajalle 22000 euron verran vahingonkorvauksia. Nyt hovissa häneltä vaaditaan tämän päälle 12000 euron lisäkorvauksia.

 

Suomessakin mitaleita voi teettää kaiverruksesta riippuen halvimmillaan eurolla tai parilla, kunhan niitä ostaa koko rykmentille.

 

X