Näissä kaikissa paikoissa Jussi Halla-ahon twiiteille olisi ollut tarvetta – katso lista historian tapahtumista joissa hän olisi loistanut

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tulli ja pelastusviranomaiset harjoittelivat 11.12.2019 lentoasemalla epidemia-torjuntaa, ei ISIS-palautuksia kuten huhuttiin.

(Päivitetty: )
Teksti:
Petri Korhonen

 

Sosiaalinen media on kohkannut tällä viikolla perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon viestintätavoista. Jussi ilmaisi niin totena kuin pystyi, että pian Suomeen olisi tulossa lasti ISIS-väkeä, ja ehkä juuri sitä varten Helsinki-Vantaan lentoasemalla on viranomaisilla keskiviikkoaamuna 11.12. jättimäinen ”harjoitus”.

Viranomaiset joutuivat tekemään harjoituksesta livestriimauksen ja kuvaseurantaa, että foliohattuisimmatkin ihmiset näkisivät mitä siellä oikeasti harjoiteltiin: epidemiaepäilyyn reagointia lentoasemalla.

THL joutui vastaamaan Halla-aholle keskiviikon harjoituksen syistä. © Kuvakaappaus Twitteristä

Äkkiseltään voisi luulla, että ”epävirallisia kanavia” eli muun muassa Itä-Ukrainasta suhmuroitua MV-sivustoa ja todellisuusrajoitteisen biosfäärin foorumia Ylilautaa uskova puoluejohtaja olisi Suomelle edesvastuuton ja haitallinen toimija.

Tolkun Henkilön mielestä Jussia on moitittu osittain turhaan. Hän ei valehdellut, pelkästään aprikoi ääneen mahdollisuudella, onko harjoitus oikea harjoitus vai peiteoperaatio. Sitä paitsi al-Holin leiriltä on joka tapauksessa tulossa ihmisiä Suomeen.

Kyse on ajoituksesta, sillä joissain toisissa tilanteissa hänen käytöksensä ei olisi ollut niin puhdasta törppöilyä kuten nyt.

Historiassa on monta hetkeä, jolloin Halla-ahon viestintädoktriinilla ”levitä mitä tahansa huhua joka heikentää luottamusta vallanpitäjiin” olisi ollut paljon käyttöä.

Esimerkiksi tällaisiin paikkoihin hänet voisi hyvin kuvitella, muuttamaan historian kulkua:

Jussi Kremlin politbyroossa 1939:

”Minulla on tietoa, jonka todenperäisyyttä en pysty vahvistamaan tällä hetkellä. Niiden tietojen mukaan hyökkäämme Suomeen 30. marraskuuta.”

Jussi Berliinin Reichstagissa 1941:

”Minulla on tietoa, jonka todenperäisyyttä en pysty vahvistamaan tällä hetkellä. Niiden tietojen mukaan hyökkäämme Neuvostoliittoon 22. kesäkuuta.”

 

Jussi Tokion keisarillisessa palatsissa 1941:

”Minulla on tietoa, jonka todenperäisyyttä en pysty vahvistamaan tällä hetkellä. Niiden tietojen mukaan pommitamme amerikkalaisten laivastotukikohtaa 7. joulukuuta.”

Jussi Yhdysvaltain kongressissa 1945:

”Minulla on tietoa, jonka todenperäisyyttä en pysty vahvistamaan tällä hetkellä. Niiden tietojen mukaan pudotamme aivan saatanallisen ison pommin Japaniin 6. elokuuta.”

Jussi Pohjois-Vietnamin keskuskomiteassa 1968:

”Minulla on tietoa, jonka todenperäisyyttä en pysty vahvistamaan tällä hetkellä. Niiden tietojen mukaan hyökkäämme Saigoniin Tet-juhlan aikaan 30. tammikuuta.”

Jussi korkeintaan unissaan, rehellisyyden hetkenä itselleen 2019- :

”Minulla on tietoa, jonka todenperäisyyttä en pysty vahvistamaan tällä hetkellä. Niiden tietojen mukaan olen valmis lietsomaan mitä tahansa huhuja, maan edusta välittämättä, tehden kaikkeni ettei minun tarvitsisi ryhtyä oikeaksi yhteiskunnalliseksi vastuunkantajaksi, koska silloin äänestäjillenikin valkenisi miten vähän minulla on esittää mitään nykyhallituksen toimista poikkeavia ratkaisukeinoja todellisiin Suomen ongelmiin.”

 

Näin toimisi vastuullinen valtiomies. © Otavamedia / Marjo Tynkkynen

X