Ylipäällikön uudenvuoden aatonaaton puhe: poikkeuksellisen suora lähetys - Natolle kyllä ja rokotehuuhaalle kyytiä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
(Päivitetty: )
Teksti:
Petri Korhonen

Tolkun Henkilö teki jo etukäteen uudenvuoden ensimmäisen lupauksensa. Sen sijaan että valitan aina jälkeenpäin, miten joku asia on tai ei ole hoidettu, mitäs jos yrittäisin tehdä itse paremmin?

Aloitetaanpa vaikka tasavallan presidentin uudenvuoden puheesta 2022.

Entä jos ottaisi siitä pois kaiken varsinaissuomalaisen kryptisyyden, ja laittaisi tilalle poikkeuksellisen suoraa presidentillistä puhetta asioista niiden oikeilla nimillä?

Kas tässä, näin se menisi Tolkun Henkilön käsikirjoittamana, aatonaaton tunnelmissa:

Kansalaiset, medborgare, uudenvuoden aika on kohta täällä.

Haluan lämpimästi kiittää teitä kaikkia. Kuten sanoin vuonna 2021 ja kuten sanon vielä vuonna 2023, olemme toistaiseksi selvinneet koronaviruksesta moniin muihin maihin verrattuna varsin hyvin.

Kiitos teille, jotka voititte piikkipelkonne ja kävitte ottamassa kaikki rokotteet joita kunnassanne oli tarjolla koronaa, kurkkumätää ja puutiaisaivokuumetta vastaan.

Te olette hoitaneet oman osanne myös lähimmäistenne terveyden puolesta.

Nyt vaan varotte liikaa tungosta ja bilettämistä – koskee myös Sannaa siellä Kesärannassa – ja pidätte vähän etäisyyttä muihin, käytätte maskeja ja pesette kätenne. Kyllä minä tiedän että korona tarttuu ilmateitse, mutta käsien pesu nyt vain on hyödyllistä uudenvuoden influenssakaudenkin ja norovirusten varalta.

Siitä kiittävät kaikki kanssaihmisennekin, muutkin kuin minä.

Sen sijaan sallinette, jos minä nyt vähän ihmettelen ääneen. Jos ette salli, pankaa telkkari kiinni.

Meillä Suomessa on nähty tänä talvena myös suoranaista hölmöyttä näissä korona-asioissa.

Onko tosiaan niin, että monen aikuisen ihmisen mielestä joku pakurikääpäkauppias tai nigerialainen humpuukisaarnaaja ovat sellaisia auktoriteetteja, että heidän someölinäänsä pitää uskoa silloin, kun maassa liikkuu tappava kulkutauti?

Ettehän te livenä luota tällaisiin tyyppeihin edes sen vertaa, että lainaisitte niille kesämökkiänne tai autoanne tunniksi. En minäkään antaisi näille edes Oskua talutettavaksi, hukkaisivat sen vielä.

Ihan oikeasti, ihmiset, vähän rajaa sille herkkäuskoisuudelle nyt. Olette käyneet maailman parhaan suomalaisen peruskoulun, ainakin jotkut teistä.

Näiden koronasta keppihevosensa saaneiden helppoheikkien omat bisnekset tai poliittiset urat ovat kosahtaneet, ja siksi ne mölyävät tuolla somessa että ”rokote tappaa”. Kun ei se meinaan tapa – täällähän piti näiden huuhaa-puheiden mukaan olla jo tuhansia nuoria rokotettuja vainajina arkuissa.

Monet näistä uskottelijoista yrittävät vain myydä teille omia päälläseisomisvalmennuksiaan, puoskarihoitoja ja käärmeöljytuotteita jotka eivät muissa oloissa ikinä menisi kaupaksi.

Oletteko käyneet katsomassa, miten näännyksissä sairaanhoitajat ovat kun kääntelevät rokottamattomia koronapotilaita teho-osastoilla?

Tai mietittekö edes, että teidän takianne joku voi kuolla elinsiirtojonoon, kun teholla ei ole tilaa? Tai aivoinfarktin saanut ei pääse ajoissa teholle liuotushoitoon ja jokeltelee loppuikänsä, vain koska te uskoitte mieluummin rokotesaarnaajaa tai päätitte ajatella itsenne oireettomiksi.

Tsiisus, sanon minä.

Jos jotain toivoisi alkavalle vuodelle 2022, se olisi viisauden lisääntymistä itse kullekin.

Meillä on nimittäin ihan tarpeeksi ulkoisiakin pulmia ratkottavana, ilman että niitä täytyy vielä omalla typerehtimisellä ehdoin tahdoin lisätä.

Hyvät kansanedustajat, teidän ainakin pitää käyttäytyä seuraavana vuonna paremmin.

Olen lopen kyllästynyt näkemään teiltä sellaista käytöstä, jota ei millään työpaikalla suvaittaisi: solvauksia, valehtelua, lällätystä ja toisten ihmisten koulukiusaamista.

Jos tämä meno ei lopu, määrään eduskunnan kansliaa vähentämään palkastanne tonnin jokaisen somessa tehdyn solvauksen, uhriutumisen tai turhan pöyristyskohun jälkeen. Katsotaan kuinka pitkään huutelette sieltä pöntöstä tai pöntön vierestä muina anoina, kun palkka alkaa mennä miinuksen puolelle.

Varsinkaan väkivallalla uhkaamista en aio katsella sekuntiakaan: ihan sama oliko kohteena joku kuviteltu joukko tai muu mielikuvituksen tuote. Eduskunnassa olijoina teillä on korostettu vastuu olla ihmisiksi.

Kun käyttäydytte kunnolla ja hoidatte vilpittömästi Suomen yhteisiä etuja, tuen teitä tarpeen tullen missä vain, vaikka nakkikioskin jonossa.

Tulen sitten valtiopäivien avajaisissa vielä puhumaan tästä lisää, jos jollekin jäi asia epäselväksi.

Kansalaiset, ulkomaan kansalaiset.

Suomeen voitte vastedeskin tulla turvaan, jos teitä siellä omassa maassanne rääkätään tai vainotaan. Kunhan lupaatte ja osoitatte että olette luottamuksemme arvoisia, otamme teidät vastaan.
Sanon myös teille, jotka haluatte tänne töihin: tervetuloa hommiin. Miettikää nyt kuitenkin tarkasti, haluatteko varmasti tänne räntäsateeseen. Näistä olosuhteista ei paljon hyödytä jälkeenpäin valittaa.

Ja sitten se turvallisuuspolitiikan asialista. Se ei ole pitkä, kohta pääsette kahville.

Olen huolellisen harkinnan jälkeen päättänyt, että Suomi hakee vuonna 2022 Naton jäsenyyttä.

Syitä on paljonkin. On pakko ottaa järki käteen raha-asioissa.

Meillä on armeijalla pelkkiä Nato-yhteensopivia asejärjestelmiä. Niiden hoito omin päin tulee tuhottoman kalliiksi, kun meillä ei ole sotilasliiton puolelta mitään kanta-asiakasetuja.

EU-maiden yhteisistä asevoimista ei näytä tulevan hevon helvettiä, ja sitä paitsi useimmilla on jo yhteiset armeijat Naton alla. Eivät ne rupea virittelemään jotain tehotonta farmiliigaa siihen alapuolelle meidän mieliksemme.

Natossa on toki omat ongelmansa. Turkki nyt on siinä porukassa ihan täysi kummajainen, ja kuten olemme nähneet, Amerikankaan täysjärkisyyteen ei ole luottamista.

Sinne voidaan valita seuraavaksi johtajaksi vaikka minkälainen porkkanapää hyvänsä.

Puhuin tästä jo Vladimirille kahdenkesken. Vova kyllä aluksi vähän yskiskeli, mutta sain hänetkin ymmärtämään, että Natoon pitää saada jotain rotia.

Siksi Suomi asettaa Natoon lähtemiselleen pari reunaehtoa.

Ensinnäkin Ruotsin pitää tulla mukaan. Meidänkö täällä muka pitäisi kaikki hommat hoitaa. Ehei, Ruotsi saa ottaa kontolleen Baltian suojelemisen, niillä on ollut siihen jo Kustaa Aadolfin ajoista asti kova hinku. Tämä sopii Venäjällekin, koska ei siellä Ruotsia pidetä mitenkään pelottavana.

Ja toisekseen Suomen pitää saada Naton pääsihteerin paikka ainakin kahdeksi seuraavaksi toimikaudeksi. Siellä täytyy olla joku tolkun ihminen pomona.

Koska nykyinen Naton pääsihteeri on demari, minun ehdokkaani tehtävään on myös samaa sakkia: kokenein parlamentaarikkomme Erkki Tuomioja.

Jos Erkki pääsee Naton pomoksi ja järjestö alkaa muuttua näköiseksemme, kenelläkään ei luulisi olevan valittamista asiaintilasta. Päinvastoin, Erkin kaudella jotkut Baltian maat saattavat jopa haluta erota Natosta, ja siinä ratkeavat nämä Itämeren jännitysongelmat.

Joten siinäpä nämä uudenvuoden mietteeni olivat. Pureskelkaa näitä rauhassa ja kertokaa sitten vaikka sähköpostilla, mitä mieltä te olette.

Lupaan lukea meilejänne, jos huvittaa, ja jos lumitöiltäni ehdin.

Toivotan teille kaikille onnellista alkavaa vuotta ja vapaasti valitsemanne Jumalan siunausta.

X