Venäläisen nikkelin voimin toimiva Terijoen jokerihallitus: ”Olemme sataprosenttisesti suomalainen yritys”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Teksti:
Petri Korhonen

© Otavamedia

Uutistoimisto Reuters, 1939:

Suomen hallinnasta pelattavassa runkosarjassa on taas tapahtunut myllerrystä. Liigamestaruutta ja myös pääkaupungin voittamista tavoittelee nyt kokonaan uusi yllätysjoukkue, Karjalan Terijoelle perustettu Otto Wille Kuusisen ”jokerihallitus”.

”Olen tosi iloinen, että minua kysyttiin tähän tehtävään. On upeaa työskennellä koko organisaation kanssa. Olen aivan innoissani”, Otto Wille Kuusinen hehkuttaa.

Terijoen jokerihallitus on ollut pystyssä vasta hetken, mutta se on silti kärsinyt lyhyen liigataipaleensa aikana pelkästään Mannerheim-linjalla jo keskimäärin 10000 pelaajan tappiot vuorokaudessa.

Kuusinen kuitenkin vakuuttaa, etteivät synkät luvut huoleta.

”Ihan luottavainen mieli. Ei ole mitään hätää. Minulla on varmasti kaikki hyvin, eikä mikään asia häiritse minua. On todellakin hieno homma olla tässä,” Kuusinen sanoo.

Tappioista puhuminen on Kuusisen mielestä ”triviaalia”. Hän toivoo, että jatkossa keskustelu pysyisi ensisijaisesti hallituksen kokoonpanon ympärillä.

”Ajattelen niin, että puhun mielelläni hallituksesta, mahdollisuuksista ja keskityn siihen olennaiseen eli hallitusjoukkueeseen, joka on kuitenkin tämän kaiken ydin. Toivon, että keskustelut voidaan pitää niissä ympyröissä, koska se on se tärkein asia. Hallituksen ympärille rakennamme tätä koko tuotetta ja elämystapahtumaa.”

Nikkeliä taustalla

Otto Wille Kuusisen nimitysuutisen lisäksi Terijoen jokerihallitus kertoi eilen, että hallituksen tukena on ”runsaasti nikkeliä”, jonka toimittaa Siestarjoen nikkeliluoti- ja patruunatehdas.

Länsimaisen median mukaan tehdas on sataprosenttisesti Neuvostoliiton asevoimien omistuksessa, eli käytännössä Neuvostoliiton johtajan Josef Stalinin suorassa hallinnassa.

Kuusinen suitsuttaa tuoretta sopimusta.

”Merkittävä yhteistyökumppanuus. Varmasti tulee muitakin merkittäviä yhteistyökumppaneita mukaan. Todella hieno juttu.”

Otto Wille Kuusisen mielestä ei ole mikään riski, että jokerihallituksen mandaatti on pelkästään venäläisen nikkelin varassa.

”Jokerihallitus on sataprosenttisesti suomalaisomistuksessa.”

Hän ei halua arvailla, kuinka pitkään yhteistyökumppani aikoo sietää hallituksen toiminnasta koituvia tappioita, tai milloin toiminta saadaan voitolliseksi.

”Näistä asioista vastaa sitten tietysti enemmän Josef. Hän on meidän brändimme aatteellinen pääsponsori ja vastaa varmasti sitten näistä”, Kuusinen sanoo.

”Me keskitytään nyt tulevaisuuteen ja toivon medialtakin tähän työrauhaa.”

 

X