(Päivitetty: )
Teksti:
seura.admin

Käyttöoikeudet ja rekisteröityminen

Tilaaminen ja maksaminen

Sivustolla liikkuminen

Artikkeleiden lukeminen ja jakaminen

Viikon lehti

Kommentointi

Muita yleisiä kysymyksiä

 

 

Käyttöoikeudet ja rekisteröityminen

 

Miten voin rekisteröityä palveluun?

Voit rekisteröityä käyttäjäksi Rekisteröidy-sivulla. Sinun tarvitsee vain täyttää lomakkeelle nimesi ja yhteystietosi. Samalla luot itsellesi salasanan, jonka avulla pääset kirjautumaan palveluun. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi.

Olen Seuran kestotilaaja, miten pääsen käyttämään palvelua?

Kestotilaajana pääset lukemaan sivuston maksutonta sisältöä ja lataamaan näköislehden Viikon lehti -sivulta. Mikäli haluat nauttia digipalvelun koko sisällöstä, voit lisätä sen edullisesti nykyiseen tilaukseesi.

Olen käyttänyt digi.seura.fi -palvelua. Mistä löydän näköislehden ja onko tilaukseni voimassa uudessa palvelussa?

Pääset näköislehteen nyt Viikon lehti -sivulta. Se on käytettävissä myös iPad-sovelluksen kautta. Näköislehden saa käyttöönsä tilaamalla Seuran digipalvelun.

Olen rekisteröitynyt aikoinaan www.seura.fi -palveluun. Toimivatko vanhat tunnukseni myös tässä palvelussa?

Aiempaan Seuran www-sivustoon tehty rekisteröityminen ei ole valitettavasti enää voimassa uudella sivustolla. Voit kuitenkin helposti luoda itsellesi uudet käyttäjätunnukset Rekisteröidy-sivulla.

Millä laitteilla voin lukea näköislehteä?

Näköislehteä voi lukea lähes poikkeuksetta kaikilla moderneilla älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneen nettiselaimilla.

Miten paperi- ja näköislehtien sisällöt eroavat toisistaan?

Paperilehden sisältö löytyy sivu sivulta näköislehdestä, joka perustuu pdf-muotoon. Näköislehdessä on paperilehden sisältö olennaisilta osin, mutta sen käyttö on uusilla laitteilla huomattavasti pdf-lehteä miellyttävämpää.

Miten voin kommentoida keskusteluita?

Voit kommentoida keskusteluita, kun olet ensin kirjautunut palveluun. Mikäli olet uusi käyttäjä, klikkaa Kirjaudu-sivulla Rekisteröidy-painiketta ja syötä lomakkeeseen tietosi.

Kun olet kerran rekisteröitynyt palveluun, sen jälkeen tarvitset kirjautumiseen vain sähköpostiosoitteesi ja salasanasi.

Keskusteleminen on mahdollista myös nimimerkillä. Nimimerkin saa määritellä itse omissa käyttäjätiedoissaan.

Tilaaminen ja maksaminen

 

Miten voin tilata palvelun?

Löydät tilauksen vaihtoehdot Tilaa-sivulta. Mikäli olet Seuran paperiversion tilaaja, voit ostaa sen lisäksi digipalvelun pienellä lisähinnalla. Muussa tapauksessa voit valita paperiversion ja digipalvelun yhdistelmän ja pelkän digipalvelun välillä.

Milloin tilaukseni alkaa?

Digipalvelua pääset käyttämään heti, kun olet tehnyt tilauksen.

Paperilehden tilaus alkaa seuraavan mahdollisen kuukauden alusta ja jatkuu kestotilauksena kolmen kuukauden laskutusjaksoissa kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan.

Mikäli tilaat digipalvelun ilman paperilehteä, tilaus alkaa välittömästi ja jatkuu kestotilauksena yhden kuukauden laskutusjaksoissa kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan.

Mitä maksutapoja on tarjolla?

Digipalvelun maksamiseen on tarjolla kuukausittainen luottokorttiveloitus. Mikäli tilaat digipalvelun ja paperilehden, voit valita luottokorttiveloituksen vaihtoehtona myös laskun.

Miten voin irtisanoa tilaukseni?

Voit irtisanoa tilauksesi koska tahansa. Tilauksen irtisanominen astuu voimaan, kun laskutuskausi on päättynyt.

Sivustolla liikkuminen

 

Etusivun yläpalkissa on erilaisia kategorioita: Puheenaihe, Ihmiset, Historia, Terveys, Ajanviete Blogit. Mihin ne vievät?

Sivuston sisältö on jaettu kategorioihin, jotka ovat nuo kuusi. Niiden alta löytyvät kaikki sivuston jutut lukuun ottamatta ruoka- ja matkailujuttuja. Niihin pääsee sivupalkin linkeistä.

Käytän sivustoa älypuhelimella, eikä sivustolla näy yläpalkissa kategorioita. Mistä pääsen eteenpäin?

Kapealla näytöllä kategoriat mukautuvat valikoksi, joka avautuu klikkaamalla yläpalkin kolmea viivaa esittävää painiketta. Siitä aukeavat täsmälleen samat kategoriat kuin isommallakin näytöllä. Mobiilikäytössä sivusto tarjoaa kaiken saman sisällön kuin tietokoneellakin.

Mitä punaisesta Viikon lehti -painikkeesta tapahtuu?

Pääset lukemaan sisältöä, joka on ilmestynyt alun perin Seuran paperiversiossa. (Katso myös usein kysyttyjä kysymyksiä Viikon lehdestä tästä linkistä.)

Mistä pääsen Viikon lehteen mobiililaitteellani?

Viikon lehteen pääsee kapeassa näkymässä (kuten älypuhelimen selaimessa) kolmen viivan symbolista. Viikon lehti näkyy valikossa vaihtoehtona kategorioiden alapuolella.

Painoin suurennuslasia, mikä avasi hakukentän ja kadotti navigaatiosta kaikki kategoriat. Miten pääsen takaisin, jos en haluakaan hakea mitään?

Pääset takaisin aiempaan näkymään klikkaamalla suurennuslasia uudelleen, jolloin hakukenttä sulkeutuu. Voit myös klikata itsesi lukemaan juttua, jolloin hakukenttäkin sulkeutuu.

Mitä ihmiseltä näyttävä symboli sivuston oikeassa ylälaidassa tarkoittaa?

Klikkaamalla ihmissymbolia ylälaidassa päädyt Kirjaudu-sivulle, mikäli et ole jo kirjautunut sivustolle. Jos olet kirjautunut, samasta painikkeesta pääset katsomaan omia tietojasi.

Sivuston etusivulla on Facebook- ja Twitter-painikkeet sekä RSS-painike. Mitä niistä tapahtuu?

Niitä painamalla pääset Seuran Facebook-sivulle, Twitter-tilin sivulle ja RSS-syötteen tilaussivulle. Noiden painikkeiden kautta voit siis ryhtyä Seuran seuraajaksi eri kanavissa.

Mitä artikkelin yhteydessä näytettävä minuuttilukema tarkoittaa?

Minuuttilukema tarkoittaa artikkeliin lukemiseen keskimäärin kuluvaa aikaa. Kyse on siis koneen tekemästä arviosta, joka perustuu tekstin pituuteen. Vain kolme minuuttia tai sitä pidemmät lukuajat näytetään jutun yhteydessä. Minuuttilukema auttaa erottamaan yhdellä silmäyksellä, kuinka laajasta jutusta on kyse.

Artikkeleiden lukeminen ja jakaminen

 

Kun menen artikkeliin, tekstin laidassa kulkee mukana sivupalkki, jossa on viisi painiketta. Mitä niistä tapahtuu?

Nuo viisi painiketta tarjoavat seuraavia toiminnallisuuksia:

  • Kolme pistettä -painike sulkee ja avaa otsikkolistan, jossa näkyy sivuston uusin sisältö.
  • Lukutila-painike poistaa artikkelin ympäriltä kaikki navigaatioelementit ja keskittää sisällön. Kapeammassa näytössä – kuten mobiililaitteilla – Lukutila-painikkeella ei ole vaikutusta.
  • Lukulista-painike eli kirjanmerkkisymboli lisää jutun lukulistalle. Lukulistan avulla voi tallettaa sivustolta haluamiaan juttuja, jotta niihin voi palata myöhemmin. Lukulistaan pääsee ylhäältä navigaatiopalkista kirjanmerkkisymbolista.
  • Jakopainike tarjoaa kolme mahdollista tapaa jutun jakamiseen: Facebookin, Twitterin tai sähköpostin. Sinun täytyy olla Seuran digitaalisen palvelun tilaaja, jotta voit tehdä jaon.
  • Kirjaisinpainike eli A-symboli antaa mahdollisuuden suurentaa tekstikokoa artikkeleissa. Vaihtoehdot ovat pienempi, normaali, suurempi ja suurin. Mikäli et valitse mitään, käytössäsi on automaattisesti normaali.

En näe Facebook-jakopainiketta artikkelissa. Mistä se löytyy?

Facebook- tai muun sosiaalisen median jaon voi tehdä artikkelissa joko sivupalkista tai jutun lopusta.

Viikon lehti

 

Jos klikkaan lehden kantta, mihin päädyn?

Jos olet Seuran digipalvelun tilaaja, päädyt Seuran digilehteen, joka on toteutettu HTML5-tekniikalla ja joka toimii kaikissa yleisimmissä laitteissa ja selaimissa. Se sisältää pääosin täsmälleen saman sisällön kuin painettu lehtikin. Myös klikkaamalla punaista Digilehti-painiketta päädyt samaan paikkaan.

Miten näköislehti eroaa digilehdestä?

Näköislehti on toteutettu alkuperäisestä printtilehdestä käyttämällä pdf-tiedostomuotoa. Sivut avautuvat siitä ruudullesi siis samannäköisinä kuin ne ovat painetussa lehdessä.

Mihin Viikon lehti -sivun otsikot vievät, digilehteen vai sivustolle?

Otsikot vievät sivustolle. Mikäli haluat lukea kyseisen jutun digilehdestä, löydät sen klikkaamalla Digilehti-painiketta ja menemällä digilehden sisällysluettelosta oikeaan juttuun. Pdf-näköislehdessä vastaavaa toiminnallisuutta ole, vaan joudut etsimään jutun sisällysluettelon ja sivunumeron perusteella.

Digilehteä varten sinun täytyy olla Seuran digipalvelun tilaaja. Näköislehteä pääsevät lukemaan sekä digipalvelun tilaajat että paperilehden kestotilaajat.

Kommentointi

 

Miten voin kommentoida juttuja?

Juttujen ja blogitekstien lopussa on kommenttikenttä, johon voit jättää kommenttisi. Kommentointi ei edellytä palvelun tilaamista, mutta kommenttien jättämistä varten on kirjauduttava. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt käyttäjäksi, rekisteröityminen täytyy tehdä ensin: Täytät vain perustietosi ja annat salasanan, jota haluat käyttää kirjautumiseen. Sähköpostiosoitteesi toimii käyttäjätunnuksena.

Miten kommenttikenttää käytetään?

Kirjoita kommenttisi harmaaseen kommenttikenttään. Kun olet valmis, paina Lähetä kommentti -painiketta. Kommenttikentässä on mahdollista käyttää tekstikorostuksia varten yksinkertaisia html-tägityksiä (b-, i- ja u-tägit).

Tekstiin kirjoitetut linkit aktivoituvat automaattisesti, eikä niitä voi tägittää erikseen. Kuvia tai muuta ulkoista sisältöä ei voi liittää kommentteihin. Kun kommentti on julkaistu, sitä ei voi enää poistaa eikä muokata jälkikäteen.

Mikä nimimerkki kommenttiini tulee?

Lähtökohtaisesti nimimerkkinä toimii rekisteröitymislomakkeessa antamasi etunimi. Mikäli haluat muuttaa nimimerkkisi ennen kommentin jättämistä, voit tehdä sen omissa tiedoissasi. Nimimerkkiä ei saa enää vaihtaa, kun on kerran jättänyt kommentin.

Millä periaatteilla kommentteja moderoidaan?

Palvelussa on käytössä jälkimoderointi. Palvelun ylläpito hylkää kommentin, mikäli siinä huomataan laittomuutta, asiattomuutta, epäasiallista kielenkäyttöä tai hyvän maun vastaista sisältöä.

Suomen lain mukaan esimerkiksi kunnianloukkaus, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, yksityiselämää loukkaavan tiedon tai arkaluonteisten tietojen levittäminen, uskonnollinen tai rodullinen vainoaminen ovat rangaistavia tekoja. Lisäksi muun muassa uhkailu, ihmisarvon halventaminen ja solvaaminen johtavat kommentin hylkäämiseen. Myös mainostaminen on kommenttikentässä kiellettyä. Näiden lisäksi esimerkiksi kiroilu, nälviminen, huutaminen ja jankuttaminen voivat johtaa kommentin poistamiseen.

Muita yleisiä kysymyksiä

 

Miten voin jakaa juttuja sosiaalisessa mediassa?

Facebook- tai muun sosiaalisen median jaon voi tehdä artikkelissa joko sivupalkista tai jutun lopusta.

Voinko koota artikkeleita suosikeiksi?

Voit kerätä suosikkiartikkeleitasi lukulistaan klikkaamalla kirjanmerkkisymbolia jutussa. Sivun ylälaidan navigaatiopalkista pääset samaa symbolia painamalla katsomaan lukulistaasi ja sitä kautta myös lukemaan suosikiksi merkitsemiäsi juttuja.

X